Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - yafeshan

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 21
16
Bir asker olması ve Szeth'den önce bayağı pratik yapması sebebiyle saçma bir sahne değil bence.
sorun gökyüzünde bu kadar ustaca çivileme yapmasında saçma olan kısmı o Szethi diğer paredarlardan daha güçlü yapan kısmı çivilemeleri kaladin daha ne kadar çivileme yaptı ki bu işin üstadını gökyüzünde haşat ediyor.

Kaladin bir cok diger fantastik kahraman gibi belli bir konuda asiri becerikli. Teke tek kapisma savas gibi seyler kaladin icin nefes almak gibi birsey. Bu sebeple hemen kapiyor ogrendigi seyleri. Ayrica guclerine kavustuktan sonra bol bol pratik yapiyor ekibiyle. Butun bunlarin yaninda Kaladinin firtinaisigi yetenekleri Szeth'den temelde daha verimli. Szeth gucunu elindeki kilictan aliyor ki kilic tarihi 10 kahramandan birine ait. Kaladin Szeth'in hic bir zaman yapamayacagi seyleri de yapiyor, ilk karsilasmalarinda kaldinin gosterdigi inanilmaz iyilesme gibi. Yani, temelde kaladin zaten daha guclu, bunun ustune de dogal yetenegi eklenince boyle ucuk birsey ortaya cikiyor.

17
Firtina Isigi arsivi ucuncu Oathbringer kitabinin ilk 32 bolumu yayin tarihine kadar parca parca Tor.com sitesinden verilecek.

Prologue ile basladilar buyrunuz.

https://www.tor.com/2017/08/22/oathbringer-brandon-sanderson-prologue/

 Kitap oldukca kalin oldugu icin oldukca buyuk bir kismi kalacak, merak etmeyin. Bu canavarin audiobook suresi 49 saat. Daha uzun bi epik fantazi kitabi bilenler yazsin rica ederim.

18
Son 1 aydir kitap ariyordum okumak/dinlemek icin. Cankutpotterin goodreadsdeki guzel yorumuna guvenip aldim basliyorum bugun. Witcher Kader Kilicindan sonra nasil gelecek bakalim.

19
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Sissoylu - Brandon Sanderson
« : 08 Ağustos 2017, 10:15:58 »
Sissoylu serisinin bence en zayif kitabi ama sevdiysen mutlu oldum, cunku sonraki kitaplara bayilacaksin anlamina geliyor.
Yeni metaller, oldukca yartici alomansi kullanim yontemleri faln eglenceli bi baslangic ama hikaye acisindan pek guclu degildi bence. Sonraki kitaplarda toparliyor.
Spoiler: Göster
Lord Sissoylu Dikiz, Wax Breezein soyundan geliyor. Demirgoz zaten bariz Marsh. Hemalurgy Yuzyillardir gizli tutulmus ve yeni yeni ortaya cikmaya basliyor. Kotu adamimizin metalleri kullanis bicimi ferruchemy ve alomansi arasindaki nadir uyumlaridan biri sayesinde mumkun, Oda wax/wayne gibi feruchemy ve alomansiden birer metale sahip ama metaller ayni denk gelmis. Kullandigi metal altin, ve biliyoruz ki altin feruchemistler kendini iyilestirebilir. Eger ayni adam altini alomantik olarak yakabiliyorsa, ferruchemy ile doldurulmus altinini yakan kisi inanilmaz boyutlarda kendi iyilestirme gucu kazaniyor. Lord hukumdarin bu bonusu bile arttirabilecek baska ozellikleri vardi.

20
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Sissoylu - Brandon Sanderson
« : 02 Ağustos 2017, 11:58:07 »
Sakin ola Kanun Alasimini ilk sissoylu serisini bitirmeden okumayin. Ufak falan degil saglam spoiler var ilk kitaplar icin.

21
Devam serisi ilk kitabi daha yeni cikti sayilir, ceviri icin cok hizli davranacaklarini sanmiyorum.

Son kitaba da bakark diyebilirim ki tum seride gordugum en ciddi sorun bizim kendi dunya tarihimizi cok fazla cagristirmasi. Ozellikle devrim, yenilik, sanayi, kulturler.

22
Itiraf ediyorum son kitabin turkcesini almadim, ama simdi bu kadar yorumdan sonra o kadar da pisman olmadigimi goruyorum. Belki 3. kitap cikmadan once bir ara alirim ama agir kitap, ucaga bincez :)


23
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Kan Yemini - Brian McClellan
« : 19 Haziran 2017, 10:31:17 »
Ikinci kitap devam kitabi olmasina ragmen harika. Tamasi izlerken insan, kalite bir strateji oyunu oynuomus gibi hissediyor.

24
Eline diline saglik, cok tesekkurler

25
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Kozmer Tartışmaları
« : 24 Mayıs 2017, 08:45:33 »
Simdiye kadarki performanslarina bakarak beklentinizi pek yuksek tutmayin derim. Sahsen ben orjinali kindle ile alip okuyorum, siddetle tavsiye ederim.

O vakte kadar oldukca eglenceli olan bir kac on-okuma parcalarina bakabilirsiniz Dalinar flashback olarak.

26
Gidin baska seyler okuyun, piyasada cok guzel isler yapan yazar var. Cidden bak, bu basliga gelip stres olmayin.

27
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Kozmer Tartışmaları
« : 23 Mayıs 2017, 09:45:14 »
Ocak 2018de ceviri beklemek asiri iyimserlik. Cikisindan 3 ay sonra ceviri cikmaz Turkiye'de bence. Hele Akilcelenin boyle birsey yapmasi imkansiz. Dunya alemde sani yurumus zaman carkinin final kitabinin cevirisi bile 5-6 ay surdu.

Ayrica cikacak kitabin en hacimli  sanderson kitabi olacagini da belirtmis olayim.

28
Arcanum Unbounded icinde Lift hikayesi de var. Siddetle tavsiye ederim. Cok ilginc seyler var icinde.

29
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Kozmer Tartışmaları
« : 17 Mayıs 2017, 09:09:21 »
Kitaplardaki flashback bolumlerinin sahibinin, kitabin hikayesinin gectigi donemde canli olmasi gerekmiyor demisti yazar bir ara. Bu durumda ilerde bir gun Jasnah olmusken onun flashback bolumlerini gorebiliriz.

Ayrica Kozmerde olmek o kadar da kesin bisey degil :)

30
Kaladin Jasnah olayi illa biseyler olsun diye zorlama ortaya atilmis bir teori. Arada buyuk yas farki var.  Belki yeni biri cikar yada belki hic ask hikayesi gormeyiz Kaladin icin. Illa biri mi gerekiyor. Var mi hikayeye bi katkisi.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 21