Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Oliver_

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15
61
Aklıma gelen ilk kitap Gülün Adı oldu. Kitaplığımdaki en eski kitaplardan biri ama bir türlü okuyamıyorum. Merak ederek almıştım ama okuyacak cesareti kendimde bulamıyorum.

Devamını getiremediğim seri ise Yerdeniz Serisi. İlk üç kitabını art arda okuyup, beğenmiştim. Bir türlü devamını getiremedim.

Artı olarak ekleyebileceğim bir kategori var: Uzun süre okuyacağımı düşünmediğim bir seri. Bunun içinde Gormenghast Serisi'ni söyleyebilirim. İçimde bu seriyi kırklı yaşlarımda okuyacakmışım gibi bir his var.

62
Keşke karton kapak yerine ciltli çıkarsalardı. Ciltli baskısı çok daha güzel duruyordu.

63
Televizyon / Ynt: Westworld
« : 21 Ekim 2016, 01:03:16 »
Abiler ablalar dizi güzel tamam da kafama takılan çok büyük bir soru var benim:[*]3. bölümden mühim spoiler içerir[/*]

Spoiler: Göster
Nasıl oluyor da robotlar ateş edince insanlara bir şey çarpıyor ama çarpan şey kurşun değil, bir şey olmuyor düz insanlara? Robotlara kuru sıkı, insanlara gerçek silah mı veriyorlar? Dolores de 3. bölümün sonunda silah çekip insanı vurdu mesela, o nasıl oldu? İnsanın silahını mı bulup kullandı?

Eğer böyleyse robota verdikleri kuru sıkıyı insan alıp kullanamıyor mu, ya da insana verdikleri gerçek silahı robot kullanamıyor mu? Bir de robot nerden anlıyor bu kuru sıkı, bu gerçek silah diye nasıl ayırt ediyor eğer durum böyle ise?

Spoiler: Göster
Robotlarla insanların silahları arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum. Robotlara her türlü kurşun işliyor ama insanlara işlemiyor. Mesela Ed Harris vurulduğu zaman etrafında güç kalkanı varmış gibi hareket etti kurşunlar. Ancak son bölümde It's Always Sunny in Philadelphia'nın ilk bölümlerindeki sapık ikizler tipli karakter vurulduğunda kurşun sekmedi ama öldürücü de olmadı. Sadece iz bıraktı. Kısacası kafam bayağı karıştı.


Oturup karşılıklı konuştukları kısımlarda sıkılmaya başladım. Ed Harris sabaha kadar konuşsun dinlerim ama diğer karakterler aşırı uyuşuklar. Diyaloglara biraz canlılık getirseler keşke.

64
Ütopya/Distopya / Ynt: Kurma Kız - Paolo Bacigalupi
« : 19 Ekim 2016, 21:12:47 »
Arkadaşlar ne kadar abarttınız. Ergen kitabı kapağı denilmiş, kapaktan dolayı almayacağım denilmiş. Yayınevi belli ki kitabı maksimum okuyucuya ulaştırmak istediğinden böyle bir politika izlemiş. Kitabın değerini bilenler zaten alacaktır. Kapağına göre alacakları da ekleyince bayağı satılacaktır. Yayınevleri de satış miktarına önem verdikleri için böyle bir kapak normal. Zaten önemli olan kitabın içindekiler. Kapaktan dolayı bu kadar tepki koymanız bana saçma geldi.

65
Tartışma Platformu / Ynt: Dünden bugüne benim EN;...?
« : 16 Ekim 2016, 13:21:53 »
Sevdiğim Kitap: Duma Adası-Stephen King. Farklı bir çekiciliği var. Zaten ya çok seviyorsunuz ya da nefret ediyorsunuz. Resimlerin tasvirleri muazzamdı. Ayrıca korkudan kitabı bırakıp annem gilin yanına gitmeme de neden olmuştu.

Sevmediğim Kitap: Yabancı-Diana Gabaldon. Doğru düzgün bir olay örgüsü yok. Hep aynı şeyleri farklı şekillerde yapıyorlar. Yazarın acemiliği aşırı belli oluyor.

Beğendiğim Yazar: Stephen King tabii ki. Çoğu kitabı favorilerime girmişken başkasını söyleyemezdim.

Beğenmediğim Yazar: Dan Brown. Temelde bütün kitapları aynı. Sadece yerler, karakterler ve olaylar değişiyor.

Sevmediğim Yayınevi: Pegasus Yayınları. Sevmediğim çoğu kitap bu yayınevinden çıkma. Ayrıca fiyatları aşırı yüksek.

Beğendiğiniz Yayınevi: İthaki Yayınları. Eskiden de severdim ama özellikle son dönemlerde çıkardıkları kitaplarla daha fazla sevmeye başladım.

Sevdiğim Film: Rezervuar Köpekleri. Çok fazla film izleyen biri değilim. İzlediğim filmleri de genellikle sevmem. O yüzden üzerine yazacak bir şey bulamadım. Sadece sevdim.

Sevmediğim Film: Amazing Grace. Hiçbir heyecan yok. Defalarca işlenmiş konuları ayırt edici bir özelliği olmadan tekrar işleyen bir film.

Bayıldığım Oyun: Last Of Us. Çok oyun oynayan biri değilim ama Last Of Us beni derinden etkileyen bir oyun. Ne yazık ki bitiremedim. Sırf şu oyun için Ps4 alacağım.

Sevmediğim Oyun: God Of War 3. Bunu da bitiremedim ama oynadığım yere kadar hiç ilgimi çekmemişti. Hikayesi hoşuma gitmedi.

