Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - zaujas

Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14
166
Kurgu İskelesi / Ynt: Mars Sonun Başlangıcı
« : 03 Mart 2015, 23:51:01 »
Hikaye ilginçleşmeye devam ediyor :) gizemli öğeler renk katmış eline sağlık.

Eleştiri olarak; diyaloglara biraz daha yoğunlaşman iyi olabilir, ilk bölümlerdeki diyaloglar daha iyiydi.

"Evet efendim.Lakin...Sabırsızlığı öfkeye dönüşebilirdi.
-Lakin ne Dagan?"

Cümlesinde olduğu gibi anlatımı bozan durumlar var.  Sen Peder Ramon'u kast ediyorsun ama sabırsız olan Dagan gibi algılanıyor mesela bu şekilde.

Devamını bekliyorum.

167
Dizi kendi başına efsane, kitap ayrı efsane. Bence dizideki atmosferi ve oyuncuları izledikten sonra kitabı okumak apayrı bir tat oluyor. Her ikisinide sevenler +1

168
Düşler Limanı / Ynt: Çölü Geçmek (kısa öykü)
« : 03 Mart 2015, 01:00:50 »
Şarkıyı mırıldandı son cümle olsaydı keşke :) çok güzel bir öykü, devamını mutlaka yazmalısın.

169
Ben gelecekte isimlerinde globalleşeceğine ve farklı kültürlere ait isimlerin harmanlanacağını düşünüyorum. İnternet kuşağının ilk dönemlerini yaşıyoruz, 1500 yıl bu şekilde devam ettiğini düşünün. Bilimkurgu bir hikayede çokta günümüzdeki sıradan isimler olmamalı ama ne olmalı :)

170
Arkadaşlar bir sorum olacak. Bu kadar kişi ve daha kim bilir kaç kişi hikaye yazıyorsunuz ve bunları ne için yazıyorsunuz onu anlamadım. Hani neden yazıyorsunuz demiyorum yazıyorsunuz ama bu hikayelere ne oluyor :)

Bu yorum bana çok ilginç geldi :)
Ben yazıyorum çünkü anlatacak bir hikayem var, okuyan bir iki kişi olurda eline sağlık derse ne alâ.

Hikaye konusu bulmak için bir teknik yok sanırım, hayal gücü ve ilham. Hikaye içinde olmalı yazarın.
Her yazarın ilham kaynağı ve yazma tekniği farklı tabi ama ben ilk önce güzel bir fikir bulup sonra ana karakteri yaratıyorum, zaman akışı olmadan bu karakterin başından geçebilecek ya da ilginç olacağını düşündüğüm olayları not ediyor ve sonrasında olayları birleştirecek detayları yazıyorum.

171
Akıcı bir hikaye için dil bilgisi şart, oturaklı bir şeyler yazalım derken çok fazla gereksiz kelime kullanıyoruz. Ama akıcı hikayeler için akıcı karakterlerde lazım :) ben karakter yaratmayı çok seviyor ve önemsiyorum. Bazen bir karakter tüm hikayeyi şekillendirebiliyor.

Okuyucuyu meraklandırmak biraz teknik bilgi gerektiriyor elbet. Hikayenin genel hatlarını belirleyip küçük ip uçlarını ilk bölümlere serpiştirmek doğru bir adım olabilir ama burada hikayenin genel olarak merak uyandırıcı bir konusu veya olay örgüsü olmalı ki ip uçlarında merak uyandırsın.

Kurgu bence önce gelir, süslü kelimeler duymaktansa sağlam bir kurguyu yeğlerim.

172
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Çizgi Roman yapma rehberi
« : 02 Mart 2015, 13:01:35 »
Zamanında çizgiroman yapmaya çalışmış biri olarak çok zorlu bir süreç olduğunu ve türlü meziyetler gerektirdiğini biliyorum, bu yüzden bu kaynak çok yararlı olacaktır ilgilenenlere. Artık çizmesemde karakter oluşturma konusundaki tüyolar yazarkende iş görecek cinsten, elinize sağlık.

173
Kurgu İskelesi / Ynt: Sakal Hırsızı
« : 01 Mart 2015, 22:07:48 »
Enteresan bir hikaye ve karakter, eline sağlık. Sadece eleştirim hikayenin modern zamanda geçiyor olması, bu adam eski bir korsan felan olsaydı tadından yenmezdi :)

174
Eğlence & Mizah / Ynt: Nick'lerinizin Anlamları
« : 28 Şubat 2015, 22:03:12 »
Tolkien okuduktan sonra geliştirdiğim bir dilde :) "büyük ihanet" anlamına gelen kelime. Zau: Büyük, Jas: İhanet.

