Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - kara

Sayfa: [1] 2 3 ... 5
1
   Edebiyat
*Yılın En İyi Yabancı Bilimkurgusu: Dönüş
*Yılın En İyi Yerli Fantastik Kurgusu: Yedikuleli Mansur
Ekran ve Beyaz Perde
*Yılın En İyi Dizisi: The Orville (çok güldürdürdü,çok düşündürdü)
Yayınevleri ve İşleri
*Yılın Yayınevi (Edebiyat): İthaki Yayınları

2
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 04 Aralık 2017, 17:00:43 »
Lord Dunsany çevirmeyi düşünüyormusunuz.

3
Televizyon / Ynt: Uzay Yolu
« : 25 Ekim 2017, 16:37:44 »
"The Orville" ben de bayıldım spoiler olmadan nasıl anlatsam bilemedim Scalzi'nin Kırmızı Üniformalı'larının komik hali desem olabilir galiba The Orville , 2 .sezon onayı iyi haber .6 .bölüm iyiydi, Star Trek olsun asfalttan olsun.

4
Kara Orman - Cixin Liu haberi için çok üzüldüğümü belirteyim,2018 için bir tarih vermeniz mümkünmü.Teşekkürler.

5
Televizyon / Ynt: Uzay Yolu
« : 12 Ekim 2017, 15:34:19 »
 Eski nesili eski filmleri arasamda buna da razı oldum, ilk iki bölüm hem iyi hem kötüydü hem her seyi açığa vurmayalım ,hem heyecanı koruyalım dizi merak edilsin endişesi maalesef iki bölümde üçüncü bölüme kadar sirayet etti tabi bu da seyir zevkini ve eleştirileri beraberinde getirdi.Bilim kurgu dizilerinde prodüksiyon ve efekt eksikliği bu dizide çok hissedilmiyor kitaplarına bayıldığım Expanse Enginlik Serisinin dizisine bir türlü ısınamadım,takip ettiğim merak uyandıran bir dizi .

6
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 25 Eylül 2017, 10:51:07 »
Hugh' la beş dakika da olsa muhabbet etmiş biri olarak girersem konuya efendim,fuara kitap imzalatmak için gittim üç ,dört sene önce ,çıkmış adam erkenden neyse telefon ettiler Monokl Yayınlarına ayrıca teşekkürler yakaladık fuarın çıkışında imza fotoğraf felan iki kelime ettik ,torunlarıma anlatacak anım oldu, ,Teknik konular ,karanlık ve kapalı ortam çok ayrıntılı ve gerçekçi anlatılmış ilgi alanım ve mesleğim belki ondan son kitabı aldım fakat okumadım,Benim puanım net 8,5 net .

7
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 04 Temmuz 2017, 12:26:52 »
Yayıncıya bir fikir verebilirim. Orta Dünya Tarihi'ni sert kapaklı şekilde ve içinde haritalarıyla 2000 adet özel ve bir kereye mahsus olmak üzere basın. 250 tl'ye satın. Anında tükenir. Böylelikle hem siz "acaba maliyetini kurtarır mı" sorusundan kurtulursunuz hem de 2000 Tolkien aşığı insan varını yoğunu satar alır o kitapları.
Ben hemen alırım.

8
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 09 Mayıs 2017, 12:37:42 »
T'deki basamaklar aynen kalsın ,iyi bulunmuş kitapları okuyanlar anlar artık ,sadece  çöl olan daha iyi gözü yormuyor serinin en göz alıcı kapağı bu olacak galiba :)

9
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 13 Nisan 2017, 12:07:24 »
Kan Yemini'ni 9.90 'a DR'dan aldım iyi geldi,Michael Moorcock Elric 'de bulunan mağazalarda aynı fiyattan satılıyor.

10
Mars Üçlemesinin gelmesi sevindirici bir haber. Merak ediyordum seriyi.
Kızıl Mars kıymete bindi bu arada dükkanlarda(DR vb.)12 TL'ye satılan kitap bir anda 30 TL'ye yükseldi. 2312'nin çevrilmesinden parsa almaya çalışmak olmadı Kabalcı.http://www.dr.com.tr/Kitap/Kizil-Mars/Kim-Stanley-Robinson/Edebiyat/Roman/Bilim-Kurgu/urunno=0000000129735

11
Yaşlı Adamın Savaşı'nın Bitmeyen Savaş'la benzerliği çok ,kanımca isimleri bile bunu gösteriyor  :):),şaka bir yana Yıldız Gemisi Askerleri'nden esinlenilmiştir demesi hedef şaşırtması olmamış,Hayalet Koloni'ye devam ediyorum Fırtınakıran'ın dediği gibi "benzerlik" ortadan kalkıyor,Scalzi'ye haksızlık etmemek lazım,romanın içinde okuyucuyu kendisine bağlayan buluşlar var,sanatçıların birbirlerinden ilham alması normal bir şey bence benim okuma zevkimi kırmadı ,lakin uzayda geçen ve piyade savaşını anlatan bir savaşta daha ne olabilir dememize, Enginlik serisinin ikinci kitabı Calibanın Savaşında'ki bazı yerlerde bu üç kitaptaki bazı unsurları görmemiz Enginlik serisinin yazarlarına da bu "esinlenme" yakıştırmasını yapmamıza yol açacaktır.
 Adı geçen bütün kitapları büyük bir zevkle ve hayranlıkla okudum birbirlerinden esinlenmeleri çokta takıldığım bir nokta olmadı.

12
Clementine fantastiğin dibine vuran(o zamanın şartlarına göre tabi) çizgi film Leonarda Da Vinci'li bölümü vardı ,hasta olmuştum.Buyrun burada buldum biraz https://www.izlesene.com/video/clmentine-clementine-1-bolum-altyazili/8478117

13
 The Land That Time Forgot   http://www.imdb.com/title/tt0073260/  Trt 1'in  tek kanallı zamanında çocuk kafasıyla izlenmiş ve bayağı etkilenilmiştir,Edgar Rice Burroughs usta ayrıca Tarzan'ın ve John Carter'ında yaratıcısıdır.

14
Oyunlar / Ynt: Call Of Cthulhu Duyuruldu!
« : 14 Şubat 2017, 10:36:20 »
 Lovecraft evreni oyun yapımcılarına hep ilham olmuş fakat bir kaçı hariç..! Lovecraft'ı ve onun yarattığı evreni tarif etmede yetersiz kalmıştır.Ayrıca hani olmaz ya ,oynanan oyun sayesinde bir Türk oyuncunun Lovecraft'ı ve onun evrenini keşfetme şansı onu okuması çok da iyi olurdu.Merakla bekliyoruz oyunun çıkmasını.

15
Eğlence & Mizah / Ynt: Nick'lerinizin Anlamları
« : 09 Şubat 2017, 18:13:14 »
 Ya benmki öyle havalı değil Kara Japonca boşluk,hiçlik demektir efendim aslında Karate'nin Kara'sı,asıl uğraşılarımdan biridir.

Sayfa: [1] 2 3 ... 5