Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Rosemary

Sayfa: 1 ... 17 18 [19]
271
Açıkçası kitaplarımı internet sitelerinde ultra indirim olmadığı taktirde kitapçılardan almayı severim. Kitapçı derken böyle zincir oluşturup etiket fiyatı üzeri satış yapan yerleri kastetmiyorum çünkü oralar tamamen ticari bataklıklar.

Mütevazı bir kitapçıya giriyorum. Eğer görevli elemanla kitaplar hakkında sohbet edebiliyorsak içimde güzel bir enerji birikiyor. Üstüne bir de yüzde onluk gibi sembolik bir indirimde de bulunduğu zaman orası benim mabedim oluyor.

Kitapçılar ticarethane değildir, olmamalı. Biz nasıl bir kitabı on lira indirimli almak istiyorsak kitapçıda haliyle daha fazla kâr etmek istiyor. Bence oldukça mantıklı. Ve bu ticaret mantığı değil varlığını devam ettirebilme çabasıdır.

Kitap almayacağım durumlarda dahi kitapçıma kitaplar hakkında konuşmaya giderek güzel vakit geçirebiliyorsam bence bundan muhteşem bir şey yoktur. İnternet bunu verebilir mi? Nope.

272
Kraliyet Meydanı / Ynt: Satılık Dune Serisi
« : 29 Ekim 2014, 21:13:49 »
Ah salak klavyem :) Satılmasına üzüldüm gerçekten.

273
Kraliyet Meydanı / Ynt: Satılık Dune Serisi
« : 29 Ekim 2014, 21:06:42 »
İlgilenilmez mi hiç! Kitaplar resimde çok temiz gözüküyor. Herhangi bir sıkıntısı yoktur umarım? Peki ya meblağ?

Merak ettim de, kitapları yazara siz mi imzalattınız?

274
Açıkçası yazarın okumuş olduğum tek kitabıdır Elantris ve bu bağlamda eleştirdim. Zaten sizin gibi olmak üzere birçok kişiden yazarın diğer eserlerinin çok daha iyi olduğunu işittim. Yani aslında burada yazarı erken değerlendirmeden ziyade erken dönemini eleştirme vardı. Kötü bir yazar olduğunu düşünmüyorum zaten. Elantris gibi bir kurguda eser yaratabilmek için ciddi ölçüde çalışmak ve hayal gücüne sahip olmak gerekir.

Eminim dikkatinizi çekmiştir. Çevremizde kitabı okuyanlar bitirdikleri taktirde 'ne farklı ve güzel kurguydu' diye konuşmuştur çoğunlukla. Çünkü karakterler gerçekten felaket, en azından benim için. Öyle ki hani küçükken izlediğimiz saçma sapan filmler olurdu ya oyuncular embesil seviye de konuşur ve hareket ederdi. Bizler de sürekli 'of ya şimdi niye öyle oldu ki' derdik. Bu durum kitapta da kendini hissettiriyor. Tabi ki karakterleri ve diyalogları aşırı beğenen de bulunmuştur ve bu elbette çok normal bir durum.

Çok kuvvetli kırılma anları vardı. Yani zeki ve ihtiyatlı biri aniden ahmak bir kişi konumuna düşebiliyordu. Belki absürt bir örnek olacak ama yine de vereyim. Amerika'yı düşünelim. Kim var başta Obama. Beni onu yanına götürdüler diyelim olacak iş değil ya. Obama'ya orta doğu politikası hakkında tutunması gereken tavrı söyledim diyelim. Onun da bana şöyle yanıt verdiğini farz edelim. 'vay be ne kadar müthiş bir beynin var. Biz nasıl düşünemedik böyle bir şeyi. Tanrı seni korusun. Bundan sonra başdanışmanımsın.' Saçma değil mi? Elantris de böyle durumlar çokça vardı. Ama dediğiniz gibi yazarın ilk kitabı ve muhteşem olacak diye bir kaide yok.

Yazarın diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum. En azından Elantris de çok daha iyi kitaplar yazabileceğinin sinyalini verdiğini düşünüyorum. Yukarıda bahsettiklerimi de bir tartışma olsun diye yazmadım. Umarım esere olan duygularınız hakkında kırıcı olmamışımdır. Yazdıklarımın hakkında genel geçerlilik de ilan ettiğimi düşünmeyin lütfen. Kişisel şeylerdir, katılmayan da kendince fazlasıyla haklıdır.

275
Ortalama bir kitap olduğunu düşünüyorum. Dili yalın ve akıcıydı. Konusu iyi olmasına karşın açıkçası karakterler tam anlamıyla klişe idi. Öyle ki eserin sadece yarısı yazılmış olsaydı ve bana bunu klişeler dahilinde devam ettir deselerdi şu an olduğundan daha kötü bir sonuç ortaya çıkmazdı. Kitapta şaşırtıcı pek bir durum yoktu, sonunu başlardan itibaren tahmin edebiliyorsunuz. Ve eserin sonuna geldiğinizde doğru tahmininizden ötürü utanç duyuyorsunuz. Bence bir yazar okuruna bu kadar zalim davranmamalı.

Kitabı çok uzun bir süre önce okumuş olmama rağmen ismine denk geldiğimde geriliyorum. İyi bir kitap sayılabilir ama bana kâbus gibiydi. İşin içerisine politika katılmıştı. İnanır mısınız neredeyse çoğu diyalog o kadar yapay geliyordu ki sürekli gülesim geliyordu. İsimleri tam hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarıyla Sarene'den nefret ediyorum, Raoden; bir karakter bu kadar mı düz olur. Bir de sonradan iyilik sularına dönen rahip gibi bir şey vardı. Masal gibiydi resmen. Kötüler bile cici kötüydü. Koskoca kitabın özeti olarak şunu söyleyebiliriz: İyilik yapan iyilik bulur.

Bence kitabın en büyük artısı muhteşem tasarımı. Değişik bir kurguda fantastik kitap olduğundan okumak güzel bir deneyimdi. Bir daha okur muyum? Sanmıyorum.

Sayfa: 1 ... 17 18 [19]