175
Çizgi / Ynt: İllüstrasyon
« : 28 Şubat 2015, 12:37:35 »
İllustrasyon  konusunda kendini geliştirmek isteyenler 3 konuda gelişim kat etmelidir. Desen, renk kullanımı ve kompozisyon. Mümkünse bir kursa git ve temel bir eğitim al. Tek başına öğrenip yol alacağın bir şey değil tam olarak.

176
Kurgu İskelesi / Ynt: Kartalın Ruhu (Onuncu bölüm eklendi!)
« : 28 Şubat 2015, 01:32:23 »
Aslına bakarsan çok karakter var ama hikayenin akışını belirleyen bir kaç karakter sadece. Bazen rol çalan karakterler olmuyorda değil tabi :) hikayenin akışını değiştiren karakterler çıkabiliyor. Kendime bir sözlük hazırlıyorum şu an karakter isimleri ve diğer kullandığım özel isimler için.

İksir fikri çokta orjinal değil aslında, hikaye bittiğinde hiç bir soru işareti kalmayacak aklınızda ;)

177
Kurgu İskelesi / Bölüm 10: Soğuk Ölüm
« : 28 Şubat 2015, 00:15:50 »
- Efendim süvariler geri çekilmek zorunda kalmış. Beklemediğimiz bir direnç gösteriyor Bakean'lar. Bazı askerler kara büyü kullandıklarını söylüyorlar...Güney girişinin savunmasıda en az kuzey kadar güçlü... Yerleşkenin etrafı geçit vermez kayalıklarla çevrili.

Aza Sael bir kayanın üzerinde oturmuş elindeki kılıca bakıyordu. Dar Güney geçidinden giren süvariler kuzeydeki askerlerin de güneye kaymasını sağlayacak ve kuzey savunmasını zayıflatacaktı, sonrasında askerleri daha geniş bir girişi olan kuzeyden girerek, etkili bir hücum yapacaklardı. Her iki tarafı savunacak kadar askerleri olmadığını düşünmüştü Aza Sael ama kuzeydeki askerlerin çoğu hattını muhafaza etmiş ve az sayıdaki Bakean askeri süvarilere yetmişti. Başka bir planı ve seçeneği yoktu. Yaveri Quian'ın yüzüne bakmadan iki eliyle kılıcının kabzasını kavradı ve yere sapladı:

- Bu kılıcın adının neden "Soğuk Ölüm" olduğunu biliyormusun Quian?

Quian böyle bir soru beklemiyordu. Aza Sael'in yanında yeniydi ve onu iyi tanımıyordu. Şaşkınlığını belli etmemeye çalışarak soruyu yanıtladı:

- Hayır efendim.

- Çeliği o kadar soğuktur ki, kestiği her kimse sıcak kanı üzerinden akarken bir yılan gibi tıslar. O kadar keskindir ki bir saçı diklemesine ikiye bölebilir ve öylesine öfkelidir ki çıkardığı kıvılcımlar savaş meydanını aydınlatır. Ama bu kılıcı yapan ustanın çok sevdiğim bir lafı vardır; " Kılıçları efsane yapan ne yapıldığı cevher ne de maharetli demircilerdir. Bir kılıcı efsane yapan onu tutan eldir." der... Şu süvariler Knoha'nın en iyi at binen, kılıç kuşanan silahşörleri. Onlara harcanan gümüşlerle küçük bir kasabayı büyük bir şehire dönüştürebilirsin...

- Dri ve Sonagre'yi bana gönder, dedi ve eliyle çekilmesini işaret etti.

İstediği askerler gelince, ayağa kalktı ve zırhını düzeltirken bir yandan:

- Şu Bakean esirini alın ve Knoha'ya doğru yola çıkın. Yalnızca geceleri hareket edin ve dikkatli olun. Bu adam bugün burda ölecek her bir Knoha askerinin ölümünü anlamlı kılacak kadar değerli bir tutsak. Oraya varınca esirin konsey üyesi olduğunu ve sorgulanması için benim tarafımdan gönderildiğini söyleyin! Bir an önce yola çıkın!

Aza Sael, Soğuk Ölüm'ü kınına geçirdi ve atına binerek askerlerin olduğu yere doğru ağır ağır ilerlemeye başladı. Yenilgiye tahammülü olmayan, cesur bir savaşçıydı ve askerlerinin cesaretsizliği onu kızdırmıştı. Nasıl olurda onlarca süvari bir avuç Bakean'ı oyalayamaz diye düşünüyordu.

Doğduğu ve ailesinin hükmettiği güneydeki Drira topraklarından zoraki bir sürgünle Knoha'da Nure Sufi'nin himayesine girmişti. Sürgün edilmesinin nedeni Bake'ye biat eden toprak lordlarının ailesine sırtını dönmesiydi, tüm ailesi katledilirken gizlice Drira kalesinden ayrılmış ve meşakkatli bir yolculuktan sonra Knoha'ya varmıştı. Topraklarını terk etmeyi bir acizlik olarak görmüyordu, intikam alacağı gün için yaşayacaktı.

