Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar -

Sayfa: [1] 2 3
1
Kitabı bitirdim ve yine o iyi kurgu kitaplarının oluşturduğu rüyadan uyanma efekti oldu :hemk Kitabı okumamış olanlar için tek söyleyeceğim ardından okuyacak sağlam kitabınız olduğuna emin olun okumadan önce. Gelelim kitabın yorumuna:

-ciddi spoiler demedi demeyin-

Spoiler: Göster
Bir Sanderson kitabı olduğu için tabii ki ölümcül bir son bekliyordum ama bu kadarını değil. Kelsier'in ölümü şimdiye kadar gördüğüm en iyi hazırlanan ölümlerden biriydi. Gerçi yazar sissoylu serisinin yapısı olarak didik didik ayrıntılı değil de bazı şeyleri yüzeysel geçiyordu ki bunlar benim en sevdiğim tip olmamasına rağmen inanılmaz başarılı olması fazlasıyla yetmiş. Yani bir olay var ve kitap o olayın sonlanmasıyla bitiyor. Ben olaylar ilerledikçe Lord Hükümdarın düşüşünün üç kitaba yayılacağını sanmıştım ama Kelsier'i hafife almışım 8). Sanderson'a hayran kalmamak elde değil.

Karakterlere gelirsek bence kitabın bu tadı buradan geliyor. Karakterler diğer Sanderson kitaplarındakilere göre çok daha başarılıydı bence(Elantris'i ayrı tutarsak). Kelsier ve Vin bir yana, gruptaki öbür insanlar da kendine özgüydü. Breeze, Hammond, Sazed hepsi kitapta tam da bulunması gereken yan karakterlerdi.

Sormak istediğim küçük bir şey de var kitap boyunca -belki de kaçırdım- şu insanların elindeki değnek diye bahsedilen şeyin ne olduğunu bir türlü anlamadım. Metalleri olayın içine sokmanın getirdiği tek dezavantaj kılıç taşıma gibi şeylerin olmaması ama bunun yerine değnek vardı ve anladığım kadarıyla lehimle güçlenmiş insana bile bayağı zarar veriyordu.

Ayrıca Kralların Yolu'yla da karşılaştırırsak ikisi farklı tip seriler ama ben yine de bunu tercih ederim. Sissoylu yine bir kaos olan dünyada geçiyordu ama okuyucuya yetecek kadar gülümsetmeye yakın kısımları da vardı(Kelsier'in enerjisi, diğer grup üyelerinin replikleri gibi). KY ise bu konuda bence düşüktü. Kitabın sonuna gelene kadar zaten Kaladin yüzünden ciğerim solmuştu bir de bunun üstüne diğer karakterler de kasvetli olunca biraz sıkmıştı. Ama tabii Fırtınaışığı seri olarak potansiyeli daha yüksek ve daha büyük bir seri. Yani ilerki kitaplarda düşünceler değişmeye açık olacaktır ;D

Son olarak ortada hala çözülmeyi bekleyen gizemlerin olması ve bazı şeylerin daha fazla soru doğurmuş olması ikinci kitaba çok iyi ortam hazırladı. Bu adam harbiden işini biliyor. 

2
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 14 Ekim 2014, 21:15:05 »
Sırasıyla okumanı tavsiye ederim, bir şey kaybetmiyorsun öbürleri ekstra oluyor istersen okuyabilirsin.

3
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: Epsilon Yayınları Soru Hattı
« : 23 Temmuz 2014, 00:11:14 »
Rogues adlı kitabı soracaktım ben de ama magister zaten cevap alamadığı sorusunu sormuş. Ben de sorayım vahşi kartlarda olduğu gibi bu da epsilon tarafından mı çevrilecek ve öyleyse henüz hangi aşamada?

4
Yazarin okuruna karsi belki resmi olarak bir sorumlulugu yok ama ahlaki acidan sorumludur.

Yüzde yüz katılıyorum buna. Bence dürüst olmak kadar somut bir ahlaki sorumluluktur ve kimsenin kimseye ne kadar yalan söylemeye hakkı varsa yazarın da okuru yüzüstü bırakmaya -bence- o kadar hakkı var.


