Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - valarrr

Sayfa: 1 [2] 3 4 5
16
Yılın En İyi Dizisi kategorisine gelince aklımdaki ses "Tabii ki,  Game Of Thrones, bul ve işaretle," derken gözlerim, "Herhalde en altta in, in ya hu, biraz daha... heh..." derken listede yok olduğunu anlamamla büyük bir şaşkınlık hissiyatı içinde kalakalmam... :)

17
Oyunlar / Ynt: Müzikleriyle Hatırlanan Oyunlar
« : 12 Ocak 2017, 22:43:55 »
Skyrim

https://youtu.be/PrSnBKAGI1A
Fantastik, epik, bol hayal kurmalı, dakika 1.01 den itibaren hüzünlü,ayrıca dinlendirici, bir şeyler yazma isteği uyandıran, bu dünyaya ait değilmiş gibi bir müzik... Dinleyin, dinlettirin efenim...
Diğer paylaşılan müzikleri de dinlemeye çalışıyorum gayet hoş müzikler var. Bu saklı güzellikleri paylaşmaya devam...

18
Sinema / Ynt: İzleyip de Anlamadığınız Filmler
« : 21 Aralık 2016, 22:27:04 »
Christopher Nolan' ın birçok filmi (Akıl Defteri özellikle); ama derin altyapısı(Yıldızlararası mesela) ve sahne birleştirme farklılığından ötürü. Fekaaat, sinemedan çıktığımda beynimi dumura uğratan film Prometheus filmiydi yıllar yıllaaaar önce... Sorsanız, ne olup bitti anlatamam.

19
Televizyon / Ynt: Türk Dizileri Hakkında Bir Eleştiri
« : 20 Eylül 2016, 20:44:45 »
Çoğu değindiğin noktaya katlıyorum. Fakat kültür aktarımı konusunda her dizi az ya da çok - ama illaki bir şeyler yansıtır.
Türk dizilerinde beni bunaltan nokta uzun sahneler, bakışmalar, anlamsız mimiklerle zamanı doldurmaya çalışmalarıdır. Belki bu gereksiz sahneleri azıcık(!) kısaltsalar bir şeyler yavaş yavaş oluşacak. Saydığınız güzel diziler var bunlar da tutuyor demek istenince bir şeyler olabiliyor. Tarihi diziler konusunda TRT mini diziler çekiyor her ne kadar emekleme dönemi gibi gelse de  Türkiye ortalamasının üstünde ve böyle işlere ihtiyaç var.
Senaryolar genel olarak aynı, karakterlerin isimleri değişiyor adam akıllı oyuncumuz yok. Allah var komediyi iyi yapıyoruz. Ee elin adamı 40-50 dakikada bilemedin 1 saate her şeyi anlatıyor da sen 2.30 saatte nasıl anlatamıyorsun be yurdum insanı. Game of Thrones'un son sezonundaki o savaş sahneleri hangi dizi ya da filmde şu an var ki; muazzam üstüydü. Adamlar senaryosunu önceden yazıyor bizimkilerin değişik senaryoları olsa bile bir yerden sonra dizi tuttu mu yine klasik olayları yazıyorlar. Adamlar da haklı haftada kaç sayfa yazmak mecburiyetinde ve saatler de uzun olunca elindeki tüm malzemeyi de kullanıyor. Bizim halkımıza da aynı şeyleri izlemek kalıyor. Ve bir şeyi kırk kere söylersen olurmuş derler ya bir şeyi kırk kere izlersen (farklı karakter aynı olaylar) 'sen' de öyle olursun. Aynı şeyleri istersin hep. Kültürün de ona göre şekillenir.

20
Benim en büyük korkum dünyada muhteşem, adı sanı belli olmadığı halde  iyi bir kurguya ve öyküye sahip veya en eski medeniyetlere ait ya da bestseller binlerce kitabı okumaya maalesef ki ömrümün yetmeyecek olması...

21
Duyurular / Ynt: Bu Ay Roman Yazalım
« : 27 Temmuz 2016, 10:45:59 »
Kepesese belası olmasaydı ben de katılmak isterdim. Çok iyi düşünülmüş bir etkinlik. Seneye artık... Umarım peşine düşülür de yok olmaz bu etkinlik.