Nure Sufi, Aza Sael'in değerli bir komutan olduğunu düşünüyordu. Onu öncü birliğin başına geçirmiş ve ilk emir olarak Obeth'e doğru yola çıkan Bakean'ları gözleyerek gerekirse savaşmasını emretmişti. Güçlü bir savaşçıydı ama askerleri arasında onun ayarında bir elin parmağı kadar bile askerin olmadığını düşünüyordu. Elini taşın altına sokma vakti gelmişti, mağlup bir şekilde Nure Sufi'nin karşısına çıkmak istemiyordu.

Askerlerin toplandığı alana vardığında, hiç bir şey söylemeden sadece onları süzdü. Süslü kelimelerle onları motive etmeye çalışmayacaktı. Askerler bakışları altında eziliyordu. Sadece dudağının bir tarafıyla alaycı bir şekilde gülümsedi ve atını döndürerek kuzey girişine doğru sürmeye başladı. Askerler şaşırmıştı, ne yapacaklarını bilmeden birbirlerine bakıyorlardı. Ama Aza Sael ne yapacağını biliyordu, kanının son damlasına kadar savaşacak ve ne kadar Bakean'ı kendiyle birlikte cehenneme götürebilirse götürecekti.

Bakeanlar ok yağmurundan sonra büyük bir hücum bekliyorlardı ama hiç bir hareketlilik yoktu. Knoha'lıların gelebilecekleri yerler belliydi. Güney geçidini yoklamışlar ve geçemeyeceklerini anlamışlardı Kuzey geçidinde ki Bakean'lar karanlığın içinde parlayan yeşil gözleriyle onları bekliyordu. Hava iyice kasvetlenmiş ve bulutlar ayın ışıklarını geçirmeyecek kadar çoğalmıştı, etrafa zifiri karanlık hakimdi.

Kuzey yolunu gözetleyen askerlerden ikisi konuşuyordu:

- Ben sana söyliyeyim Hildar, Knoha'lılar çoktan annelerinin kucağına dönmüştür, yoktan yere iksirleri heba ettik...

- Boşver tadı çok güzel, insanın içini ısıtıyor bu meret, diyerek şişeden bir yudum daha aldı Hildar.

- Ne yapıyorsun! Bence fazla abartma, Obeth'te ki çıldıran askerleri duymadın sanırım.

- Onlar uç güneyliydi, Boş Mezar ( Boş Mezar: Güneyde ki en uzak yerleşim yeri.) denilen izbe yerden. Ordakilerin insan eti yediğini duymuştum, dedi ve şişeyi sonuna kadar içti.

Odaren, Hildarın kolunu dürttü ve karanlığın içinden onlara doğru gelen silüeti gösterdi. Dörtnala onlara doğru gelen Knoha'lı Aza Sael'den başkası değildi.

- Geliyorlarrr! diye bağırarak Odaren diğer askerleri uyardı.

Komutan Mitar okçulara işaret verdi ve hazırlanmalarını istedi. Okçular Mitarın atış işaretini bekliyorlardı ama etrafta başka atlı olmadığını gören Mitar okçulara beklemelerini işaret etti. Tek başına bir atlı hiç bir şey yapamazdı. Gülerek yanındaki okçudan tek bir atış yapmasını istedi:

- Eğer tek atışta indirirsen benden sana iki gümüş...

Okçu kısa bir süre Aza Sael'i izledi, rüzgar kuzey doğudan esiyordu ama şiddetli değildi. Dik bir atış yapacaktı, yayını yavaşca gerdi ve uygun anın geldiğini düşünerek oku fırlattı. Ok o kadar yükselmişti ki karanlığın etkisiyle tamamen görüş alanından çıkmıştı, inişe geçmeye başlayan ok biraz sonra Aza Sael'in sol omuzunu sıyırarak bacağına saplandı ama Aza Sael atını sürmeye devam ediyordu. Bacağına saplanan oku çıkarmak için eğildiğinde bir anda askerlerini gördü. Quian önderliğinde komutanlarının arkasından gelmişlerdi.

Bakean okçuları seri atışlarla Knoha'lılara kayıp verdirmeye çalışıyordu, gökyüzünde onlarca ok Aza Sael ve askerlerinin üzerine yağıyordu. Kalkanlarıyla bekleyen Bakeanlarla, Knohalı'lar şidddetli bir ilk temas sonrası birbirine girmişti. Aza Sael atını sonuna kadar dört nala koşturmuş ve kalkanlara yaklaşınca atının üzerinden fırlayarak ilk önce ona uzanan bir mızrağı savuşturmuş ve sonra kıvılcımlar saçan Soğuk Ölüm'le ön safta bekleyen hazırlıksız bir askerin başını vücudundan ayırmıştı ama bu dengesiz atlayış bir mızrağında boşluğuna saplanmasına neden olmuştu. Diğer askerlerinde devreye girmesiyle Bakean'ların savunma hattı yarılmıştı. Aza Sael yaralarına rağmen daha şimdiden bir kaç Bakean'ı haklamıştı.

