Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar -

Sayfa: 1 [2] 3
16
Böyle serilerin telifini alıp yazık ediyorlar :hemk Neden telifi alınan kitabın/serinin çevrilmesi için bir limit koymuyorlar ki. Belki vardır ama benim haberim yok, 2 yıl limit olsa şimdi fiyuu.

17
Arkadaşlar ben yorumları görünce alıp okudum ilk iki kitabı ve pek beğenmedim ama herhalde beklentiyi yükselttiğim içindir. Sonrasında da aynı şekilde mi devam ediyor yoksa çizgiyi değiştiriyor mu kitaplar?

18
Tartışma Platformu / Ynt: Kendimi Nasıl Geliştirebilirim?
« : 04 Mayıs 2014, 15:50:55 »
Ben çok bir şey yazmadım gerçi ama herkesin algısı ve sesi farklı olduğu için başkalarının önerilerini dikkate alma derim. E tabi benimki de bir öneri olduğu için bunu da dikkate almamalısın. Benim önerimi dikkate almazsan önerileri dikkate alacaksındır ve benimki de bir öneri olduğuna göree... (Buyrun paradoksçuk :P )

19
Tebrik ediyorum umarım devamı gelir. Kitabın kapağı gayet güzel, konusu da ilgi çekici duruyor yakın zamanda okuyacağım  :mlk

20
 :ne Matbaaya verildi de gelmesinde problem vardı sanmıştım. Keşke şu sıralarda çıkmış olur demeselerdi de biz de böyle beklentiye girmeseydik. Amaçları bezdirmekse bu konuda üstlerine yok

21
Tartışma Platformu / Ynt: Yazarların İsimleri
« : 13 Nisan 2014, 09:37:11 »
Mit'e sonuna kadar katılıyorum. Yani okurların 'Türk kötü, yabancıysa belki iyidir' şeklinde önyargı kazanmasında yazarların payı büyük. Yabancı isim kullanarak da bu önyargıyı az çok güçlendirirler. Asıl olması gereken okuru bu düşüncesi yüzünden pişman edebilmek diye düşünüyorum. Örnek vereyim; Alper Canıgüz'ün bir kitabını okumaya başlarken pek bir şey beklemiyordum ve beni çok şaşırtmıştı. Şimdiyse çevremdeki insanların yarısı bu ismi biliyor ;D

22
Oğuzkaan'ın söylediklerinden Steven Erikson ve Scott Lynch'in serilerini listeme eklemiştim. Ek olarak Daniel Abraham'ı da ekleyeyim çoğu yerde J. Abercrombie ile beraber bu dörtlünün kitapları hep en iyiler ya da okunması gerekenlerde. Bir de tabi kitaplarının bir kısmı çevrilip sonra rafa kaldırılanlar var bunların da su yüzüne çıkması ve unutulmaması lazım yayınevlerince.

23
ben kişisel olarak şeytan tohumu adlı kitaba hele o kapakla yüzüne bile bakmam.

Çok haklısınız komik olan da şu ki serideki kitapların orjinal kapakları tek kelimeyle mükemmel olmuş. Hatta abartmış gibi olmayayım burada basıp insanların gözünün önüne koysalar sırf kapaktan yok satar kitap. Artık orjinal dilinde okumaya çalışırız :-\

24
 Öncelikle konuyu ne için açtığımı belirteyim, farklı forum sitelerinde en sevilen serilere ya da en çok okunan serilere baktığımda birçoğunun Türkçe'ye çevrilmediğini gördüm. Bilgisi olan var mı diye dile getirmek istediğim yazar ve kitaplar için de uygun başlık bulamadım. Eminim hiç duymadığım ve çevrilmemiş sürüyle eser var, birileri de bunları okuyup beğeniyordur. Sizlerden de bu konuyla ilgili bilgi ve düşüncelerinizi paylaşmanızı isteyeceğim.

İlk paylaşım benden gelsin. Adını çok yerde gördüğüm Joe Abercrombie'ye ait 'The First Law' serisi yamulmuyorsam çok beğeniliyor ama sadece ilk kitabı çevrilmiş. Yazarın başka bir kitabı da Türkçe'ye kazandırılmamış. Beni aydınlatabilecek olan arkadaşlarım varsa çekinmesinler :) .