22
Ütopya/Distopya / Ynt: BİZ - Yevgeni Zamyatin
« : 24 Temmuz 2016, 18:22:28 »
İthaki baskısı elimde mevcut. Böyle büyük yayınevleri nasıl özensiz iş yapar anlamam. ( Edgar Allan Poe Bütün Hikayeleri için de geçerli Ithaki beni düşündürüyor son zamanlarda. Hele Dost Körpe'den böyle bir çeviri okuyacağımı hayal bile etmezdim) Fakat o kadar soğuttu ki beni ama elime aldım artık, okumadan bırakır mıyım?! Yazım yanlışları üst düzeyde... Editörlüğünü yapan kişi hiç mi okumamış anlamadım. Aynı cümle içinde başta kullanılan kelime unutulmuş cümle sonunda bir daha yazılmış-ki çok sıktı bu durum-. Artık yazardan mı çeviriden mi bilemedim çok fazla üç nokta kullanılmış ama gereksiz yere hani cümlenin sonunu tahmin edemeyecek şekilde. Ee diyorsun, yani?.. Ne demek istedin. Konu bakımından gayet hoş bir kitap fakat pek ısınamadım desem yeridir. Çevirinin de etkisi var tabii(oldukça hem de). Sahne geçişleri düzensiz gibime geldi. Bir yerden bir yere pat diye geçiyorsun. Kafa karışıklığı yaşadım oldukça. Ama düşünmeye sevk eden bir kitap. 1984'ün tadını bulamadım desem yeridir.

23
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım Yeni Tasarımıyla Yayında!
« : 21 Temmuz 2016, 11:56:48 »
Herkesin eline sağlık gayet güzel olmuş. Renk seçimleri ve logoya bayıldım! Fakat affınıza sığınarak, beni de mini minnacık rahatsız eden şeyi söyleyeyim: anasayfa ve diğer bölümlerdeki haberlerin vs. birazcık büyük durması... Sayfayı bayağı kaplıyor gibi...
Ve arşiv kısmını acaba yeni siteyle bütünleştirebilir miyiz merak ettim doğrusu? Çünkü benim en çok ziyaret edeceğim kısım kuşkusuz 'arşiv' olacak.
Tekrar herkesin eline, gönlüne sağlık.

24
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 28 Haziran 2016, 22:35:46 »
Abuzer Karakoç - Nesine Söyleyim

Çok acıklı be...

25
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 22 Haziran 2016, 00:17:41 »
Hep geçiştirilen savaş sonunda geldi. Bir geldi pir geldi ama... Muhteşem ötesiydi. Geçen sezon Ak Gezenlerle yapılan savaştan daha iyiydi; savaşın o kötücül duygusunu göstermesi adına. İzlerken evet gerçek bir savaş böyle olur bu kadar vahşi ve acımasız diye düşünüp durdum. Kit Harrington müthiş oynamış. Malum sahnede sanki ben boğuluyormuş gibi hissettim. Velhasıl kelam bunun üstüne bu kadar gerçekçi bir şekilde hangi dizi ya da film çıkabilir merakla bekliyorum.

26
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 19 Mayıs 2016, 22:58:35 »
Azrail: 'Ölüyorum' yorgunluktan! Hep aynı işler...
Ceset: Bir de bana sor.

27
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım İnceliyor! - (Video)
« : 13 Mayıs 2016, 21:29:03 »
Listeme alınacak 130. kitap olarak girdi. Teşekkürler Hazal! Ocağımıza yeni bir  incir ağacı daha diktiğin için... :) :)

28
Aklına gelebilecek her türlü simgeyi kullanabilirsin kanımca; sadece etrafına bak: meyveler, hayvanlar, günlük eşyalar vs... Bu malzemeleri istediğin gibi birleştirebilir, düzeltebilir, iç içe geçirebilirsin... Asoiaf'ı okudum. Eğer onun gibi bir eser yazacaksan çok araştırma yapmışsındır diye düşünüyorum. Martin amca hanedan armalarını da karakterlerin genel yapısına uygun seçerek ve altyapısını iyi oluşturarak hazırlamış. Senin de böyle yapman güzel olabilir.

29
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: Edgar Allan Poe Öyküleri
« : 23 Mart 2016, 22:13:35 »
İthaki'den çıkan tuğladan daha kalın Bütün Öyküler kitabı mevcut bende. Elimden geldiğince her hafta birkaç hikayesini okuyorum. Şu dipnotların sonda olması beni de yoruyor. Koca kitabı çevir dur çevir dur... Ve kapakta Dost Körpe'nin çevirdiğini görmesem inanmazdım. Çok çok daha iyi çevirilerini okumuş biri olarak bu kitapta pek ısınamadım çevirisine. Bazı yerleri birkaç kez okuduğum oluyor. Akıcılık da pek yok gibi. Fakat buna rağmen Poe'nun yarattığı dünyalar muazzam, herkes okumalı.

30
Tartışma Platformu / Ynt: Vurucu Giriş Cümleleri
« : 23 Mart 2016, 20:07:59 »
Aslında yeni takma dişlerimi aldığım gün o fikir aklıma geldi. George Orwell - Boğulmamak İçin

Sayfa: 1 [2] 3 4 5