Destek çok gecikmedi neredeyse tüm Bakeanlar kuzey girişindeki savunmaya katılmıştı. Aza Sael önüne çıkan bir Bakean'ın savurduğu kılıcı kolundaki çelik plakayla karşıladıktan sonra kılıcı göğsüne sapladı ve ayağıyla ittirerek saplanan kılıcını çıkarttı. Arkasından gelen Bakean'ı fark etmemişti, Quian'ın uyarısıyla olduğu yerde eğildi ve arkasını dönmeden kılıcını adamın boşluğuna sapladı ve yaralarına rağmen olanca atikliğiyle dönüp kellesini uçurdu. Bakean askerlerinin sayısı arttıkça Knoha'lıların verdiği kayıplar artıyordu. İksirin etkisiyle bazen bir Bakean üç, dört Knohalı'yı öldürüyor, yaralansalar bile savaşmaya devam ediyorlardı.

Hildar içtiği fazla iksirin etkilerini damarlarında hissediyordu. İçinde bastırılamaz vahşi bir içgüdü vardı, kılıcıyla ya da başka bir savaş aletiyle değil düşmanlarını dişleriyle parçalamak istiyordu. Durdu ve ellerine baktı bir kaplanın pençeleriydi sanki. Kalabalığın arasından kendine bir av aradı ve Aza Sael'i seçti. Koşarak ona doğru ilerliyordu, önüne çıkan Knoha'lıları elleriyle savurduktan sonra Aza Sael'in karşısına çıkmıştı. Aza Sael kılıcını ona doğru savurduğunda, kenara çekilerek sol koluyla Aza Sael'in kılıç tutan kolunu sıkıştırdı ve diziyle karın boşluğuna sert bir darbe vurdu. Aza Sael yere yığılınca, üzerine atlayan Hildar çıldırmış gibi böğürerek dişleriyle yanağını parçaladı. Aza Sael'in acı çığlığı savaş meydanında yankılanırken Quian kılıcını hala Aza Sael'in üzerindeki Hildar'ın boynuna sapladı ve Aza Sael'in koluna girerek onu uzaklaştırdı. Aza Sael ilk kez ölümü bu kadar yakınında hissetmişti ve şu an Bakean'lara duyduğu lanet intikam hırsından eser yoktu. Savaş alanında ki karmaşadan yararlanan Quian, Aza Sael'le birlikte ata binerek karanlıkta gözden kaybolmayı umuyordu ama çok az uzaklaşmışlardı ki sırtına saplanan ok buna engel oldu. Quian, Aza Sael'i oktan korumuştu ama kendisi ölmekten kurtulamamıştı.

178
Kurgu İskelesi / Ynt: Mars Sonun Başlangıcı
« : 26 Şubat 2015, 21:45:21 »
Aksiyon dozu yüksek bir bölüm olmuş, otobüstekilerin öldürülmek istenmesinin nedenini tam olarak anlayamadım ama ilerleyen bölümlerde netleşir sanırım.

179
Kurgu İskelesi / Ynt: Mars Sonun Başlangıcı
« : 24 Şubat 2015, 15:43:43 »
Bilim kurgu sevdiğim bir tür, hele ki kozmos dünya dışı canlılar :) bu yönüyle heyecanlandırdı beni.
Anlatımını genel olarak başarılı buldum ama diyalogların çok fazla geldi bana.
Hikayenin temposu çok yüksek değil, üçüncü bölümde sinyalle birlikte bir hareketlilik kazandı gerçi ama sonraki bölümde bence biraz tempoyu yükseltmeli ve diyalogları biraz daha azaltmalısın. Ama bu da tarz meselesi tabi, diyalogları seven bir yazarsın demek ki :)

Son olarak 4920 metrede oksijenle ilgili bu kadar sorun yaşamaları bilimsel olarak geçerliliği olan bir şeymi everest 8200 küsür metre olduğu halde 1920'li yıllarda tüpsüz çıkan dağcılar var mesela ki onların harcadığı efor hikayedeki ekibin harcadığı efordan kat ve kat fazla olmalı.

Tekrar eline sağlık devamını bekliyorum ;)

180
Kurgu İskelesi / Ynt: Mars Sonun Başlangıcı
« : 24 Şubat 2015, 14:11:54 »
Paragraf aralarının olmaması ve konuşmaların ayrılmamış olması çok yorucu. Düzeltip paylaşma şansın var mı?

Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14