Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - valarrr

Sayfa: 1 2 [3] 4 5
31
Neymiş şu Gaiman dedim, dedim ve sonunda okudum bir kitabını: Anansi Çocukları. Daha kitabın ithafı beni benden aldı. Yazarın tarzını çok sevdim, mizahi yönü çok kuvvetli. Ve kitap oldukça sardı beni, aynı gün bitirdim. Bana biraz  masalsı bir tat verdi eser. Okuması oldukça keyifliydi; yormadı açıkçası. Ama olağanüstü bir eser de diyemeyeceğim. Kafa dağıtmak için birebir yalnız.
 Ayrıca çevirisine de diyecek tek kelime yok; müthiş akıcıydı. Ellerine sağlık emeği geçenlerin. Sırada bakalım hangi Gaiman kitabı okunacaklar listemde olacak.

32
Hani yakın olduğunuz bir arkadaşınıza her türlü iğrenç espriyi yaparsınız da alınganlık olmaz ya aranızda, işte bu durum da biraz öyle gibi geldi bana...
 House Md yi çok sevdiğimden midir bilmiyorum ama bu biyografiler bana meşhur doktorumuz Gregory House'un sevdiğim esprilerini hatırlattı, yani bana bu durum çok da ilginç gelmedi. Ha elbette ilk okuyunca bir an suratım asıldı ama sonra bir gülümseme de yerleşti yüzüme. Aslında espriden ne anladığımıza baglı sanırım biraz da. Tabii ithakinin de her kesimi düşünüp ona göre kapsayıcı bir şekilde latifesini yapacaksa yapması lazımdı.

33
Sinema / Ynt: Akıllara Kazınan Replikler
« : 21 Ocak 2016, 10:54:56 »
“Ölülere acıma, Harry. Yaşayanlara acı, her şeyden çok da, sevgisiz yaşayanlara.”
 –Üstat Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore

34
Kısa ama dolu dolu bir eser. Bazı kitaplar sade çikolataysa, Kürk Mantolu Madonna 'bütün antep fıstıklı' çikolata gibi benim için(Teşbih de hata olmaz. Çikolata diyoruz yani...). Okunduğu zaman gerçekten iyi şeyler katabilecek yapıda...

35
Ütopya/Distopya / Ynt: Veronica Roth - Uyumsuz
« : 13 Ocak 2016, 14:30:01 »
Benim için çerez niyetinde bir seri olmuştu. Ağır eserlerden sonra akıcı geldi. Şu an bazı ana noktalar dışında ne olduğunu da hatırlamıyorum tek tek kitaplarda. Bir Açlık Oyunları değil kanımca...

36
Yıldız Savaşları / Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« : 13 Ocak 2016, 11:26:32 »
Bilmiyorum çok olumsuz yorum gördüm ama filme bayıldım ben! İleride açıklarlar sanırım bu tarz projeleri nasıl yaptıklarını, bu kadar az bir güruhun.Ve malum şahsın ölmesi ben de şok etkisi yarattı yanımdaki arkadaşıma dirsek atıp durdum! "Öldü mü o! Söyle bana öldü mü!" Aksiyon da bana göre yerli yerindeydi beni heyecanlandırmaya yetti.
Star Wars'un -bana göre- her bir filminde çok saçmalık vardı. Ve sanırım bu seriyi özel kılan şey de bu.

37
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 13 Ocak 2016, 11:10:46 »
Evet, evet uyumam lazım! Bu ölümlü uykudan uyanabilmek için uyumam lazım!..

38
Tartışma Platformu / Dizi,Film-Kitap İkilemi
« : 12 Ocak 2016, 11:42:33 »
Evet ahali, belki bu konu daha önce açılmıştır da ben görememiş olabilirim, o yüzden varsa böyle bir başlık affınıza sığınıyorum.