5
Ben çok istiyorum dizi olmasını. Bu söyledikleriniz gibi sıkıntılarsa aşırı titiz psiko rothfuss umuzun üstesinden gelemeyeceği şeyler değil :D . Bununla ilgili tek problemim yazarın kafayı takıp kitap yazmaya az zaman ayırması.

6
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ejderha Elfleri'ne Hazırlanın
« : 04 Haziran 2014, 23:22:31 »
Ben hayatımda bunun kadar sürükleyici ve bunun kadar okuyucuyu meraktan öldüren bir seri görmedim, dememi bekliyorduysanız kemerleri bağlayın :D .

Benim bu kitabı almaya verdiğim karara lanet gelsin, evlerine ateşler salsın.

Kitabın özellikleri olarak kısa tutacağım bir iki şey var. Kitabın bir özelliği yok. Hani sürükleyici mi, değil. Dili akıcı mı, değil. Merak mı uyandırıyor, hayır.
Kitabı okurken sanki orhun yazıtlarını çeviriyorum gibiydi (tamam o kadar değil :P ). Hani hikayenin mükemmelleşmesini, her şeyi kusursuz olarak anlatan destansı bir dil sağlayacak sanmış yazar. Mesela bir ejderhayla elf karşı karşıya geldiğinde onları bir betimlemesi var ki beni benden aldı. Şahsen kitabı kötü buldum, epsilon iyi seriler çeviriyor diye aldım ama bir ders almış oldum.

Not: ben birkaç yüz sayfa dayandığım için kitap sonu muhteşem olabilir, öyleyse affedin ama içimde kalacaktı söylemesem.

7
Kitabın fiyatı 50 lira. İndirimli hali 37.
Fiyatlar böyle oldukça bu ülkede daha cehalet bitmez.

Evet bitmez ama kitaplar pahalı olduğu için değil, Türkiye'de insanlar az para kazandığından ya da tl değersiz olduğundan cehaletten çekiyoruz.

8
Dur hele ne mistbornu daha 'Kralların Yolu Basımdan Çıktı Şenliği' ni kutlayacağız  :P

9
Daha seriye başlamadan çıkardığımız yaygaraya bakıyorum da kitabı okuduktan sonra kıyamet olmasa da bayağı bir şeyler kopacak :D

10
Süper görünüyor cidden 8) bilge adamın korkusu gibi olacağına böylesi çok daha iyi çünkü bu kitabı taşıması var, dış mihrak var (tuğla mı okuyorsun, dokunabilir miyim vs) bir de okuma rahatlığı var. Teşekkür ediyoruz

11
Aslında haklısınız çünkü tüm hikaye benzersiz olamaz. Ama bence yazarın fantastik öğeleri, olayları ve karakterleri kendine özgü yorumlasıyla özgünlük ortaya çıkıyor. Örneğin yüzüklerin efendisi, harry potter, kralkatili güncesi gibi seriler bana göre özgünken unutulmuş diyarlar değil. Ha mesela harry potter dan önce de cadı vs. gibi şeyleri biliyorduk, kralkatilinden önce yerdenizde isimlerin gücünü görmüştük. İşte burada önemli olan yazarın bu öğelerle neler yarattığı. Bunu mühendislerin aynı materyali kullanıp da bazılarının yeni ve farklı şeyler yaratmasına benzetebiliriz.

12
Bu uyarlamalar ya da benzerlikler hakkında aydınlanmak isterim, en özgün bulduğum seridir çünkü efendim. Tabi ne kadar sevildiği değişir mi değişir yine de bana göre bu seriyi cok da üst görmemek, çikolata sevmemek ya da mavi hapı seçmek gibi bir şey  ;D

13
Cidden fena tespitler bunlar. Bende sığır gibi okuyorum galiba ama boyle hikayeyi didik didik etmek çok hoşuma gitmiyor bir yandan heyecanlandırıyor bir yandan da eğer bilirsek tadı kaçar mı kine diye düşünüyorum.

14
Şu kitap çıksın kurban kesecegiz hayırlısı ile.

15
Yayın hakları devredilecekse hakikaten bir iki yıl beklerdik. Basıma gitmiş peh

Sayfa: [1] 2 3