Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - yafeshan

Sayfa: [1] 2 3 ... 21
1
Biliyorlar bu kitaplar sevinmeyecegimizi ondan ilk basta heyecan yapmak icin kitap ismi vermediler. Warbraker kitap haklarini da almislar. Daha onceden Sanderson ajansinin sayfasinda gozukmuyordu simdi var. Isin ilginc tarafi ayni sitede Oathbringer turkce yayin haklari bosta gozukuyor :)

http://awfulagent.com/jabclients/sanderson-2#WBB

2
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: 2312 - Kim Stanley Robinson
« : 14 Aralık 2017, 12:31:00 »
Okudugum ilk K.Stanley Robinson kitabi ama son olmayacak. Oldukca agir bir ktiap oldugu bariz ama aslinda bu sanal agirlik hikayeyi hafifletmek icin olusturulmus teknik bilgilerden cikiyor. Ergen bilimkurgusu degilde gercegini seven bizler icin bu gelecek dunyasi kurgusu kitabin degerini azaltan degil aksine kat be kat arttiran bir unsur.

3
Alcatraz oldukca eglenceli bir seri. Cocuk kitabi olarak yazilmis ama okurken oldukca zevk alabilirsiniz. Seri 3. kitabini bu sene cikardi sanirim. Legionu ise hic okumadim, okumayi denemedim bile. Bir rithmatist veya Steelhearth beklemeyin.

Akilcelen neden daha on planda olan kitaplara odaklanmiyor da cerez sayilabilecek seylerle milleti oyaliyor acaba. Warbreaker inadi var anladik, sissoylu serisinin devamina bakin, olmadi arcanum unbound kulliyatina bi goz gezdirin degil mi ama.

4
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: 2312 - Kim Stanley Robinson
« : 13 Aralık 2017, 08:28:28 »
Su harika kitabin kendisine ve cevirisine laf etmek kimin haddine yahu. Tamam kitap cok agir, teknik kelimelerle yuzuyor ama meraklisi anliyor kardesim. Az cok jargondan haberdar biri olarak da diyorum ki cevirenin gayreti cabasi bariz belli oluyor.

5
Warbreaker ise cok sevinirim, umarim sene sonuna kadar piyasaya cikar

6
Valla var var efendim. :) Her ne kadar Tor'da verilen bölümleri okusam da türkçesini tercih ediyorum, ilk sıraya beni yazın lütfen. :D

Cikinca turkcesi gidip aliriz okuruz tekrardan, orasi belli de su ana kadarki performansi belli bir yayinevinden cok beklentim yok. Ondan dedim.

7
Defalarca lafi gecti ama tekrar etmekte zarar gormuyorum, hazir yeni Kozmer kitabi da cikmisken.

Nerede yahu Warbreaker (Brandon Sanderson)

8
Oathbringer'ı okuyanınız var mı? Kitap Türkçe'ye ne zaman çevrilecek bilgisi olan paylaşırsa süper olur ...

Okuyan turkcesini neden hasretle beklesin de bi bilgisi olsun zamani hakkinda?

Warbreaker konusunda ise;
Warbreakerdan 3 ana karakter (saka degil) firtina isigi serisinde ortaya cikti son kitapla birlikte. Bunlardan biri Oathbringer ile ana karakterlerden biri gibi bisey oldu artik.

Daha ne diyelim artik kitabin onemi icin. Warbreaker olmadan da firtinaisigi okunur tabi, zevkini cikarmakta pek sorun yok ama neden daha iyisi olmasin. Oteki kitaptan(yada gezegenden diyelim) gelen karakterler oldukca eglenceli bolumler sunuyor.

Yeri gelmisken oathbringer yorumum;
Muhtesemdi.
Bu kadar yuklu hic bir kitabi o kadar kisa surede okumadim. Nasil bi meraksa artik.

9
Yazarlar / Ynt: Brandon Sanderson
« : 05 Aralık 2017, 11:27:33 »
Warbreaker oathbringer icin o kadar onemli ki, yazar warbreakeri aslinda firtinaisigi ana karakterlerinin birinin(ana karakter oldu artik) arka planini anlatmak icin yazmis. Son kitapta artik bayaa bariz oldu warbreaker. Hikayeye icin olmazsa olmaz degil ama olmayinca boslugu hissediliyor.

10
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Kozmer Tartışmaları
« : 10 Kasım 2017, 12:47:52 »
Dun itibariyle, Sanderson'un kitaplari hakkinda simdiye kadar soyledigi sozlerden ve okuyucu sorulanina verdigi cevaplardan olusan derleme Arcanum sitesi acilmistir. En onemli ozellik olarak, herhangi bir basligi arayip onunla ilgili sozler rahatca bulunabiliyor. Oldukca kullanisli oldugunu soyleyebilirim.

Buyrunuz;
wob.coppermind.net

11
Filmler / Ynt: Söylenti: Yüzüklerin Efendisi Dizisi Yolda
« : 07 Kasım 2017, 11:28:40 »
Hobbit ile zaten mahvettiler iyice rezil etcekler simdi. Yuzuklerin efendisinden game of thrones cikmaz kardesim. Niye zorluyosunuz. Cok merakliysaniz baska uygun seriler var.

12
Sonunda ikinci kitaba basladim uzun bir sure sonra. Son aylardaki bilim kurgu acligimi doldurabilecek uzunca kitap bulmak kolay olmuyordu.

Cok iyi gidiyor, her ne kadar diziden geride olsamda zevkli geliyor.

13
Televizyon / Ynt: Uzay Yolu
« : 31 Ekim 2017, 12:16:31 »
Insanlarin Discovery dizisinden nefret etmesini, kotulemesini ve gicik olmasini anlayabiliyorum. Bence bu noktadaki en buyuk elestiri ozel efekt falan degil, dizinin star atrek ruhuna uymadigi gorusu. Bunun ustune her star trek meraklisinin bayildigi klingonlari bambaska bi acayiplige donusturmek de isin tuzu biberi oldu.

Herseye ragmen, nefret eden cogu insan tabiki her hafta oturup bunu seyrediyor, ama bir kisminin star trek olarak degil guzel efektli bi 'space opera' bilim kurgusu olarak gordugunu dusunuyorum. Star trek seyretmek icinse her hafta dort gozle Orville bekliyoruz :)

Star trek ruhu nedir peki milletin bir turlu yenisine uyduramadigi ?
Bence en onemli kismi kendimizle baglanti kurabilmek, her ne kadar yuzyillar sonra geciyor olsa da zamanimizdaki olaylarla paralellik kurabilmek. Tabi ki bu konuda herkesin gorusu farklidir. Ama Orville'in neden bu kadar sevildigini anlamama yardimci oluyor

14
Tartışma Platformu / Ynt: Wattpad
« : 14 Eylül 2017, 13:51:58 »
Acip bakmisligim yok o yuzden sorayim. Whatpad kaynakli olup da gercekten iyi olan ve basilan kitap var mi.

15
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 14 Eylül 2017, 13:48:33 »
Su kitap bir hafta önce cikaydi ne olurdu sanki

Sayfa: [1] 2 3 ... 21