Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - yafeshan

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 21
31
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Kozmer Tartışmaları
« : 16 Mayıs 2017, 15:33:06 »
Firtinaisiginda ilk 5 ve son 5 arasinda atlama olacak, Hem gercek zamanda hemde hikayede atlama planlaniyor. Yazar 5. kitaptan sonra diger kozmer kitaplariyla ilgilenmek istiyor bir sure.

32
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Kozmer Tartışmaları
« : 12 Mayıs 2017, 08:03:00 »
17th shard forumunda bir hayirsever reddit sitesinde yazara sorulan soru-cevaplari derlemis.

Elantrisi, Sissoylu serisini ve Firtinaisigi 1 ve 2 yi okumayanlarin spoiler yiyecegini belirtmek gerekiyor.

https://1drv.ms/x/s!AplGxH8o0rfpnV1bJxqsi4NxrKMC

33
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Sissoylu - Brandon Sanderson
« : 12 Mayıs 2017, 07:37:24 »
En son duyduğuma göre çevirmenle ilgili bazı sıkıntılar yaşamışlar. Akılçelen, Sanderson'a önem veriyor ve düzgün bir iş çıkarmak istiyor, o nedenle yeni arayışlara girmişler.

Sissoylu'nun dördüncü ve beşinci kitabı üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Bu sene en az bir Sanderson görürüz o yüzden bence :) Geç olsun, bizim olsun, düzgün olsun.

Ceviriyi bilmem ama dunya bi kac tane Sanderson kitabi gordu akilcelenin bir kitabi ceviremedigi surede. Sene sonuna dogru da Firtinaisigi 3 geliyor.  Yazar ayni surede bir kac kitap birden yazarken Turkce ceviri haklarina sahip olanlar bir kitap ceviremiyor olmasi ilginc.

34
Kralkatili yazini mukemmele yakin bir seri, oyunusu zevkli ama hikayesi cok da yeni birsey sunmuyor. Guzel mi guzel, ama yeni degil. 

Buyu sisteminin kalitesini bu yorumumdan ayri tutuyorum.

35
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Sissoylu - Brandon Sanderson
« : 08 Mayıs 2017, 09:31:59 »
Icinizi rahatlatacak bir bilgi

Spoiler: Göster
Kelsierin maceralari Mistborn: Secret History kitabinda devam ediyor. Ote dunyaya gectikten sonraki cilginliklari cok eglenceli gercekten. Temel olarak Sissoyludaki hikaye devam ederken Kelsierin neler yaptigini anlatiyor. Sissoyludaki bazi olaylara da aciklama getiriyor bu sayede.


36
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - TV Dizisi
« : 26 Nisan 2017, 07:34:23 »
Uzgunum ama cok birsey beklemiyorum bu dizinin kalitesinden. Sirf seyredilsin diye abzurd seyler katacaklar icine, dizi oldugu icin cok bir fantastik tarafina para da ayirmayacaklar. Hep game of thrones ornegi var, o dizide bile masraflari kismak icin ellerinden geleni yapiyorlardi, tek bir bolume yuklenip olayi kurtariyorlardi.

Bence bozuk bir hikaye ile entrika dolu bir sey gosterecekler bize. Umarim yanilirim.

37
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: White Sand
« : 24 Nisan 2017, 12:35:03 »
Sandersonun aslinda ilk yazdigi kitaplardan biri ama basilmadi. Tekrar duzenlenip cizgi roman olark basilmaya baslandi. 3 parca olarak yayinlancak, ilk bolum bir kac ay once cikti. Kozmerin parcasi olmasinin yaninda arka planda onemli isler ceviren bir kac karakterin ana dunyasi.

Buyu sistemi her Sanderson kitabindaki gibi kendine ozgu ilginc. Simdiye kadar gordugumuz kadariyla buyu sistemi col kumlarindan guc elde etme uzerine kurulu. Bir buyucu zumresi var ve bunlar col kumlarindan guc cekerken kendi vucudundan da su yakiyor. Buyuculerin yasadigi kita buyuk olcude col oldugu icin buyu yapmak haliyle zor zanaat.

