Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Gülbüyüsü

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 7
31
Arya'nın anlamı varmış:

Operalarda solistlerden birinin orkestra eşliğinde söylediği, genellikle kendi içinde bütünlüğü olan parça.

Arya aynı zamanda Farsça 'soylu, asil' anlamıda geliyor. Ve benim çok beğendiğim bir isimdir. Açıkcası kızım olursa koymayı düşündüğüm bir isim olarak listeye eklemiştim :) Ama çift isim koymaktan yana olduğum için yanınada uyumlu bir isim daha bulurdum. Oğlumun ismi Rohan mesela. Yüzüklerin efendisini izlediğimde en çok etkilendiğim isim kuşkusuz buydu. Anlam olarakta bana çok şey ifade ediyor Rohan. İlk etapta bir çok insan bu ismi koyduğum için beni yadırgadı, hatta defalarca değiştirmemi teklif ettiler ama hayır ben isim konusunda çok kararlıydım. Hatta Rohan diyemeyip Orhan diyenler var hala :D Lakin artık alışmaya başladılar, hatta çok beğenip, oğlum olursa bende mi koysam bu ismi diyenler çıkıyor. Sonuçta okuduğumuz kitap veya izlediğimiz filmlerden etkilenmemiz çok doğal bir şeydir. Sadece kullanacağımız ismin dilimize yatkınlığınada bakmak gerek bence. Ayrıca Nimeria da bir arkadşımın oyun nick'i ve çok hoş bir isim bence.

32
Liman Kütüphanesi / Ynt: Beğendiğiniz Alıntılar
« : 01 Mayıs 2013, 11:52:46 »
''Ben bekaretimi atıma verdim.''
''Nasıl yani? Sen atınla mı şey...?''
''Burası bozkır. Burada her kadın ata iyi binmek zorundadır. Ata iyi binen bir kadının bakire kalması imkansız gibi bir şeydir. Ve burada hiç bir erkek ata iyi binemeyen, ayak bağı olacak, bakire bir kadınla evlenmek istemez!''

İpek Yolu / Colin Falconer.

33
Başka Kurgular / İpek Yolu - Colin Falconer
« : 01 Mayıs 2013, 11:41:04 »

Haçlı Savaşları'nda Araplarla başa çıkamayacaklarını anlayan Hıristiyanlar, Orta Asya'ya hükmeden Büyük Hakan'dan yardım istemeye karar verirler. Taşıdıkları dostluk mektubuyla Kudüs'ten yola çıkan şövalye ile rahibin yolculukları birkaç ay değil, birkaç mevsim sürecektir. Bu zorlu yolculukta endişe ve korkularını haklı çıkaracak pek çok şey gelir başlarına. Üstelik kimi zaman kavurucu çöl sıcaklarıyla, kimi zaman dondurucu soğuklarla, kar fırtınalarıyla boğuşmak zorunda kalırlar. Elçiler sonunda Büyük Hakan'ın huzuruna çıkmayı başarırlar ama bu kez bambaşka sürprizler bekliyordur onları.

Fakat asıl önemlisi, Tatar Prensesi Hutelun ile Şövalye Josseran arasında başlayan duygusal yakınlaşmanın büyük ve önlenemez bir aşka dönüşmesidir.

Bir yanda, ok atmada, at binmede usta olduğu kadar, gaipten haberler de verebilen bir şaman kız; öte yanda, babasının genç ve güzel karısıyla yasak aşk yaşadığı için günahlarından arınmak amacıyla Güney Fransa'dan kalkıp Haçlı Ordusu'na katılan Batılı bir şövalye...

Colin Falconer, bu kez gizemli İpek Yolu üzerinde yaşanan müthiş bir aşkın kalp atışlarını hissettiriyor okura...


Hilmi Artan tarafından çevirilen kitabı yıllar önce okuma şansım olmuştu. Colin Falconer'in etkileyici anlatımı kitaba bağımlı yapmıştı beni. En sevdiğim tarihi kurgulardan biri olma özelliğini hala korumaktadır. Geçtiği dönem ve coğrafyaya ait birçok ayrıntıyı çok başarılı bir şekilde romanlaştırmış ve okuyucuya etkileyici bir dünya sunmuştur. Bir prenses ve aynı zamanda kam olan Hutelun en sediğim kadın kahramandır hala. İnanç ve kültür çatışmalarının aynı zamanda nasıl harmanlanıp birleştirilebildiğinede iyi bir örnektir bu kitap. Tarihi kurgu severlere tavsiye ederim.

34
Başka Kurgular / Ynt: Beyaz Kraliçe
« : 01 Mayıs 2013, 00:48:15 »
Bir arkadaşım hediye ettiği ve tarihsel kurgulara ilgi duyduğum için okuduğum kitap. Fakat beklediğim yoğunluğu bir türlü hissedemediğim bir eser desem yeridir. Öncelikle Elizabeth belirtildiği gibi hırslı bir kadın olarak değil aşık ve aileisni korumaya çalışan bir kişilik olarak çıkıyor karşımıza. Yani öyle ürrem gibi entrikalarda arikalar yaratan bir kadın beklemeyin :) Ayrıca dili biraz yavan geldi desem yalan olmaz. Yer yer sıkıldım ve araya birçok kitap sokup, üstüne bitirdim diyebilirim. Tabi zevk meselesi. Ama bir kez daha İngiliz kraliyet sisteminin (Avrupa genelinde böyleydi zaten) ahlaktan yoksun, ortaya karışık hali midemi bulandırdı :P

35
Eğlence & Mizah / Ynt: Tek Cümleyle Kitap Özeti
« : 30 Nisan 2013, 21:11:52 »
Yeşil Süvari


Süvariler rozetleri değil, rozetler süvarileri seçer.

