Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - katilav

Sayfa: 1 [2] 3
16
Tartışma Platformu / Ynt: Kurgu Planlaması
« : 19 Nisan 2013, 22:27:03 »
Uzun soluklu bir hikaye yazacaksam tamamını planlamak yerine akışına bırakmayı tercih ediyorum. Genel hatlarını çizip boşlukları doldurmak ve aklıma yeni gelen şeyleri eklemek daha mantıklı geliyor bana. Başlarken sonu nasıl bitebilir diye düşünür aklıma gelen son kafama yatarsa o sona giden bir yol belirlemeye çalışırım. Bazen tıkandığım olur ama hiç ummadığım fikirler kafama üşüşüp 'bunuda eklesem harika olur' diye düşünüp yaptığım eklemeler gayet güzel durabiliyor. Çok kasmamak gerek. Hayal gücü ve birazda araştırma en önemli besleyicilerdir bana göre.
evet haklısın, kurguyu düşünürken hep yanlış mı yaptım, daha iyisi olrudu diye düşünüyorum ama ana hatlarını çizmek gerekiyor. Haklısın peki sen yazıyor musun?

17
Kurgu İskelesi / Ynt: Anise-î Alarga
« : 19 Nisan 2013, 11:57:25 »
bim ne yahu?

18
Tartışma Platformu / Ynt: Yazmak İçin Uygun Ortam
« : 16 Nisan 2013, 11:19:15 »
evet kimse olmamalı yanında

19
Kurgu İskelesi / Ynt: Geçmişini Arayan Savaşçı
« : 12 Nisan 2013, 11:39:34 »
Stormholder gerçekten iyi bir iş başarmışsın.Tavsiyemi dinlediğin için de ayrıca Teşekkürler.Ben bu hikaye yazmadan pek anlamam ama iyi hikaye nedir az çok bilirim :) Bir önceki bölüme göre daha iyiydi.Ama artık yavaş yavaş aksiyonu başlat derim.Ayrıca karakterler dikkatimi çekti.Artık şu cüceden goblinden kurtulalım ne dersin? Bence daha özgün bir şeyler bulmasın.
bence artık modern kurgu yazılmalı. Forumda en yukarıda adı geçen tek modern kurgu var o da Harry. Artık yeni şeyler yapalım. Kralın oğlu filan sıktı artık bence

Öncelikle hikayemi okuyarak vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. Okuyucu kitlesi artık "orta dünya" kurgularından sıkılmış olabilir fakat bu benim yazdığım ilk hikaye. Ben bir yazar değilim. Bu yazıyı pazarlamaya da çalışmıyorum. Sadece kişisel tatmin için yazıyorum. Buraya yayınlamaktaki amacım ise eleştiriler yardımıyla kendimi geliştirmek. Yani konunun sıradanlığından çok (ki henüz iki bölüm yayınladım.) yapıya eleştiri yapmanızı rica ediyorum. (En azından "klasik kralın oğlu kurgusu bu" demeyin lütfen, biraz aşağılayıcı oluyor.) Günümüzde birçok benzer kurgu olabilir fakat benim sonradan yazmış olmam, hikayemin diğerlerinden daha basit olduğunu göstermez diye düşünüyorum. Kendimi geliştirmeme bağlı olarak modern kurgu da yazabilirim tabii bunu zaman gösterecek. Şu anda bu kurguyla uğraşıyorum ve emek veriyorum. Konuyu biraz saptırmış olabilirim kişisel olarak algılamayın lütfen. Bu yazdıklarım genel düşüncelerim. Umarım yanlış anlaşılmaya sebep olmamış ve sizi kırmamışımdır.
yok kırılmadım ama ben modern yazmak istiyorum ne yazık ki üye olduğum iki forumda da böyle bir kurgu göremedim. Dediğim şey harry ya da altın pusula gibi birşey:
ayrıca biraz hızlı girmişsin, daha yavaş anlatmalısın

20
Kurgu İskelesi / Ynt: Geçmişini Arayan Savaşçı
« : 08 Nisan 2013, 21:49:04 »
Stormholder gerçekten iyi bir iş başarmışsın.Tavsiyemi dinlediğin için de ayrıca Teşekkürler.Ben bu hikaye yazmadan pek anlamam ama iyi hikaye nedir az çok bilirim :) Bir önceki bölüme göre daha iyiydi.Ama artık yavaş yavaş aksiyonu başlat derim.Ayrıca karakterler dikkatimi çekti.Artık şu cüceden goblinden kurtulalım ne dersin? Bence daha özgün bir şeyler bulmasın.
bence artık modern kurgu yazılmalı. Forumda en yukarıda adı geçen tek modern kurgu var o da Harry. Artık yeni şeyler yapalım. Kralın oğlu filan sıktı artık bence

21
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 08 Nisan 2013, 21:46:01 »
harry potter felsefe taşı
  internetten
daha ilk filmini izledim hepsini izleyeceğim

22
Harry Potter / Ynt: Harry Potter okunmalı çünkü?
« : 07 Nisan 2013, 22:51:57 »
ateş kadehinin başları sıkıcı geldi bana onun dışında hiç okumadım, ilk filmini izledim.
Sizce ilk önce film mi kitap mI? Filmi izlersem sonra kitabı okuyunca zevki mi kaçar?

