Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar -

Sayfa: [1]
1
Eğlence & Mizah / Ynt: Hayalleriniz?
« : 18 Haziran 2016, 00:09:13 »
Bu aralar hayallerim arasında Ukraynaca, Romence, Rusça, Macarca, Litvanca, Lehçe öğrenip bu dillerin konuşulduğu ülkelerden birinde bir-iki yıl geçirmek var.

Sonra da Moğolca öğrenip bozkırlarda yaşayan bir ailenin yanına sığıntı olarak girmek, göçebe hayatını tatmak var.

En son kuş olup uçuveririz zaten.

2
Müzik / Ynt: Bu şarkı kesinlikle benim dediğiniz
« : 16 Nisan 2016, 22:43:23 »
Itri... Şunu bir de doğru dürüst bir kayıtla Üstad Münir Nurettin Selçuk'tan dinlemek vardı.

https://www.youtube.com/watch?v=DWvYm_l0O6Y

"dil-i pür-ızdırabım mevce-i seylâbdır sensiz
dü çeşm-i hun-feşanım halka-i girdabdır sensiz
meta'-i zindegi bâr oldu dûş-i câna hicrinle
dil-i şûrîde-hâlim şöyle ki bî-tâbdır sensiz"

3
Günümüzde kendini "feminist" diye adlandıran güruhun Sylvia Plath ile birlikte peygamber olarak gördükleri bir yazar hakkında latife yaparken iki kere, hatta üç kere düşünmeleri gerekti! Yargılanacaksın İthaki!

Bence yayınevleri ciddiyetlerini korumalılar tabii.

4
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: Hangi Lovecraft Kitabı?
« : 07 Mart 2016, 08:50:01 »
Lovecraft öyle uzun uzun romanlar yazmaz. Daha çok novella yazar. Bence okumaya Charles Dexter Ward Vakası adlı hikayesinden başlayabilirsin. Çok güzeldir ve o kadar da zorlayıcı değildir.

5
Fantastik Diller Okulu / Ynt: Eski Türkçe
« : 07 Mart 2016, 08:43:57 »
Kök Türk damgalarını (rünlerini), kelimelerini, dil bilgisini öğrenmek isteyenler için şöyle derli toplu, güzel bir site mevcut. Benim hoşuma gitti bayağı:

http://damgalik.com/index.html

6
Tolkien'den The Story of Kullervo'yu çevirmeyi düşünüyor musunuz? İngilizce bilmeyen ama büyük bir Tolkien hayranı olan 11 yaşındaki kardeşime güzel bir hediye olurdu. :)

Bir de çok alakasız bir soru olacak ama (ya da temenni diyelim): Biliyorsunuz Fin mitolojisi Fantastik Edebiyat türünün babası sayabileceğimiz Tolkien'i en çok etkileyen mitolojilerden biridir. Bu mitolojinin en büyük destanı olan Kalevala ise dilimize Muammer ve Lale Obuz çifti tarafından 60'larda güzelce çevrilmiş. Ancak en son baskısı sanırım 80'lerde yapılmış. Bende 60'lardan kalma bir baskısı var. Bu çeviriyi okurken İngilizce okuduğumdan çok daha fazla zevk almıştım. Böyle bir eserin herkesin kütüphanesinde bulunması gerekir diye düşünüyorum. Acaba ileride bu destanı tekrar basmak gibi bir işe girişme ihtimaliniz nedir?

7
Mitolojiler / Ynt: Türk Mitolojisi - Oğuz Kağan
« : 05 Mart 2016, 13:21:09 »
Türk mitolojisi dediğimiz şey elbette geniş ve kapsamlı bir mitolojidir. Altay dağlarından Doğu Avrupa'ya kadar yayılmış olan Türk halklarının mitolojisidir. Ancak ülkemiz zihniyeti pek bu tür bir mitolojinin yakından tanınmasına izin vermiyor. Öyle ki hala "Türkler İslam dinini Gök Tanrı inancına çok yakın olduğu için seçti!" diyen tarih öğretmenleri yahut, daha kötüsü, İlyada'dan bahsederken "Bir kadın için 10 yıl boyunca savaşıyorlar! Biz de böyle bir şey olur mu hiç?" sığlığında edebiyat öğretmenlerinin bolca bulunmasından dolayı pek bir ilerleme kaydedemiyoruz. Yoksa Erlik'in Loki'den ya da Kızagan Han'ın Thor'dan "cool"lukta pek bir aşağı kalır tarafı yok bence.

Umarım bu iğrenç zihniyetin üstesinden gelmek bize nasip olur da bir gün biz de yabancı bir ülkede mitoloji konusu açıldığında "Kök Tengri mi? Ona bayılırım!" diyen yabancı ya da Facebook'ta Bögü Han'ın "Nomads" dizisinin son bölümünde öldürülmesine ağıt yakıp "Bögü Kağan'ın kırkı" şeklinde etkinlik daveti gönderen yerli arkadaşlarla karşılaşabiliriz.  

Bu arada daha yakından tanımak ve bilgi sahibi olmak için Türk Dil Kurumu yayınlarını takip etmenizi şiddetle öneririm.

8
Kara Kule / Ynt: Kara Kule Film Oluyor!
« : 04 Mart 2016, 23:24:41 »
Viggo Mortensen tam da Roland'ı canlandırma kıvamındaydı halbuki. Bayağı da ismi geçmişti. Yazık olmuş. Siyasi doğruculuk denen şeyin acı bir meyvesi gibi duruyor.

9
Mitolojiler / Ynt: Voluspa Çevirisi
« : 24 Şubat 2016, 23:22:16 »
Beğenmenize sevindim. :)

10
Mitolojiler / Ynt: Voluspa Çevirisi
« : 14 Kasım 2015, 16:07:57 »
Beğenmene sevindim. :) Çevirini tamamladığında okumak isterim.

11
Mitolojiler / Ormurin Langi Çevirisi
« : 04 Eylül 2015, 13:03:18 »
Edit: Çeviriyi daha güzel bir hale getirmek istediğim için buradan kaldırma kararı aldım. Yakın zamanda daha güzel ve bol bol dipnotlu bir halde diğer Völuspa çevirimle birlikte tekrar yükleyeceğim. :fight:

O zamana değin bununla idare edin:): https://www.youtube.com/watch?v=Bts_v9mqv3g


12
Mitolojiler / Voluspa Çevirisi
« : 04 Eylül 2015, 11:52:00 »
Edit: Çeviriyi daha güzel bir hale getirmek istediğim için buradan kaldırma kararı aldım. Yakın zamanda daha güzel ve bol bol dipnotlu bir halde tekrar yükleyeceğim. Okuyup yorumlayanlara teşekkür ederim.

13
Kraliyet Meydanı / Satılık Amazon Kindle Touch
« : 21 Ocak 2015, 13:53:18 »
Az kullanılmış (ancak bir kitap okudum düşünün artık )Amazon Kindle Touch'ımı satıyorum arkadaşlar. Fiyatı 100 lira olarak belirledim, ki piyasa fiyatı 230 - 240 lira civarındadır. İstanbul avrupa yakasına elden teslim yapabilirim.
Îmi place
Comentează

Edit: Satıldı

Spoiler: Göster

14
Tartışma Platformu / Ynt: Mitoloji Hakkında
« : 11 Ağustos 2014, 22:10:50 »
Bulfinch Mitolojisi adlı kitabı okuyabilirsin. Özellikle Avrupa mitleriyle ilgili önemli bir derlemedir. 

Sayfa: [1]