Not: Uygun konu başlığı var da bulamadıysam affedin.

25
Hahahhah sevdim bunu :D . Aslında çevrilmesini en çok isteyeceğimiz kitapları hemen çevirmeleri için toplanıp teşvik ücreti koyalım derseniz varımı yoğumu koyarım.

Kısa not: Aynı parayı ucu sivri aletler gerekirse de verebilirim :P

26
okuduklarıma bakarsak serinin devam kitabı için herkes yanıp tutuşuyor...Şahsen bende iblis döngüsünün 3. kitabı için yanıp tutuşuyorum...Kitabı ağırdan mı okuyayım,istesem mi başka kitap mı istesem başlasam mı, bilemiyorum ayrıca kitapta böyle fantastik unsurlar var mı ve aksiyon seviyesi nasıl bir noktada bilmek istiyorum.Bana yardım eder misiniz ?
Ayrıca iblis döngüsünde de bu seridede iki kitap yayınlanmış durumda;iki seriyide okuyanlar bana fikirlerini sunabilir mi ? sizce hangisi daha iyi ???Birde seri toplam kaç kitaptan oluşacak ?

Şöyle başlayayım ki iblis döngüsü bana göre çok etkileyici bir seri ve iyi oturtulmuş bir konusu var. Ama kralkatili guncesiyle karşılaştırılması onu bir alt kademede bırakıyor. Kralkatili Güncesi, Buz ve Ateşin Şarkısı, Zaman Çarkı, Yüzüklerin Efendisi gibi serileri kendi aralarinda, geri kalanları kendi aralarında karşılaştırmak gerek. Kralkatilini diğer kitaplardan bence kendine haslığı ayırıyor -duyguları yansıtma biçimi, müziği, dünyası, fantastik unsurları vs.- ama eğer fantastik öğeleri daha çok öne çıkan, aksiyonu tatmin eden bir seri okumak istiyorsan hemen buna başlama. Aksiyon beklentini tatmin etmeden okursan biraz yazık edersin bu seriye. Bu yüzden aksiyon olarak sana Unutulmuş Diyarlar, Ejderha Mızrağı gibi serilerin ilk birkaç kitabını önerebilirim.

27
Listene kesinlikle almalısın ama kralkatili ya da buz ve ateşin şarkısı kadar derin bir şey degil o kadar beklentiye girme. Ben yine de çok sevdim bu seriyi anlatımı olsun kurgusu olsun. Mutlaka okunmalı denilecek serilerden.

28
Ben de bir yerde bu Bast ve Auriyi merkezine alan kısa romanların 22000-25000 kelime arası olduğunu gördüm diye hatırlıyorum. Kaç sayfaya denk gelir tam bilmiyorum ama yine de 4 senede bir kitap çıkarmaya değmeyecek kadar kısa gibi duruyor :hemk .

29
Evt 3. kitabın adı The Daylight War hatta yazarın blogunda 4. kitap bir bölüm bile var okurken anladığım kadarıyla ahmann ile arlen ittifak kuruyorlar yada şartlar onları beraber çalısmaya mecbur bırakıyor galiba ikisi birden kovana gitcekler  :D ben hala 3. kitabın tam metnini bulamadım ama bulur bulmaz çeviriye baslayacagım ...

  Hop ben ikinci kitabın yarısındayım daha spoiler vereyim deme :D

  Kitapların geç çevrilmesinden ben de çok rahatsızım, ama daha çok orjinalini okuyamadığım için sızlanıyorum ben. Sınava hazırlanıyorum bu seneyi geçtim ama yaz gelir gelmez kendim çevirip okumaya başlayacağım. Orta düzey dilim var sadece kelime öğrenmem gerek ki bunu da kitap okuyarak başarabileceğimi düşünüyorum. Siz de bu yollardan geçmişsinizdir önerileriniz var mıdır? Her türlü yönlendirmeye açığım :D :P

30
3. kitabın orjinal dilinde çıktığına emin misin ben bulamadım. Ya da yazarın çıkardığı o son kitabının üzerinde serinin ismi yazmıyor?

Sayfa: 1 [2] 3