Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Ugur

Sayfa: 1 ... 26 27 [28] 29 30
406
Ravenloft / Ynt: Şeytanla Uyumak
« : 25 Ağustos 2014, 16:39:56 »
Overrated diye tabir edilen kitaplardan benim için . Kitap tek kelime ile sıkıcı . Ravenloft adına birşeyler arıyorsanız yavaştan uzaklaşın . Yok ben gizemli olaylar ve az karakterli küçük alanlarda geçen bir hikaye istiyorum derseniz siz bilirsiniz

407
Ravenloft / Ynt: Ravenloft
« : 25 Ağustos 2014, 16:35:13 »
Gerçekten güzel bir seri . Benim unutulmuş diyarlarda geçen okuduğum ilk kitaplar. Şöyle bişey söylemek isterim Sislerin Vampirinin ilk sırada olma nedeni eğer bu kitaptan önce Ben strahd bir vampirin anılarını okursanız Sislerin Vampiri kitabının tüm gizemi ortadan kalkıp kitap gerçekten gereksiz bir hikayeye dönüşür(aslında ilk okuyuşta da pek gerekli olduğunu söyleyemem ya neyse :D ). Bunun haricinde ilk kitap biraz sıkıcı olsada devamındaki iki kitap olan Ben strahd serisi gerçekten Unutulmuş diyarlar için zirvede gezen kitaplardan. Özellikle Azalinle savaş kitabındaki Strahd ve Azalin arasındaki son kapışmayı öyle her kitapta göremezsiniz.İkiside birbirinden karizmatik iki kötünün savaşı gerçekten muazzam :) Ayrıyetten Ravenloft serisi altında geçen şeytanla uyumak diye bir kitap varki kitabın sayfaları arasında birkaç strahd ve sisler göndermesi dışında Ravenloftla ne alakası var  anlamadım . Okunmasını önermiyorum para ve zaman kaybı . Ve son olarak üstteki arkadaş geç bir cevap olacak ama önce strahd'ın iki kitabını okumalısınız :)

408
Kara Kule / Ynt: Yeni Başlayanlar İçin "Kara Kule"
« : 23 Ağustos 2014, 01:07:02 »
abicim lotr serisini okumadan fantastiğe geçmek imanın şartlarını bilmeden müslüman olmak gibi bir şey başta bu söylemek isterim.Harry potter kıvamında bir şey isityorasan bana göre harry den bayağı ıyı bir eser olan rüzgarın adı kitabını öneririm.Kara kaleyi okumadım bilmiyorum ama fazlada merak etmiyorum fantastik dalında bir cok kitap okudum belki 50-60 aşkın kinge saygım sonsuz ama önceliğim asıl fantastiğe gönül vermiş yazarları okumak elbet onuda okuyacağım sonuçta bu benim alanım ve hobbim ama öncelik en iyi eserlerde.Et varken karnınızı abur cuburla doldurmayın fantastik okurları.

Pekii sizce fantastik edebiyat dalında en iyi eser hangisidir ? Yüzüklerin Efendisi diyecekseniz fantastik kitap dağarcığınızı biraz daha genişletin bence .

409
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 19 Ağustos 2014, 01:51:49 »
Elantris  5 TL :)

http://www.arkadas.com.tr/KampanyaliUrunler?idbanner=15ad2424-e587-4f0f-bcaa-d403a652b64b

Üzüldüm aslında gerçekten  elantristen görmesini beklediği ilgiyi alamamış arkadaş yayınları . Umarım "Kralların yolu"nda da böyle bir durum gerçekleşmez de serinin devamını dilimizde görürüz :)

410
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Ruhban Serisi
« : 16 Ağustos 2014, 17:34:30 »
Birde o son kitap çıksaydı türkçe olarak görebilseydik ne güzel olurdu . Yarım kalmış bir seri başlamamak en iyisi .

411
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Metro 2033
« : 08 Ağustos 2014, 01:55:59 »
Bu arada kitaptan uyarlama olan metro 2033 adlı oyun . Metro last light onun devamı olup kitapla bir bağlantısı yok. Kitabın senaryosu ilk oyun olan metro 2033 te işleniyor .

