Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - elroy

Sayfa: [1] 2 3 ... 7
1
Kitaplar / Ynt: Húrin'in Çocukları
« : 25 Haziran 2012, 23:16:43 »
Çok güzel bir kitaptı.Her ne kadar uzun zamandır Orta Dünya'dan uzak kaldığım için okumaktan biraz çekinsem de(acaba isimleri hatırlayamaz mıyım diye düşünürken)arkadaki isim listesi çok işime yaradı.Düşünenin ve koyanların eline sağlık.Çok üzücü bir romandı.Ayrıca okurken Tolkien okumayı ne kadar özlediğimi fark ettim ve tadı damağımda kaldı.Yazarı ve yazarın dünyasını seven herkese tereddüt etmeden okumalarını tavsiye ederim.

2
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 23 Haziran 2012, 20:37:35 »
Buranın müdavimi gibi oldum ama pandora'da Pegasus yayınlarında %40 indirim var:D

http://www.pandora.com.tr/yayinevi/pegasus/4471

3
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 22 Haziran 2012, 20:10:20 »
İdefix'te Laika yayınlarında %40 indirim var ilgilenenlere duyurulur:D

http://www.idefix.com/kitap/laika-yayincilik/firma_urun_listele.asp?fid=3932

4
Şişedeki Mısralar / Ynt: Bazen hala..
« : 18 Haziran 2012, 21:57:09 »
Güzel olmuş.Şarkıda çok hoş uyumlu olmuş:D

5
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 04 Haziran 2012, 17:30:01 »
Happythankyoumoreplease-Mutluyum,devam et

Josh Radnor'ın yazıp,yönettiği ve baş rolünde oynadığı abartısı olmayan,sade benim çok hoşuma giden bir film.Film müziklerine özellikle bayıldım.Doğru seçimler doğru yerlerde fazla öne çıkmadan ama varlığını hissettiren türden.Jaymay ağırlıklı bir film müziği olmuş.Daha önce duymamıştım ama bu film sayesinde tanıdım ve çok sevdim.

Film sakin başlıyor,ilerliyor ve bitiyor.Oyunculuklar güzel.Genel olarak sade,naif bir film. Belki filmin abartılacak bir yanı yok ama filmin kendisinin abartısız olması ve konusunun güzel işlenmesi gerçekten benim dikkatimi çekti.Böyle filmler izlemeyi sevdiğim için Josh Radnor'ın yeni filmi ki eğer olursa(bence olmalı) izlemek isterim.

6
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Dresden Dosyaları
« : 02 Haziran 2012, 16:59:15 »
İlk kitabı yeni bitirdim.İlk 100-150 sayfa çok yavaş ilerledi.Sonrası daha akıcı ve heyecanlıydı.Bana kitabın polisiye yanı fantastik yanına göre daha ağır basıyormuş gibi geldi.Karakterin büyücülük yeteneklerini görebildiğimiz yerler sonlara doğru daha fazlaydı.Kitabın polisiye tarafı beni katili bulmaya odaklandırdı ve bulmak çok zor değildi.Ama yazar kafada az soru işareti bırakarak(kitabın geneli için de geçerli) sonuca güzel bağlayıp mantıklı sebeplere dayalı açıklamalarda bulunmuş.

Spoiler: Göster
Ayrıca Dresden'in her zor durumda yardımına birinin koşmaması ve zora düştüğünde işte şimdi Murphy gelecek ya da biri kurtaracak dediğimde kimsenin gelmemesi beni memnun ettin:DBu kitabın gerçekçiliğini arttırdı benim gözümde.


Sonunda benim açımdan çok ilginç olmadı hemen hemen tahmin ettiğim gibiydi.Dediğim gibi benim için kitap yarısından sonra heyecan kazandı umarım diğer iki kitap daha iyidir ki yorumlara bakarsak ilkinden daha iyi olduğu söyleniyor.

7
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Baskan Kurgu-Bilim Dizisi
« : 28 Mayıs 2012, 01:32:41 »
Ben de acaba yeniden mi basılıyor dedim bir ümitle ama basılmıyormuş:(

Mars'tan Gelen Ölüm - Peter Randa

Sahaftan bilim-kurgu olduğunu öğrenip aldığım 2 kitaptan biri.İlk bu kitaba başladığımı hatırlıyorum.İki sene olmuş okuyalı.Tam ayrıntılı hatırlayamasam da güzel ve mantıklı yaklaşımları olan bir roman olduğu aklımda kalanlar.Olur da bulursanız bu türü de seviyorsanız önerebileceğim bir kitap.

