Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Fırtınakıran

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 374
46
Tartışma Platformu / Ynt: Klişeler: Vefalı mı Belalı mı?
« : 22 Mayıs 2017, 16:05:20 »
Alıntı
Zamanında Kahramanın Yol Türküsü yayınlarında -tam olarak buna adanan bir yayın olup olmadığını hatırlamıyorum, üzgünüm- da değinmiştik sanki. Oradan hatırladıklarımızı da ekleyebiliriz buraya*

Yaptık, yaptık! Doğrudan ana konu buydu <3

Hatta şöyle de bir alıntı yapmıştık:

"The reason that clichés become clichés is that they are the hammers and screwdrivers in the toolbox of communication" - Terry Pratchett

Ben senin tüm bu güzel sorularını atlayarak bir şey demek istiyorum. Tam burada "klasik" ile "klişe"nin ayrımını da iyi yapabilmek gerek, çünkü görüyorum ki çok karışıyor.

47
Güncel / Ynt: Bayram
« : 19 Mayıs 2017, 17:32:50 »
Bayramımız kutlu olsun!  :yeho

48
Bizi üzüyorsun, kalbimizi kırıyorsun BlackOut :(

49
Duyurular / Ynt: Kısa Kısa Anonslar
« : 14 Mayıs 2017, 11:28:13 »
Kayıt yok :), çünkü bu Galatasaray Üniversitesi'nin Sanat Topluluğu'na has bir şey olacak. Özel bir atölye kapsamında, o nedenle videomuz olmayacak. Fotoğraflardan yanaysa bir sıkıntı çekmeyiz :D

Bu hafta internet haberciliği, haftaya internet eleştirmenliği konularını konuşacak ve atölye kapsamında çalışacağız bakalım.

Malesef OHAL falan durumlarından ötürü, üniversiteler kendi öğrencileri dışındaki kişileri böyle etkinliklere alamaz oldu. Devletin ciddi bir yaptırımı var. Hem öğrenciler isyanda, hem okulların başı çok ağrıyor bu konuda. Yapacak bir şey yok. Ama yine de etkinlikler açısından gerçekten üzücü bir yöntem.

Bugün başlıyoruz bakalım :) Dediğim gibi, sizlere de konuk olmak isteriz.

50
Duyurular / Ynt: Kısa Kısa Anonslar
« : 12 Mayıs 2017, 17:23:35 »
Bu pazar itibariyle üniversitelerde atölyelere başlıyoruz :) Hani olur da "bizim okulun neyi eksik?" derseniz bana ulaşın, biz zevkle sizlerle de atölye çalışmalarında buluşmak isteriz.

İlk durak Galatasaray Üniversitesi.

51
@Rosemary,

Yazdıklarını okudukça ben,

Spoiler: Göster


Siteminde haklı olduğun noktalar var. Bunu kabul etmemiz gerek. Ama şimdi bu kitaba sadece duygular kitabı da diyemiyorum ben kendi adıma.

Hiçbir yakınımı kanserden kaybetmedim, fakat tıpkı milenya gibi, okurken darmadağın oldum. Çok ama çok etkiledi. Beklemediğim yerden vurdu. Bugün hala Connor'ın içinde yaşadığı o sessiz öfkeyi, o gördüğü ve içinde kısılı kaldığı kabusu acı bir tatla anlıyorum. Çünkü Connor gibi anne üzerinden yaşamamış olsak da, belki aşk hayatımızda, belki de hayatımızdaki başka bir alanda buna benzer şeyler yaşadık. O eli bırakmak, işte bütün mesele bu. Pek çok alanda empati kurulabilecek bir şey bu.

Şimdi bu eserin neden özel olduğuna geleyim. Psikanalizde masallarla/hikayelerle terapi diye bir uygulama var. Bunu yapan uzmanlar var. Bu, dünyada var olan bir tedavi yöntemiyken bunu birden gerçekliği muallak bir canavarın bir çocuğa uyguladığını görmek benim için ciddi anlamda özgün ve saygı duyulası bir fikir oluverdi. Ve kol kanat geren bir ağaç adam değil, canavar yanını, vahşi yanını koruyarak yapan bir canavardan bahsediyoruz. Çünkü vahşi yan ayakta kaldıkça insan sağlığını koruyor.

Şimdi diyebiliriz ki Patrick Ness bunu biliyor muydu? Ness'den emin değilim, ama Siobhan Dowd, yani fikrin asıl sahibi, biliyordu. Kaldı ki Ness'in diğer eserlerine (asla Biz, Ölümlüler değil!) bakıldığında biliyormuş gibi görünüyor.

Kitabın alt metinlerinde değil, aslında tam da yüzeyinde bir şeyler var. Onu özel yapan, güzel yapan, yazarının tekniğine şapka çıkartan bir şeyler.

52
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 08 Mayıs 2017, 10:38:49 »
Dün bir röportaja gittik. Röportaj yaptığımız yazar Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü sahibi bir isimdi ve uzun zamandır dört bir yandan tavsiye ettiğim bir kitabı bir anda ona da tavsiye ederken buldum kendimi.