Gucun kaynagi gunesle ozdeslitirilmis ve bu gezegendeki adonalsium paresinin baska gezegenlere etkisi oldugu dusunuluyor. Belli bir sure once de kozmer giris cikislarina dunyayi kapatmis. Baska kitaplardan ogrendiklerimize gore kotu niyetli bir Pare oldugu dusunulebilir. Hoid sevmiyor ama, ondan eminiz.

Daha Warbreaker hakkinda hic bir bilgi yokken White Sand icin herhangi bir sey beklemiyorum akilcelenden. Siz dua edin bu sene sonunda Firtinaisigi 3 ciktiginda bir kac sene surmesin ceviri.

38
Neden bekliosunuz ki bi suru guzel sey var okunacak.

39
Jasnahin yuz hatlarina dikkat, avrupalilarin pek alisik oldugu yuz tipinden ziyade basbayaa kitaptaki anlatima sadik kalinarak hafif cekik gozlu ve esmer tenli cizilmis.

Kapakta Jasnah olmasina sasirdim, bu Dalinar abimizin kitabi, onu da belki birgun goruruz. Anlasilan o ki Jasnah sahneleri bol olacak.

40
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Kozmer Tartışmaları
« : 21 Mart 2017, 13:08:43 »
Bazi haberlere gore warbrekaer karakterleri bayaa belli olacak oathbringer kitabinda. 2 ana karakter zaten vardi son kitapta. Bu vakitten sonra warbreakeri es gecmek imkansiz, cevrilmesini dort gozle bekliyoruz.

Bu arada Kralarin Yolunun orjianal versiyonu(way of kings) ebook meraklilari icin 23-24 Martta bedava indirilebiliecek.

ilgili link;
http://www.tor.com/2017/03/20/march-2017-free-download-way-of-kings/

41
Sissoylu'nun 4. kitabı ne zaman çıkacak?

Sissoylunun 4. kitabi sayilan Alloy of Law ilk uclemeden bambaska bir hikaye, 300 yil sonrasinda geciyor. Ayni dunyadaki yeni seri temelde.

42
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Kozmer Tartışmaları
« : 23 Şubat 2017, 08:45:44 »
verdigim sayfadaki reddit Sandersona odul vermis, o da sonrasinda yeni AMA baslatmis, 12 gun once. Nasil farkedemedim bunu diye kiziyorum kendime. Hala sorulari cevapliyor, saldirin :)

Bu arada cevaplardan birinde firtinaisigi 3. kitabin parlayan sozlerden %25 daha uzun oldugunu yazmis.

43
Yarın öbür gün dizisi başlar, bu sefer de onla uğraşıyor diye yazmama mazereti olur.

44
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik Kitaplar gereksiz mi?
« : 17 Şubat 2017, 11:57:00 »
Fantastik edebiyat yine insani, onun dertlerini sevincini uzuntusunu, sorunlarini, cozumlerini anlatir. Tamamen hayal urunu bir dunyada abzurd yartiklarin gezindigi bir ulkede geciyor olabilir ama bizi anlatir. Kurgu olmasinin normal dunyada gecen bir romanla bir farli yoktur ki. Fantastik edebiyati edebiyatin kendi icinde bile hala kucumseyen insanimsi varliklar yok degil ama artik gecti o devirler. Ana akim sayiliyor artik fantazi. Bir kac ergen fantazisi yuzunden kotulenemeyecek kadar buyuk bir kulliyat artik.

Kayip Rihtim incelemelerine bakinmaya devam ediniz...

45
Haber mi var diye geldik, varmis ama negatif haber:)

Favori yazarim bile savunmasina ragmen adamin bu yaptiklarina sinirleniyorum. Yazarin okurlarina sorumlulugu vardir, baska meslekler gibi degil bu is. GRRM bile herseyi birakti son kitaba yumuldu ugrasio su anda, Rothfuss ise zamaninin yarisini sosyal medyada geciriyor yillardir. Gecen sefer boyle dedigimde onu savunan cok olmstu, belki azalmistir ne dersiniz :)

Burda elestiri konusu olan kitabin gecikiyor olgusu degil, yazarin ozellikle bu durumdan kacinmaya calisip okurlarini rencide etmesi.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 21