Bir düşünce karmaşası içerisindeyim. Daha önce basılan fakat baskısı biten kitapların uzun süre basılmadığı, okumaya hevesli olduğumuz onlarca eseri dahası sahaflarda da bulamayıp ne var ki bu eserlerin dizisi ya da filmi çıkınca  yayınevleri politikaları gereği(hele de tutarsa bu dizi ya da filmler) bu eserleri tekrar basıp piyasaya sunuyorlar. Sorun bu eserlere kavuşmamıza sevinmemiz gerekeceği yerde şöyle yorumlar görüyorum: "Aaaa bak nasıl da dizisi-filmi çıkınca kitapları tekrar bastılar. Ben almam bu kitapları. Reddediyorum kapitalizmin kirli oyunlarını..." ya da "Böyle şey mi olur yaaa dizi(film) çıkınca değere bindi de öyle basıyorsunuz."

Anlamadığım nokta, biz istesek de istemesek de yayınevleri  -her iş kolunda olduğu gibi- para olmadan değirmenin dönmeyeceği mecralardan. Okur olarak bu eserlerin uzuuun yıllar sonra tekrar basılmasının bizleri mutlu etmesi yerine,  basılmasına sebep olan etkileri beğenmeyip kitap-dizi(film)-yayınevi hakkında bunca olumsuz yorumlar yapmak, dahası neredeyse kitapları reddedecek duruma kadar gelmek.

Bazen düşünüyorum da acaba böyle basılan eserlerin değeri(!) mi düşüyor ya da, eser, diziden(filmden) sonra çoğu insana ulaştığı için kıskançlık mı yapıyoruz da  böyle şeyler söylüyoruz?

39
Şimdi benim kafam karıştı? Bu seri Altıkırkbeş'in ilk Elric destanını içinde barındırıyor mu yoksa devam serisi mi?

40
Şu ara YKY'nin Harry Potter serisinin yeni basım kapakları çok hoşuma gidiyor...

41
Beni seçmeyenler; hepinize Avada Kedavra! :)

42
Ben de ikinciden yanayım. Zaten gerekli açıklamalar işin mutfağında olan İhsan Abi tarafından yapılmış. Sanırım akıcılığı sağlamak için de çevrilecek eserin türüyle alakalı çok fazla yazı okunmalı. Romansa roman, hikayeyse hikaye... Hatta daha derine inecek olursak korku-polisiye romansa bu alanda; fantastikse yine fantastik alanda vb. çok fazla eser okunmalı ki çeviri hakkıyla yapılabilsin.

43
Aslında yoğunluk,okul, sınavlar olunca 5-6 gün sürüyor. Geçen sene, sömestrde  her gün bir kitap okuyacağım dedim ama 3. günde (3. kitap bitince) kafa gitti, uyuşturucu kullanmış gibi ruhsuz ruhsuz geziyordum. Ve geriye dönüp baktığımda okuduğum o kitaplardan pek bir şey hatırlamıyorum. Ben de Hazal'a katılıyorum kitaptan bir şeyler almak lazım okurken;haz, anlayış,  hatta diğer kitapları okumak için itici bir kuvvet... Ortalama 500-600 sayfalık bir kitap akıcıysa ve sarıyorsa konusu, 2-3  günde biter.

44
Buz ve Ateşin Şarkısı / Ynt: Castamere Yağmurları
« : 03 Kasım 2015, 21:18:47 »
Bir 'ceddin deden' gibi de değildir.

45
Tartışma Platformu / Ynt: Eski Çağlarda Ateş
« : 03 Kasım 2015, 20:51:56 »
Sihir, ırklar vs... unsurlarının az olduğu eserler var. Buz ve Ateşin şarkısı denilmiş; diyecektim. Ki bu eserlerin özel olarak(sihir büyü ırkın az olduğu) bir alt kategori de vardı. Rıhtımradyoda bir ara yapmıştık bununla ilgili bir program. Ama o türün adını hatırlamıyorum. Hatırlayanlar varsa söylerlerse  rahatça bu konuda eser bulabilirsin.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5