Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Apollo

Sayfa: 1 [2] 3
16
Liman Kütüphanesi / Ynt: Beğendiğiniz Alıntılar
« : 11 Mayıs 2013, 01:50:54 »
''While from a proud tower in the town, Death looks gigantically down''

Edgar Allan Poe - The City in the Sea

17
Karşılaştırma çocukluk çağlarımızda başlıyor, ilk başta ''Benim babam senin babanı döver'' ile başlayıp sonrasında ''Superman Batman'ı döver'' ile gelişerek devam ediyor.
Karşılaştırmak,dediğiniz gibi karşılaştırma ahlakı ile yapılırsa ne ala. Ama diğer önemli nokta ise karşılaştırma yapılan konular ya da kişiler. Şimdi kalkıp Louis Armstrong'un müziğini Nihat Doğan'ın müziğiyle karşılaştırmak olur mu? Hadi babaları karşılaştırmaya bir şey demiyorum ama bunlar olmaz.Nihat Doğan'dan bir tane daha yoktur,olamaz ve olabilemez :)
Fırtınakıran'ın dediği şekilde olan karşılaştırma gelişim doğurur ve yapıcıdır. Karşılaştırmanın,gerektiği gibi yapılırsa,kötü bir şey olduğuna inanmıyorum.
Çalmış konusunu fantastik edebiyatta olmaması gereken bir kavram olarak nitelendiriyorum. Fantastik edebiyatta bulunan neredeyse her unsur mitolojiden ya da başka kaynaklardan esinlenilmiştir. Esinlenme çalmış demek değildir ki.
Çok güzel bir yazı olmuş,elinize sağlık.

18
Oyunlar / Ynt: Rayman Legends
« : 02 Mayıs 2013, 20:33:10 »
Rayman serilerinden hiçbirini oynamamış biri olarak,forumda oyundan bu kadar söz etmeniz açıkçası oldukça meraklandırdı. Sanki Rayman fanlarından oluşan bir adaya düştüm, bilmeyeni de dövüyorlar  :blink
Şaka bir yana hakkında bu kadar konuşulmasının bir nedeni vardır diyerek oynanacaklar listeme ekliyorum, yanlış hatırlamıyorsam çok önceleri çıkmış oyunları da vardı. İnşallah atari zamanına gitmem gerekmez o çelik kollar yeteri kadar dayanıklı değildi :)

19
Konu Matematik ve Kimya dersine dönmüş.Ama 2 derste hatalı hele ki Matematik :) Yapma ülfet. O denklemin yanlışlığı kanıtlanmıştır.

Neyse bence hep bir olasılık olacaktır. Var mıdır yok mudur? Bu sorunun cevabına hiçbir zaman ulaşamayacağız. Maalesef ki her şeye kadir değiliz, her şeyi yapabilecek ve bilecek gücümüzde yok. Her zaman acaba demeye devam edeceğiz. Mesela bir kişi bizim göremediğimizi görebiliyorsa ona deli deyip geçiyoruz ama bu ne kadar doğru? Özellikle sıradanlığın normal ve gerekli olduğu bir dünyada. Her zaman aklımızın köşesinde kalacak soru.

Özet geçmek gerekirse bence her zaman bir olasılık var olacak, çoğu göremediğimiz bilmediğimiz şeye inanıyoruz. Varsın Büyü veya canavarlara da inanalım :) Gene de kendimizi kaptırmamakta yarar var.

20
Televizyon / Ynt: IMDb'ye Göre En İyi 50 Dizi
« : 10 Nisan 2013, 20:04:03 »
Aslında sıralama da bir yanlışlık var ya da bazı diziler sıralamaya katılmamış.
Spartacus: Blood and Sand  8,7

Bence oylama adil değil, bu yüzden en çok oylanan dizilerin daha gerçekçi bir sıralama oluşturduğu kanısındayım. Supernatural ,Fringe,Bones,House,Criminal Minds gibi dizilerin bulunduğu bir liste gözüme daha gerçekçi gözüktü.