23
Tartışma Platformu / Ynt: Siz Kimsiniz?
« : 05 Nisan 2013, 23:52:30 »
arkadaşlar bende ilginç olan birşey var
fantastik edebiyatın konuşulduğu bir ortamda hiç fanta kitabı okumamış bir insanım ne yazık ki ama bu benim suçum değil, imkanlar yetersiz yani bulunduğum yerde fazla kitap yok

24
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Göçebe
« : 02 Nisan 2013, 22:44:14 »
Meyer'in romanını nasıl buluyorsunuz? Ben okumadım ama fırsat buldukça okuyacağım. Okuyan  varsa bana hafiften çıtlatsın konuyu

25
bella ne alaka yahu?

26
Tartışma Platformu / Ynt: Kurgu Planlaması
« : 01 Nisan 2013, 20:28:47 »
önceden tasarladığım zaman değiştirme ihtiyacı duyuyorum.

27
Mitolojiler / Ynt: Nibelungen Destanı
« : 24 Mart 2013, 17:48:44 »
filmin sonu çok hüzünlüydü

28
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 15 Mart 2013, 19:31:49 »
Tanrılar çekip gitmişti. Çoğu kişi inancını kaybetmişti yüce gönüllü elfler hariç... Bir grup yoldaş vardı. Kaderleri kısa bir süreliğine ayrılan. Kalplerini buluşma sözleri ile bağlayan. Hepsi döndüğünde farklı bilgilerle döndüler. Buluşacakları için çok heyecanlıydılar. Ama buluştukları Handa işler çığrından çıktı ve kendilerini birden Kötülük Tanrısı Takhisis'e karşı savaşırken buldular. Tanrılar geri dönecek miydi? Onlara inanan kişi sayısı bu kadar azalmışken dönecek gücü bulabilecekler miydi? Peki ya Takhisis ve Ejderhaları? Onların hakimiyeti daha ne kadar sürecekti... Konu genel olarak bu çerçevede. Daha detaylı anlatmaya çalışırsam okuma zevkiniz baltalanacaktır. Ama emin olun okursanız pişman olmazsınız :)
evet güzel bir seriye benziyor bursaya gitti mi alacağım peki sizce en iyi üçlemesi hangisi ona göre seçeyim çünkü tam 196 kitap varmış hangisi daha iyi?

29
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 14 Mart 2013, 19:46:01 »
Yayınevi Laika. ekitap linki veremeyeceğim. Çünkü ekitap olayından anlamıyorum. Ama Laika yayıncılığın çok sevilen bir serisi olduğundan baskı bulmada zorlanmazsın :)
bizim şehirde yok galiba bulmak çok zor iznikteyiz küçük yer belki bursada vardır ama bir türlü ktiabın kurgusunu bulamadım. Hiç kimse bahsetmiyor. Biraz bahsetseniz ona göre kafamda birşeyler oluşacak teşekkürler

30
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik Konu
« : 14 Mart 2013, 19:42:24 »
Buraya özgün konular konusunda sormamalısın. Çünkü kimse yazmaya çalışan kişinin aklında neler olduğunu bilemez. Kimse özgünü aramıyor. Önce yazmayı öğrenmeye çalışıyor. Özgün şeyleri ancak kendi dünyamızda bulabiliriz.
Yazarlık konusunda Ahmet Günbay Yıldız'ın Benim Çiçeklerim Ateşte Açar kitabını okuyabilirsin.
Senin yazmak için tasarladığın şeyler, inan bana başkalarının; şöyle olsa daha güzel olur demelerinden daha değerli.
Şunu düşünerek de yazabilirsin:
'Okuduğum kitaplarla bunları yazan yazarların düşüncelerinde yolculuk ederek onların dünyasını anlıyorum. Bu şekilde kurdukları dünyayı daha iyi anlıyorum.'
Milyonlarca kişiye nasıl mektup yazılır diye sorsam.
Milyonlarca kişiye ulaşan mektupları yazanlar yazarlardır. Bir kitap yazıldığında milyonlara ulaşan mektuplar yazmış olur. Bu mektubu okuyanlar yaratılan dünyada yolculuk ederken aynı zamanda yazarın düşüncelerinde gezerler.
Düşünceler senin aklında şekillensin, yazıya dök. Eserini gördüğünde kötüde olsa bunu ben yazdım diyerek daha çok sevinirsin. Başkalarına takma. Bu şekilde daha kıymetli olur.
Yazarken başkalarına detaylardan fazla bahsetme.
Bitmeden başkaları görsün istemiyorsan.
Kolay gelsin.
yorumun için sağol öncelikle
Özgün olması için kendi düşüncelerim önemli ama tanınmış eserleri de bilmem gerekiyor. Mesela Ejderha Mızrağını okumadım ama çok merak ediyorum. 196 kitap deyince şaştım doğrusu. Oradaki olay örgülerini yapmayacağım tabi ki sadece benim kurguladığım şey onlarınkine benziyor mu?
Çünkü artık fantastik hikayelerin büyük bir kısmı aynı konuya odaklanmış durumda ve özgün birşeyler yaratmak gerçekten çok zor. Mesela Ejderha Mızrağı nasıl bir roman? Kısaca kurgusunu anlatsın çok sevinirim. Ona göre farklı bir şeyler yapmalıyım. Aklıma birşeyelr geliyor ama taklit olmasın diye uğraşıyorum.

Sayfa: 1 [2] 3