412
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: Epsilon Yayınları Soru Hattı
« : 07 Ağustos 2014, 13:07:44 »
Aslında bizim istediklerimiz Martinin editörlüğünü yaptığı kitaplar değil de kendisinin yazdığı kitaplar :D İki martin planıda yazarın kendi hikayelerini içermiyor ne yazık ki :( . Herneyse siz çıkarın biz alırız ama World of ice and fire ne yapıp ne edip lütfen bize ulaştırın :D

413
Tartışma Platformu / Ynt: Nüfus Konusu
« : 01 Ağustos 2014, 15:12:49 »
Bak mesela krallık demişsin ama kafanda bir imparatorluk varsa bu ikisini birbirinden ayrı düşünmelisin . Krallık kavramı tek bir ırkın ve bu ırkın belli sınırlar içindeki ülke yapısı ve yönetimini ifade ediyor. Ama bu krallık genişleyip içine diğer milletleri ve çok başka coğraflarıda alınca işte imparatorluk oluyor. Yani burda demek istediğim büyük bir krallık istiyorsan nüfusu 2-3 milyonda ama kafanda bir imparatorluk varsa 5-10 milyona çekmen buna göre de coğrafyayı ve büyük şehirlerin sayısını arttırman ve ayrıyetten birbirinden farklı coğrafya şartlarını işin içine katman . Yukarıda verdiğim rakamlarıda kendi içinde oranlaya bilirsin milyonlar yüzbinlerede düşebilir  ama milyonların milyarlara çıkması gerçekçilikten biraz uzaklaştırır seni eğer ki bilimkurgu değilde fantastik birşey düşünüyorsan.

Bu nüfus olayını etkileyen etmenlerden biride ırk kavramı mesela yukarda verdiğimiz sayılar insan ırkı için ideal olacaktır üreme, büyüme , gelişme hızları bakımından . Ama goblin ve ya elf ırkları için düşündüğümüzde bu krallıkların nüfusları çok çok ta artabilir büyük düşüşlerde yaşayabilir. Ve birde son olarak krallıkların geçim kaynaklarıda nüfusta önemli bir etken . Tarım ile geçinen büyük coğrafyalı krallıkların nüfusu ticaretle geçimini sağlayan ve küçük ama zengin krallıklardan daha fazla olacaktır.

son bir not olarakta : eğitimli asker ya da askerlik mesleği yapan kişilerin sayısının nüfusun 10 da 1 i ile 10 da 3ü arasında kalması mantıklı olur ama savaş sırasında tüm işçileri silahlandırmak suretiyle bu sayıyı 10 da 5-6 lara çekebilirsin

414
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 26 Temmuz 2014, 01:46:03 »
Ölümcül Tür Üçlemesi %50 indirimli (guillermo del Toro ) ----- >  http://www.ilknokta.com/guillermo-del-toro/olumcul-tur-uclemesi-3-kitap-takim.htm

Edgar Allan Poe bütün hikayeler %50 ----> http://www.ilknokta.com/edgar-allan-poe/butun-hikayeleri-tek-cilt.htm


415
Güncel / Eren Demir (Kristal Kılıç) Ölü Bulundu
« : 17 Temmuz 2014, 00:40:36 »
Kitabı okumamakla beraber yazarının hayli genç bir kardeşimiz olduğunu biliyordum. Kendisi 1998 doğumlu imiş.Dünyanın en genç ikinci yazarı olmuş yazdığı Kristal Kılıç kitabı ile .[http://www.kayiprihtim.org/portal/kitaplar/kristal-kilic/]

Haberleri karıştırırken ne yazık ki bu üzücü haberle karşılaştım.10. kattan düşerek vefat etmiş.İntihardan şüpheleniliyormuş.Ailesine ve yakınlarına baş sağlığı ve Allah'tan sabır diliyorum

http://aljazeera.com.tr/haber/en-genc-ikinci-yazar-olu-bulundu


416
Alıntı
Brandon Sanderson’ın diğer kitaplarını çevirmeyi düşünüyor musunuz?


Tabii ki. Fantastik edebiyatın “Yeni Prensi” olarak adlandırılan Sanderson’un kitapları üzerinde bir süredir çalışıyoruz zaten. Elantris’i yayınlamıştık bir süre önce. Takip edenler bilirler, şu an için dört kitaptan oluşan Mistborn serisi var. Bu serinin üçüncü cildinin çevirisi devam ediyor şu an ve çok yakında, Sissoylu adıyla raflara yerleşmeye başlayacak bu dizi de.