Künye Bilgileri

8
Daha bugün üç kez aynı diyaloğu yaşadım.

-Ne izliyorsun?
-Anime
-O ne?
-(izlediğim şeyi gösteririm)
-Çizgi film yani.Çizgi film mi izliyorsun?
- :hemk

çizgi filmleri de çok küçümsemeyin ama;
(paralel evrende geçen dialog)
-Ne izliyorsun?
-Çizgi film.
-O ne?
-...
-Anime değil mi bu? Tek bildiğiniz anime zaten.
- :hıö
Kesinlikle küçümsemek için yazmadım.Zaten animenin karşılığı çizgi film sanırsam.Orda karşıdan gelen tepki küçümseme yanlış anlaşılmasın;)

9
Daha bugün üç kez aynı diyaloğu yaşadım.

-Ne izliyorsun?
-Anime
-O ne?
-(izlediğim şeyi gösteririm)
-Çizgi film yani.Çizgi film mi izliyorsun?
- :hemk

10
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 11 Şubat 2012, 22:42:21 »
Jehan Barbur - Leyla

11
Bende çok merak ettim kitabı.Yazarın değer verip sitesinde paylaşması da çok güzel olmuş(açıkcası gurur duydum desem daha doğru olur).Sitenin adının geçmesi de çok güzel.Bundan sonra kesinlikle okumak istediğim kitaplar arasında olacak ve ben er geç okuyacağım:D.

12
Burda görüp merak ettiğim bir kitaptı.Daha sonra kitapçıda gezerken rastlayıp kimse bulamamış bende bulmuşken kaçırmayıp alayım deyip aldığım bir kitap.
İyiki de merak etmişim iyiki de almışım.Çok güzel,akıcı bir kitaptı.Holden'in anlatmak istediğini o kadar iyi anlıyorsunuz ve aslında belki de hissettiğiniz ama kelimelere dökemediğiniz şeyleri yazarın nasıl güzel anlattığını okuyorsunuz.Benim çok hoşuma gitti arada çıkarıp tekrar okumak isteyebileceğim nadir kitaplardan biri.

13
Kitabı okuyalı 10 küsur gün olmuş ama yorum yazmak şimdi aklıma geldi:D.

Ben kitabı genel olarak beğendim.Zaman yolculuğu benim en sevdiğim konulardan biridir ve burda da çok güzel işlenmişti.Bazı yerlerde sakin geçse de genelde merakla okudum.

14
Ütopya/Distopya / Ynt: Kurma Kız
« : 16 Ocak 2012, 12:56:29 »
Birkaç hafta önce aldığı ödüller ve konusuyla ilgimi çekmişti.En yakın zamanda okumak istediğim kitaplardan biri.

15
Duyurular / Ynt: TÜYAP Çukurova 5. Eğitim VE Kitap Fuarı
« : 10 Ocak 2012, 21:12:42 »
Bugün açılışı beraber yaptık sayılır.Sabahın köründen arkadaşımla beraber yağmur çamur demeden fuar alanına daha tabelacılar işlerini bitirmemişken(yanımızdaki okur-sever bir arkadaşımızın tabelacı abimize kitabın fiyatını sormasıyla tabelacı olduğunu öğrenmemiz ayrı bir güzeldi:D),bazı stantlar yeni stant kurmayı bitirmiş ya da bitirmemişken oradaydık.

Kısıtlı zamanımız ve başka gün gitme şansımız olmadığı için birkaç saat gezebildik.Zaten kitap fuarından çok eğitim fuarı ağır basmıştı.Çok fazla kpss ve türleri sınavları için yayınevi vardı.Malesef ve malesef benim özellikle istediğim İthaki ve Altıkırkbeş yayınevleri yoktu :((.Biz de olanlarla idare ettik.En çok Can Yayınları ve Altın Kitapevlerinde zaman geçirdik.Can Yayınları %30 indirimle en bonkör yayınevlerinden biriydi genel olarak diğerleriyle karşılaştırırsak(Bazı yayınevlerinde %50 ve üzeride yok değildi).Altın Kitapevi ise %20 indirimle bizi gerçekten üzdü oysaki ben Stephen King'in Kara Kule serisini tamamlamayı düşünüyordum.

Fuardaki her yayınevindeki görevliler gerçekten çok kibar ve ilgiliydiler.Bu kısa zamana rağmen bu gezime 4 kitap sığdırmayı başardım:D.
Spoiler: Göster
Bir tanesi hariç Can Yayınlarındaki kasiyerdeki abimiz toplu alımdaki indirim isteğimi kelimelere dökme zahmetine katlanmadan reddetmesi hariç!!!


Kitaplar dışında Uykusuz ve Penguen dergilerinin stantları o güzel ayraçlar,rozetler ve çeşitli eğlenceli aksesuarlarla görülmeye değerdi.Bizi şaşırtan şeylerden biri orda bizi çello ve kemanın renklendirdiği mini bir konserin karşılamasıydı.Fotoğraf sergisi ve posterlerin olduğu stantlar çok hoştu.Ayrıca fuar vesilesiyle Adana'da sinema müzesi olduğunu öğrendim.Eğer Adana'da iseniz güzel bir gün geçirebilirsiniz hatta yazarların gelme tarihlerini öğrenip kitaplarını imzalatabilirsiniz.Ben tavsiye ederim:D.

Sayfa: [1] 2 3 ... 7