Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Auguste Dupin

Sayfa: [1]
1
Harry Potter / En Korkunç Halloween
« : 31 Ekim 2015, 21:34:59 »
Sırlar Odası kitabında, Tom Riddle Harry'ye güncesindeki anılardan birini gösterip, 50 yıl önce Sırlar Odası'nı açanın Hagrid olduğu yalanını söylediğinde, Harry durumdan şüphelenmeye başlar ve belki de bunun doğru olmadığını, Hagrid'in iftiraya uğramış olabileceğini söyler.

Ron ise Hagrid'in masum olmasını istese de, kurbanlara saldıranın Aragog olmadığına pek ihtimal vermez, ve şu talihsiz cümleyi kurar:

"Burası en fazla kaç canavar barındırabilir ki?"

Eh, onlar o dönem bunun farkında olmasalar da, aslında okuldaki 1. Yıllarının Cadılar Bayramı gecesi, şatoda en çok kötücül yaratığın bulunduğu andır.

Şöyle bir liste yaparsak:

Quirrell'ın içeri aldığı Troll,
Felsefe Taşı'nı koruyan tünellerdeki Troll,
Tünellere girişi kapatan kapağın başında bekleyen, Hagrid'in üç başlı dev köpeği Fluffy,
Taşı koruyan Şeytan Kapanı gibi, saldırgan kanatlı anahtarlar gibi kafadan sakat diğer şeyler,
Henüz Sırlar Odası'nda mışıl mışıl uyuyan Basilisk,
İhtiyaç Odası'ndaki Diadem,
Ve tüm yıl boyunca bizzat Lord Voldemort'un kendisi, Quirrell'ın kafasının arkasından baş vermiş halde. (Aslında kısa bir süreliğine de olsa Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmenliği hayalini gerçekleştirmiş gibi.)

Okul arazisine dahil olan Yasak Orman'da yaşayan türlü türlü kaçık şeyi ya da ciddi davranış bozuklukları ve öfke kontrol probleminden muzdarip şiddete meyilli bir ağaç olan Şamarcı Söğüt'ü hiç saymıyorum bile, bunlar yalnızca Hogwarts'ın güvenli(!) duvarları arasındakiler.

Aslında Diadem (ya da Voldemort?) canavar kategorisine girmese de, içlerinde barındırdıkları kötülük ve yarattıkları tehdit bakımından, şatoyu normalden çok daha tehlikeli bir hale getirmekteydiler. HP evreninde, bir Hortkuluk'tan daha habis ne olabilir ki? Hagrid'in içiden tırnak çıkan turtaları bile şüphesiz onlardan daha temizdir.

Evet, pek çok velinin hemfikir olduğu gibi sahiden de Hogwarts dünyanın en güvenli yeri!

2
Harry Potter / Ruh Emiciler ve Hortkuluklar
« : 06 Nisan 2015, 13:00:56 »
Geekler, toplaşın etrafıma ve cevap verin; bir Ruh Emici ve bir Hortkuluk karşılaşsaydı ne olurdu?
Ruh Emiciler pozitif hislerle beslendikleri için obje olan bir Hortkuluk'a yönelmezlerdi zannediyorum. Organik olmayan bir nesnenin içindeki ruhun hissiyatları dışarı yansıyabilir miydi Ruh Emici'nin algılayabileceği şekilde? Denese bile, ruh parçasını objeye bağlayan sihir nedeniyle onu oradan söküp alabileceğini sanmıyorum. Zaten bir Hortkuluk'u bulduktan sonra, yoketmek için başka yollar da varken Ruh Emici'ye başvurmak gereksiz.

Peki ya canlı Hortkuluklar? Bir Ruh Emici bir hayvanın ruhunu alabilir mi? Nagini'ye karşı ne yapabilirlerdi, ya da Harry'ye karşı? Ruhun Harry'nin bedenine tutunabilmesi için özel bir büyü gerekmemişti. Dolayısıyla onu oradan Harry'nin kendi ruhunu alırmış gibi almaması için bir sebep yok. Peki iki ruh arasında seçim yaparlar mıydı, yani Harry'ye öpücük verirlerken karşılarına alınabilecek iki ruh seçeneği çıkar mıydı, menü gibi. Yapabilecek olsalar bile böyle bir şey için bir Ruh Emici'ye güvenilemezdi herhalde. Voldemort'un yapması en kesin yoldu. Üstelik Harry'nin annesinin yaptığı şeyi yapabilmiş olması için de öleceğine inanmış olması gerekiyordu.

Çalıştırın kafaları.

Sayfa: [1]