Sevdiğim Şarkı: Ben Howard-To Be Alone. Bu şarkıyı dinlediğim zaman yürüyüşüm değişiyor. Kendimi özgür hissediyorum.

Sevdiğim Müzisyen: Yok.

Sevmediğim Müzisyen: Demet Akalın. Çok itici.

Beğendiğim Dizi: Breaking Bad. İki kere bitirip bir saniye bile sıkılmadığım dizidir. Olayların bağlantısı, karakterlerin değişimi muazzamdı.

Bulunmaktan Keyif Aldığım Mekan: Malatya Park'taki Tavuk Dünyası. ;D Çünkü tavukları çok güzel. Çünkü aç aç bu mesajı yazıyorum.

Sevdiğim Çizgi Film/Anime: Fullmetal Alchemist: Brotherhood. Yazarken bile duygulandım. Eğlence, aksiyon, dram... Her şey var bu animede. Karakterleriyle özdeşleşmiştim.

Sevdiğim Süper/Anti Kahraman: Yok.

Faydalı Bulduğum İnternet Sitesi: Duolingo. Dil öğrenmek için gayet iyi bir site.

66
 
Nasıl olduysa bu başlığı atlamışım. Yukarıda da sorulmuş Kobo gibi okuyucularda açılır mı diye, açılır açılmasına ama pdf olduğu için rahat okuyamazsınız. Pdf'ten epub'a çevrildiğinde bozulmayan dosya da henüz görmedim. Bu sebeple elimde düzgün epub'ı bulunan bütün Asimov kitaplarını Drive'a yükledim. Başlığı açan arkadaş ilk mesaja iliştirebilirse de faydalı olur diye düşünüyorum.

Buradan ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler.  :)

Galiba 4. kitaptan sonra hep Altın Kitaplar baskısı var. Hiçbir yerde İthaki'nin epub versiyonunu bulamadım.

67
Televizyon / Ynt: Westworld
« : 09 Ekim 2016, 22:48:32 »
Bu kadar övülmesi ve Anthony Hopkins'in oynaması dolayısıyla ilk bölümü izledim. İlk bölüm için yorumların abartılı olduğunu düşünüyorum ki şimdiden dizinin geleceği hakkında bu kadar kesin  konuşmak mantıksız geliyor. Konu ilginç, oyuncular iyi ama klasik HBO yavaşlığı diziye olan ilgimi azalttı. İkinci bölümü de izleyip devam edip etmeyeceğime karar vereceğim.

68
Vakıf ve İmparatorluk-Isaac Asimov
Vakıf serisini okumadan önce hakkında birçok olumlu yorum okumuştum ama bu kadar iyi olabileceğini tahmin edemezdim. Her hikayenin sonunda boş boş etrafa bakıp "Adam yazmış ya." diyorum.

69
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Soru Hattı
« : 07 Ekim 2016, 01:13:04 »
Vakıf serisini e-kitap olarak okuyacağım ama İthaki ve Altın olmak üzere iki baskı var. Bunların arasında nasıl bir fark var? Tek fark çeviri mi yoksa birinde eksik bölümler olma olasılığı var mı?

Çeviri de önemli bir etken evet. Ama bundan daha önemlisi Altın'ın baskılarının eksik olmasıdır. İthaki önerilir genelde her yerde.
Vakıf 1'i iki yayınevinden de karşılaştırdım az önce. Birinci kitapta eksik bir çeviri yok sanırım. Ya da benim okuduğum kısımlara kadar yok. Ancak çeviride çok büyük bir fark var. Altın'da cümleler çok düz gelirken İthaki'de daha anlamlı geliyor. O yüzden İthaki'den devam ediyorum.  Teşekkürler cevap için. :)

70
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Soru Hattı
« : 06 Ekim 2016, 21:35:28 »
Vakıf serisini e-kitap olarak okuyacağım ama İthaki ve Altın olmak üzere iki baskı var. Bunların arasında nasıl bir fark var? Tek fark çeviri mi yoksa birinde eksik bölümler olma olasılığı var mı?

71
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 06 Ekim 2016, 20:01:53 »
Seriye başlayacağım. Bu kaçıncı kitap oluyor?
0. kitap. Birinci kitaptan önce okunmalı yani.

72
Az önce 2016 Reading Challenge yazısının altında bulunan 0 books completed yazısına tıklayınca 2016 yılında okuduğum kitapları gördüm. Tekrar ana sayfaya döndüğümde kitaplar eklenmişti. 

73
Umarım düzelir. Okuduğum kitapları aylık olarak not aldığım için çok üzülmedim ama orada ne kadar okuduğumun belli olması güzeldi.

74
Nereye yazacağımı ya da kimden yardım isteyeceğimi bilemediğim için buraya yazıyorum. Az önce siteye girdiğimde 2016 Reading Challenge'ımın sıfırlandığını gördüm. Okuduğum kitap sayısı 0 olarak gözüküyor. Daha önce başına böyle bir şey gelen ve ne yapılacağını bilen var mı?

75
Tartışma Platformu / Ynt: E-kitap Ve Normal Kitap
« : 03 Ekim 2016, 12:26:42 »
Kobo Glo Hd alacaklara önerim Dr'den almayın. Stoklarında olmadığını ama getirebileceklerini söylüyorlar. Bir hafta sonrada siparişi iptal ediyorlar. Alırken de özellikle "İptal olma gibi bir durum olmaz değil mi?" diye sormuştum. "Hayır, kesin gelir." dediler.
O yüzden e-kitap okuyucusuz kaldım. O kadar heveslenmiştim. Bana 400-500 lira aralığında alabileceğim bir ürün önerebilir misiniz?
Edit: Amazon Kindle Paperwhite almaya karar verdim.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15