36
İçimde yeni yeni uzay ve gelecek senaryolarına dair kurgulara ilgi uyanmaya başlamışken ilgimi çeken bir kitap oldu bu. Edinmeye çalışacağım kitaplar listesine eklesem iyi olacak galiba. Paylaşım için teşekkürler.

37
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 29 Nisan 2013, 20:50:38 »
Galiba benim günüme en uygun şarkı bu olur; Kenan Doğulu / Rütbeni bilicen.

http://www.youtube.com/watch?v=mRfYOWPDTos

38
Kurgu İskelesi / Ynt: SSSZ
« : 24 Nisan 2013, 23:51:24 »
Evet resmi şimdi görebildim ve  hikayenin temelini gayet iyi anlattığını söyleyebilirim. Bazen bir resim, koku ya da tek bir kelime bize kocaman bir hikaye yazdırır :) Evet keyifle okudum diyebilirim. Başarılar dilerim.

39
Kurgu İskelesi / Ynt: Kusursuz Plan
« : 24 Nisan 2013, 17:58:24 »
"Hahaha! Hayır, için rahat olsun. Dostlarımın hepsi birer Don Juan'dır."

"Valla donlarının markası beni pek ilgilendirmiyo, insan gibi vampir olsunlar yeter."

Mit biliyorum bu çok eski bir hikayen ama ben yeni fark ettim ve okuyuncada yorum atmak istedim. Öncelikle hikayenin genelini gülerek okudum ama üstteki diyaloğa koptum. Azcık eleştirsem kırmam umarım. fırtınakıran gibi bende ilk başlarda hikayenin Türkiyede geçtiğini sandım ama sonra isimler falan söylenince Türkiye olmadığına kanaat getirdim. Ama madem bu bir hyal ürünü ortaya karışık konuşma şeklini kabul edebilirim  :) Keyifle okudum ve diğer hikayelerinede fırsat buldukça bakacağım. Emeğine sağlık.

40
Kurgu İskelesi / Ynt: SSSZ
« : 24 Nisan 2013, 15:07:56 »
Okumaya çalıştığımda Allahım iyiki hala uzun kelimeler kuruyoruz diye şükrettim  :D Öncelikle değişik bir yaklaşım olmuş ama zaten sosyal paylaşım sitelerindeki ve telefonlardaki kısa mesaj sistmelerinden faydalanılarak yapılan iletişim bizi böyle bir sonuca götürecek gibi görünüyor. Bir çok insan artık kelimeleri kırpıp kısaltarak bu ikayedeki cümlelere yakın cümleler kuruyor. İyi bir noktaya değinmişsiniz bana göre. Sadece havada kalan bir nokta var bana göre; büyük savaşta işitme duyusu nasıl kaybedilmiş acaba? Yani neden bütün insanların işitme duyuları silinmiş? Bu soru okurken biraz havada kalıyor benim için. Neden bilmiyorum ama paylaştığınız bağlantıyı göremedim, hatalı çıktı. O yüzden ona dayanarak yorum yapamadım. Aramıza hoş geldiniz. Kaleminize sağlık.

41
Genel Kültür / Ynt: Ünlü yazarların soyadları
« : 22 Nisan 2013, 23:23:33 »
Leo Tolstoy resimlerde hiçte şişkoya benzemiyordu oysa :D Güzelim Kafkada nasipsizmiş yazık :P Paylaşım için teşekkürler mit. Gülümseten bir paylaşım olmuş.

42
Eğlence & Mizah / Ynt: Tek Cümleyle Kitap Özeti
« : 22 Nisan 2013, 22:47:28 »
İblis Döngüsü / Dövmeli Adam.

Yaşadığım sürece gece artık benden hiçbir şey alamayacak!

43
Tartışma Platformu / Ynt: Kurgu Planlaması
« : 22 Nisan 2013, 13:18:53 »
Katilav yanılmıyorsam uzun soluklu bir kurgum var mı diye soruyorsun? Evet şuan iki tane uzun soluklu hikayeyi ilerletmeye çalışıyorum. Üçüncüye de başladım, devamı için hazırlık yapıyorum. Aynı anda zor oluyor çünkü vaktim az ama aklıma gelen fikirler uçup gitsin istemiyorum.

44
Çember serisi / Siyah.

Şuan ikinci kitaptayım ve yer yer sıkılsamda genel olarak tasvirleri ve anlatımı başarılı bir eser. İçinde ilham almama neden olan sahneler oldu. Bir kıyamet senaryosunun nasıl bir kurtuluş destanına dönebileceğinin anlatıldığı, iyilikle kötülüğün nasıl bir çember oluşturduğu ve biri olmadan diğerinin anlam ifade etmediği üzerine kurulmuş bir kurgu.

45
Genel Kültür / Ynt: Subliminal Mesajlar
« : 20 Nisan 2013, 13:08:43 »
Bana göre gençlerin ilahı falan filan diye piyasaya sürülen zıpçıktıların (sesleri veya becerileri iyi olsada) göz önünde sürekli çıplak ve teşhirciliği ön plana çıkaran gösteri, klip ve konuşmaları çok can sıkıcı. Sanki şarkı söylemek çıplak kadınların eşliği olmadan olmayan bir şeymiş gibi her yerde çıplak kadın görmekten bana ıyh geldi. Kadınlığada hakarettir bu zaten. Sanat striptizle karıştırılır olmuş ona yanarım. Bunları izleyen insanların kadın erkek ilişkilerine ve sosyal yaşama bakış açısıda bozuk olur ki son yıllarda seviyesizliğin almış başını gitmiş olmasının nedenlerinden biride budur!
Memory yanlış anlaşılmanın düzeldiğine sevindim.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 7