21
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 03 Nisan 2013, 15:31:04 »
Oliver Deriviere -Who Am I

Alone in The Dark'ın trailerinde duymuştum muhteşem bir şarkı. Tavsiye ederim Trailer'in izlenmesini

22
Fantastik kitapları ve serilerini ele alırsak, bence ilk kitap o serinin içindeki en iyisi olmamakla birlikte dinamik olmalıdır. Yani okuyucuyu kendine ve dünyaya bağlaması, olayların içine dahil etmesi lazım. Okuduğum serilere baktığımda ilk kitapları o seri içinde vasata yakın olanlardır ( Örn. Zaman Çarkı, Unutulmuş Diyarlar gibi ) Kitapları,özellikle fantastik türleri, paragraf gibi düşünürsek ilk kitaplar giriş bölümü olur. Konuyu belirtir ve açıklar. Bu yüzden ( bence) fantastik serilerin ilk kitapları serinin en iyisi olamaz.

Seri olmayan kitaplara gelecek olursak kitap yazdıkça kazanılan tecrübeyle daha iyi kitaplar yazılıyor.Örnek verecek olursak Dostoyevski, Jack London,Victor Hugo gibi daha sayılabilir. Ben heyecan azalıyor kısmına katılmıyorum, çünkü yazmak bence yaratmaktır. Bunun hazzına var kişi daha bir şevkle yazar. Çoğu ünlü yazarın bakarsanız zaten en güzel romanları sonradan yazılmış kitaplarıdır. İlk kitaplar bebek adımları gibi yeri ayrıdır ama zirve onlarda değildir.

23
Ejderha mızrağından Kitiara var. Bence Raistlinden daha kötüdür.
Zaman Çarkından Semirhage ve Lanfear var. Diğer terkedilmişler bu ikisi kadar kötü değildi. Amaçları ve hedefleri onlarınkinden daha kötü.
Bu arada Drizzt mi? Yok artık yahu Drizzt niye bu ankette? İyi bir tane drow var onu da kötülerin arasına katmışınız :)

24
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Berserk
« : 25 Mart 2013, 21:16:52 »
Takip ettiğim favori Mangalardandır. Ortaçağ Avrupasından esinlenilmiş, Guts bile bir Ortaçağ karakterinden esinlenilmiş ( Bknz. Götz von Berlichingen )
İyiyle - kötü arasında ve  Kahraman - Kasap arasında ki yakınlık mangada gösteriliyor. Kahramanımız Guts'un savaşlarını incelediğinizde kendinizde göreceksiniz. Ağır Şiddet unsurları içerir o yüzden +18 zaten bir seinendir.

25
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 25 Mart 2013, 17:17:46 »
Spoiler: Göster
İkizlerin savaşındayım, Şimdi Kralrahip'in büyücülere karşı açtığı savaş sonucu Phantalas Kulesi lanetleniyor. Geçmişin ve Geleceğin efendisi gelince açılacak diyordu.Ama o zamanlar Fistandantilus zaten yaşamıyor muydu?Bir sorun var gibi sanki burada, yoksa ben erken mi yargıya varıyorum?
Sorunun yeri de burası mı bilemedim

26
Genel Kültür / Ynt: Ünlü yazarların soyadları
« : 24 Mart 2013, 18:22:22 »
Cemal Süreya geldi aklıma, bir iddaa sonucunda soyadından 1 y harfini kaybetmesi :) İddaanın ne olduğu hakkında ise çeşitli söylentiler vardır.

27
Kış Gecesi Ejderhaları - Margaret Weis & Tracy Hickman

Ejderhamızrağı serisi beklediğimden daha güzel çıktı.Ama bir olay özellikle bu kitabında göze batıyor.Bir hikayeyi anlattıktan 5 sayfa sonra gerçekleşmesi ve bunun bir kaç defa tekrarlanması güzel değil :/ 

28
Liman Kütüphanesi / Ynt: Beğendiğiniz Alıntılar
« : 23 Mart 2013, 18:54:40 »
Vincent soruyor Duncan'a:
-"Ölmeleri ne kadar zaman almıştır, dersin?"