Adama Kurtlarla Koşan Kadınlar'ı önerdim ksajfsdf. Yayınlarda, forumda, evde, işte, okulda; kısacası her yerde haykırdığım bu kitabı bir de Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü sahibi bir yazara önerdim ;D Bir sorumuzdan yola çıkarak konu oraya gidince ve bahsettiğim şeyi ilk kez duyduğunu görünce dayanamadım.

Bir Eskimo masalını sordum. Kitabında geçen bir kısım o masalı epey çağrıştırıyordu. Kasıtlı mı olduğunu sorunca ve adam masalı anlatmamı isteyince olaylar gelişti.

Valla kendisi de büyük bir ilgi duydu ve kitabın adını o anda not aldı. Epey heyecanlandı.

Hayat çok garip :)

Spoiler: Göster
Ama ne kadar muhteşem bir kitap! Ne kadar da harika!  ;D



53
Sinema / Ynt: Guardians of the Galaxy vol 1 - 2
« : 08 Mayıs 2017, 10:31:23 »
Sanırım MCU'daki favori filmim oldu.

Kesinlikle.

İzleyen arkadaşlarla esprileri birbirimize söylemeli, ansızın kahkahalara boğulmalı bir film oldu. "Arkadaşlarlan" [*]huehue[/*] uzun süre geyiği yapılacak bir filmdi. Daha ne isteyeyim?

İlkinden daha çok beğendim. Bol bol güldüm, göndermelerle keyiflendim, sonra şu sahnede sinemada kıyamet koptu ki filmi evrene hakim kişilerle izlediğimi epey iyi anladım:

Spoiler: Göster
Adam'ın adının geçtiği ve kozasının gösterildiği an.


5 after credits çok diye burun kıvırmış ve pek de izlemek istememiştim. Fakat iyi ki de hepsini izlemişim. İnanılmaz keyiflilerdi.

İzlemek isteyen herkese sinemada izlemesini tavsiye ederim.

O değil de,

1. (Bu ciddi spoiler)

Spoiler: Göster
Ergen Groot kasdjfşldsf ve Star Lord'un artık Groot'u anlıyor oluşu :)


2. Pac-Man <3

54
2. kitabın yeni baskılarında o korkunç çeviri düzeltildi mi? Seriyi bırakma nedenim 2. kitabın ta kendisiydi. Yoksa hala "duyumsuyor" mu -_-?

55
Ben kapı bilmiyorum :D Bana foto atın "şu kapı" diye :D

56
Buluşma saati için ne diyorsunuz? 13.30?

57
Pek çok yerli yazarın yanlış taktiğinin sonucunu söylüyorum size :) Sessiz sessiz köşemde eserinizden ve yazar kimliğinizden uzaklaşsam ne ben okur olarak, ne de siz yazarak olarak bir şey kazanabilirsiniz. Bunu tüm yerli yazarlar için diyorum, çünkü onlar da buraları takip ediyorlar.

Yanlış bir yöntem bu :) Yayınevi ve yazar tanıya tanıya bizim de bu kadar tecrübemiz olsun :) En doğru olan son mesajınızdaki (sitemli de olsa) yaptığınız aslında.

Eseriniz için emeklerinize sağlık. İlhamınız bol olsun.

58
Korkuyu Beklerken - Oğuz Atay

Arkadaş, kitaba adını veren Korkuyu Beklerken adlı öykü nasıl olur da bugün dünya klasikleri arasında yer almaz? Dünya standartlarında olan bu çok katmanlı öykü, nasıl olur da dünyanın dört bir yanında bilinmez?

Yahu öykü türünün klasikleşmiş, "aaa, sen bunu nasıl bilmezsin?" denilen ürünlerinden biridir bu. Biz nasıl olur da böyle bir yazarı ve eserini 2173484 dilde okutmayız? Dünyaya kazandırmayız?

Ay çok sinirlendim. Abidik gubidik kitapları başka başka dillere çeviriyoruz, ama böyle bir milli değeri dünyaya tanıtamıyoruz. Tutunamayanlar bile daha geçtiğimiz aylarda "ilk kez" İngilizceye çevrildi.

Tekrar ediyorum, öykü türünün dünyadaki klasiklerinden biridir bu öykü. Oğuz Atay bugün Orlando olsaydı tüm dünyanın okumasa bile adını bildiği yazar olurdu, ne diyeyim.

Ben de geç okudum, bana da yazıklar olsun :(

59
Kitap gördüğüm kadarıyla sizin.

"Ben de böyle bir kitap yazdım. İlgilenenler vs vs" deseydiniz daha uygun olurdu. Ama "tavsiye ederim" demeniz bir okur olan beni kaybettiriyor.

60
Alfa'dan çıkar çok çok büyük ihtimalle. Bu tür kitapları Alfa etiketiyle basıyorlar.

O değil de, Anubis Kapıları ve Alfa... Günüm güzelleşti :)

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 374