Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Mashiara

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 8
31
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Gölgelerin Yolu - Brent Weeks
« : 28 Kasım 2016, 15:41:04 »
Merak ettiğim bir yazar ama Artemis'e güvenmediğim için başlamadım. Zaten devam kitapları da gelmedi. Önümüzdeki yıllarda daha ciddi yayınevlerinden okumayı ümit ediyorum. Joe Abercrombie de aynı şekilde...

32
Spoiler yememek için hangi kitaptan sonra diziyi izleyebilirim veya ilk 2 kitabı bitirsem kaçıncı bölüme kadar diziyi izleyebilirim?

İlk iki kitabı bitirirseniz dizinin tamamını izleyebilirsiniz.Zaten dizi de 2 sezon.Ben izleyeli 5 sene oldu ama hatırladığım kadarıyla senaryo kitaba o kadar da bağlı değildi.Mesela 2. sezonun tamamı boyunca çok önemli rolü olan bir mord sith den kitapda  sadece son sayfalarda  bahsediyor. Spoiler yemezsin bence. Eğlenceli bir diziydi. Şimdiden iyi seyirler.

33
Birinci kitabın çevirmeni aynı.Çeviri de aynıdır diye düşünüyorum. İkinci kitapta farklı bir çevirmen var.
Kitaplara gelince yazar Zaman Çarkından oldukça etkilenmiş(Zaman Çarkı da başka serilerden etkilenmişti benim için sorun teşkil etmiyor ama belirtmek istedim :) ) Bunun dışında oldukça hareketli,heyecanlı bir okumaydı. İkinci kitabın ikinci kısmı daha iyiydi bence. Ama benim seriden beklentim çok daha fazlaydı.Kısaca beklediğim derinlikte değil. Bazı olaylar,olgular çok çabuk gerçekleşti.Karakterlerin kendileri ile ilgili ve birbirleriyle ilişkilerinde ayrıntılar iyi verilmemiş.Bu da hikayeyle ilgili gerçeklik algısı oluşturmanızı zorlaştırıyor.Ne demek istediğimi tam olarak anlatabildiğimden emin değilim :( Sonuçta okuduğum en iyi seriler arasında olmasa da beğendim ve eğer çevrilirse diğer kitaplarını da  okuyacağım. Serinin devamı gelmezse de üzülürüm.

34
4 cilt de bugün elime ulaştı. Çok uzun zamandan beri  merak ettiğim bir seriydi.Dizisi de güzeldi. Bir an önce okumaya başlayacağım ama Pegasus'un yayın politikası beni korkutuyor açıkcası. Umarım kitapların satışı istedikleri gibi olur ve hızlı bir şekilde diğer ciltlere de kavuşuruz. O yüzden kayıp rıhtım olarak bir el atalım şu seriye :) Kitap kapakları ile ilgili eleştiri gelmiş ben beğendim kapakları. İngilizce e-kitap baskılarının kapak tasarımlarını kullanmışlar.Yazı fontlarını biraz küçültüp tek cilt bassalardı daha güzel olurdu ama böylesi de güzel. Bu arada yakın zamanda almak isteyen olursa en ucuz kitapyurdunda. 2'li ve 4'lü setler de yapmışlar.

35
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 17 Mayıs 2016, 15:30:31 »
selam herkese,
Kral Katili Güncesi tekrar basımı yapılacakmı? 2.kitap hediye geldi ama 1.kitap yok bende.Ankara da baya bir yere baktım ama maalesef bulamadım.Elinden çıkarmak isteyen yada Ankara da  bulabileceğim yerler hakkında bilgi verirsenizde çok sevinirim açıkcası..  

Aşağıdaki adreste var ama ikinci el. Eğer ilgilenirseniz.

http://www.nadirkitap.com/ruzgarin-adi-patrick-rothfuss-kitap6889393.html



Ejderha Mızrağı ve Unutulmuş Diyarlar kitapları hakkında bilgisi olan var mı? Nisan denmişti ama hala bir açıklama yok.

Facebook ta şöyle bir paylaşım yaptılar az önce

https://www.facebook.com/112164229131281/photos/a.113600838987620.1073741828.112164229131281/266498960364473/?type=3&theater

36
3. kitap öyle bir yerde bitiyor ki sıradaki kitabın derdine daha fazla düşeceksin :) Brandon Sanderson'ın kitaplarına başlayabilirsin (eğer hala okumadıysan).

37
Konserve fabrikaları da var :)

Doğru ama pil yada pil kullanımı ile ilgili hiç bir teknolojiden bahsetmiyor seri boyunca :(

38

Tam sayfalar içinde kaybolmuşken bu 'pil'  beni bir anda kitaptan kopardı ve günümüze getirdi. Belki gereksiz bir takıntı ama sizce de Cosmere'de pil benzetmesi biraz garip değil mi?
 

Aynı şeyleri ben de hissetmiştim ve çevirisi hatasına da benzemediği için mantıklı bir açıklama bulmaya çalışmıştım ama bulamadım :(

39
11 kitaplık bir seri bunların dışında 5-6 kitap daha var. Pegasusun bu hızına ve politikasına güvenip nasıl alacak insanlar bu kitapları. Şu 2 twiti 8 ay önce attılar.

https://twitter.com/PegasusYayinevi/status/641619054516547584

https://twitter.com/PegasusYayinevi/status/641619816902623232

40
Brent WEEKS'in Gölgelerin Yolu serisini merak ettiğim halde Artemise güvenmediğim için başlamamıştım. Onun da ilk kitabını basıp bıraktılar. İki yazarda başarılı ve sevilen yazarlar aslında. Artemis keşke hiç bulaşmasa bunlara.Yazık oluyor :(

41
Zaman Çarkı serisinin 7. kitabı  yeniden basılacak denmişti Tüyap Kitap Fuar'ında. Basıldı mı veya ne zaman basılır?

http://www.ilknokta.com/robert-jordan/zaman-carki-7-cilt.htm bu linkten satın alabilirsiniz.

42
Artemisten tek istediğim serinin üçüncü kitabını basmaları.Bir daha da Artemisin bastığı bir şeyi almam. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bu seri de dahil Joe Abercrombie kitapları başka bir yayınevinden doğru dürüst yayımlanacak.

43
Kapak çok güzel değil mi? :(




44
 Nightmare'in da yorumundan sonra pazar bütün gün Çağların Kahramını'nı okudum (yaklaşık yarısı) ve bitirdim.Mutluyum ve huzurluyum :) kesinlikle okunmalı diyorum.
 Değişikliklerle ilgili daha önce yorum yapmıştım o yüzden sadece yazım hatalarıyla ilgili şunu söyleyeyim 70 ten sonra saymayı bıraktım ve daha kitabın yarısında değildim. İmla hatalarından bahsetmiyorum bile. Vin bir yerde Vın oluyor başka bir yerde Vim oluyor bitmiyor ne yazık ki hatalar, 2-3 sayfada bir karşınıza başka bir yanlış çıkıyor. Kuşatma da benim gözüme çarpan 4-5 yazım hatası vardı tüm kitap boyunca.Son İmparatorluğu okuyalı çok oldu ama onda da fazla yanlış hatırlamıyorum. 3. kitap bu konuda bir hakaret gibi. Üzgünüm ama abartıldığı kadar var. Yazarın tüm kitaplarını okudum bundan sonrakileri de okurum orası ayrı.

45
Kitap her şeye rağmen iyi. O yüzden yine de okuyun derim. Tepkinizi de Akılçelene gösterin.En azından ben öyle yaptım.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 8