"O sorunun birkaç farklı cevabı olabilir diye düşünüyorum."
Duncan'ın sesi yumuşak, takıntısız. "Örneğin ilk öldürdüğüm
yirmi dört yaşındaydı, öyleyse ölümü yirmi dört
yıl sürmüş sayılabilir."

Jeffery Deaver -  Saatçi

29
Herkesin aklı modern vampirlere gitmiş, Kazıklı Voyvodo unutuluvermiş :)
Blade ise Dhampirdir :) Alucard'da öyleymiş Vampire Hunter D de :)

30

Spoiler: Göster
Azor Ahai'nin Bran olacağını pek sanmıyorum, ama olabilir neden olmasın?Yazar ters köşe yapmayı seviyor.Ama bana göre Bran'ın yolu daha farklı.
Jon olabilir en büyük iddaalardan biri, ama yine hem Azor ahai hem de Ejderhaların diğer kullanıcısı olabilir mi?Neden olmasın.Çünkü Azor ahai ateşten oluşan bir kılıç tutması gerekiyor ve targaryenlerden gelen bir Prens olması lazım diyor.Hatta Rhaegar'in ilk başlarda kendisi Azor Ahai olduğu sanılıyordu master Aemon konuşmasını hatırlarsanız

Alıntı
No one ever looked for a girl..It was a prince that was promised, not a princess. Rhaegar I thought … the smoke was from the fire that devoured Summerhall on the day of his birth, the salt from the tears shed for those who died. He shared my belief when he was young

Ama devamında Rhaegar kendinden olan bir Prens'in Azor Ahai olacağına inanıyor.Bu olasılıkla Jon'un iddaası kuvvetleniyor ama Aemon'un konuşmasının devamında Daenerys'in iddası kuvvetleniyor:

Alıntı
No one ever looked for a girl..It was a prince that was promised, not a princess. Rhaegar I thought … the smoke was from the fire that devoured Summerhall on the day of his birth, the salt from the tears shed for those who died. He shared my belief when he was young, but later he became persuaded that it was his own son who fulfilled the prophecy, for a comet had been seen above King’s Landing on the night Aegon was conceived, and Rhaegar was certain the bleeding star had to be a comet.
What fools we were, who thought ourselves so wise! The error crept in from the translation. Dragons are neither male nor female, Barth saw the truth of that, but now one and now the other, as changeable as flame. The language misled us all for a thousand years.
Daenerys is the one, born amidst salt and smoke. The dragons prove it.

Tabii buradan yazar Jon'a hala çevirebilir ibreyi neden derseniz Aemon Jon'un targaryen olacağını bilmiyordu ( Jon'un targaryen olduğunu kabul ederek bu savı devam ettiriyorum )
Ejderhaları uyandıran Daenerys ama bence bir erkek olacak bu yüzden Jon diyorum büyük olasılıkla, Genede George Martin bizi ters köşeye yatırabilir :)

Ama ortaya 3.bir iddaa daha koyuyorum Jamie? Ya sanıldığı üzere Tyrion değilde Jamie Targaryen ise? :) Bakınız ikizine delilikte var :) Ensest desen o da var tam targaryen bence..Ama kendimin bile pek inanmadığı bir iddaa.

 


  
Spoiler: Göster
 3 başlı ejdarhadan biri Bran olabilir bence.Ejderhaları kontrol etmek zor ama bir skinchanger bunu yapabilir diye düşünüyorum
Jon ne olacak? Ölmediğine kesin gözle bakıyoruz ama yazar yine kolayca harcarsa? Bu sefer kesin gidip bulurum George Martin'i bir çift laf etmeye :)


Biraz karışık olmuş olabilir ve büyük ölçüde spoiler içerir, 5.kitabı bitirmeyenlerin okumaması şiddetle rica edilir

Sayfa: 1 [2] 3