Ben bunu ilk kez gördüm ya  ;D

417
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Cadıbulan’da İlk Adım
« : 08 Temmuz 2014, 18:18:16 »
Gözüme takılan bir kaç yeri özel mesaj olarak yolladım   büyük yazılan son iki harf tüm kitapta 2-3 kelimeden fazla değildir zaten tekrar göz atınca anca bir tanesini bulabildim . Şu dizgiden kaynaklanan boşluk sorunu olmasa hiç dikkatimi bile çekmez böyle şeyler okuyup geçerim ama boşluklarla birleşince kafama takılmış demekki  :D Bu dediklerimiz küçük şeyler okuyucuyu kitaptan soğutmuyor kesinlikle.Hepimiz insanız. Yaptığınız işte gerçekten zor bir iş  kolay gelsin tekrardan :)

418
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Cadıbulan’da İlk Adım
« : 08 Temmuz 2014, 17:41:33 »
Kitabı dün bitirdim . Şöyle bir sınıflandırma yapmam gerekirse sanırım Harry Potter'ın biraz(hatta çokaz)
karanlık versiyonu diyebilirim.Şimdi içeriğe gelirsek ; kitap gerçekten çok akıcı başına bir oturdunuz mu sabahtan akşama kadar bitirebilirsiniz. Konu biraz bayat( Klasik iyi, kötü çarpışması arayada bir kaç şaşırtıcı olay ekleyelim formülü) olsada  kitabı okurken keyif almadım diyemem. Karakterler ise ehh işte ortalama diyelim ana karakterde dahil pek derinleşemiyorlar(-ya da derinleşmiyorlar mı desem ?).Ama kitap sizi bir şekilde alıp götürüyor ve hızlıca bitiriyorsunuz.Bir üçlemenin ilk kitabı ; biraz daha sağlam , ayakları tam yere basan bir giriş yapılamazmıydı ? Pek tabii yapılabilirdi ama bu yazarın ilk kitabımıdır değilmidir , daha önce ne yazmıştır bilmiyorum. Açıpta bakmadım . Yinede biraz acemice buldum.

Şimdi biraz teknik kısımlara gelelim. Çeviriyi beğendim. Kitap gayet anlaşılırdı . Eski ve zor kelimelerdende uzak durulmuş çeviri yapılırken. Zaten orjinal dilide çok ağır duran bir kitap gibi durmuyor bu konuda sıkıntı yok . Ama gel gelelim her cümlede karşımıza çıkan arasına boşluk konulmamış kelimeler , onların uzaktan kuzenleri son iki harfi büyük yazılmış kelimeler  . Bazı cümlelerde unutulan noktalama işaretleri vs. . Şimdi diyeceksiniz ki sen önce bir kendi yazdığın cümlelere bak birilerini eleştirmeden önce . Tabii haklısınız ama  ben bunu bir iş olarak değil bir okuyucu olarak gördüğüm yanlışları  yazaraktan hatası olan arkadaşında bir sonraki işinde bu hataların önüne geçmesini sağlamak.Yoksa banane ben kitabımı aldım bitirdim rafımada koydum :D Herneyse Bu kitabın redaksiyonundan forum yöneticelerimizden Fırtınakıran hanıma ait . Kendisinin eleştirelimi yıkıcı değil bilhassa yapıcı olarak algılayıp birdahaki sefere daha özverili çalışacağına eminim şimdiden kolay gelsin :)

Son olarak kitap biraz (bence) gençlere yönelik bir kitap . Mesela Harry Potter severler ya da şu sıralar başka ne var Açlık Oyunları , Percy Jackson(böylemi yazılıyordu bu )vs severler eminim kitaba bayılırlar.Pek benim için değildi sanki ama yinede keyifle okudum devam kitaplarını çıkar çıkmaz alıp bitiririm o konuda bir sıkıntı yok fakat ben buz ve ateşin şarkısı isterim , zaman çarkı isterim , ortaya  biraz rüzgarın adı biraz ejderha mızrağı koy diyenlerle çokta tavsiye etmem . Haftasonu okuyup bitirebileceğiniz bir kitap arıyorsanız iyi bir tercih olablir :)

419
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 28 Haziran 2014, 15:32:21 »
Teşekkür ederim ama yaptığım en büyük çılgınlık 1. kitaptan daha 10 sayfa bile okumadan hepsini tamamlamış olmam oldu. Onun için seriye sıfırdan başlayacağım ve hatırlayıp hatırlamama sıkıntısı da çekmeyeceğim. Şuan okuduğum Connelly romanı bitince ben de artık kendimi Zaman Çarkı' na teslim edeceğim.

abi sen ne diyorsun ben seriye hiç başlamadan 14 kitabını birden aldım fuardan ( ama baya indirimliydi hani :P ). Benimkisi de böyle bir merak işte. Nasip olursa 1-2 hafta içinde başlayacağım

420
tabii canım gerekli değil sadece bu tür seviyorsa  ve okumadıysa  kaçırmasın diye dedim :D

Sayfa: 1 ... 26 27 [28] 29 30