Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - milenya

Sayfa: 1 ... 15 16 [17]
241
Kurgu İskelesi / Ynt: Zaman değişkeni
« : 08 Ağustos 2015, 06:00:30 »
Biraz kötü biraz iyi eleştireceğim. Eskiden, çok yazarken, bunu sertçe yapardım ama biraz köreldim ve o yüzden gözümden kaçan şeyler olacaktır.  :D
1. 'Stres' kelimesinin yazımında hata var. Sen 'Sitres' olarak yazmışsın. Sitresten de olabilir tabi.
2. Yukarıda yazmış olduğum 'tabi' kelimesi yanlış bir yazımdır. Doğrusu 'Tabii'dir'. Bunu sen de yapmışsın.
3. "Atmosferden çıktıklarına dair uyarı ekranı gdiğinde vücudu havalanmak istercesine kemerini sıkıştıyordu." İki hata ve oldukça basit.
4. Burda --> Yanlış
    Burada --> Doğru
5. Noktalamaya dikkat etmişsin ama virgül kullanımına daha çok özen göster, bunları tek tek belirtmeyeceğim ama noktalamayı kullanışın çok kötü değil.
6. Nova isim olarak kullanılmış lakin yer yer kesme işareti eksikliği görülebiliyor. 
Bunlar güzel hatalar ve onları fark etmene sebep olduysam daha da güzel. Bir de sorum var:
Çoğu kişi bilim-kurgu yazarken gerçekçi olsun diye isimleri yabancı yaptığını söyler, bazıları da Türk isimlerini bilim-kurguya yakıştırmadıklarını ve bunun gibi bir çok sebep uydurur insanlar Türkçe isimlerin kullanılmamasıyla ilgili. Senin neden kullanmadığını merak ediyorum? 

242
Televizyon / Ynt: Hannibal
« : 08 Ağustos 2015, 05:04:42 »
Başlarda bende sizin gibi düşünüyordum. Güzel bir edebiyat dönüyordu benim için dizide lakin ilerledikçe konuşmalar tamamen içi boş ve çekilmez bir hal aldı. Uzatmaya çalıştıklarını düşündüğüm bu dizinin hakkı iki sezondu. Yitirdiğimi düşündüğüm ve iki hafta önce bıraktığım dizi sanırım bir başka sezon hakkını alamadı. İyi oyuncular ve iyi bir kitabı öldürdüler fikrimce.

243
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 07 Ağustos 2015, 00:52:31 »
merhaba. kuzgunun gölgesi serisine devam edilecek mi acaba?
+1

244
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Steelheart - Brandon Sanderson
« : 06 Ağustos 2015, 20:00:40 »
Ben geçen gördüm o kitabı, çıktı Steelheart.

245
Sansür çok güzel bir konu lakin tartışma için çok da iyi değil bence. Sansür ve kütüphanelerin kapatılması bence herkesin hemfikir olduğu şeyler. Daha karşıt görüşlerin çatıştığı, dinleyenleri de birbirine kapıştıracak cinsten bir konu daha güzel geliyor kulağa. Tanrılar kan istiyor!

246
Eğlence & Mizah / Ynt: Yazın Okunacaklar Listesi
« : 06 Ağustos 2015, 11:29:50 »
1. Bilim-kurguya yönelmek amacıyla Yaşlı Adamın Savaşı serisini okumaktayım. Güzel bir geçiş serisi fikrimce.
2. Grisha Serisini de aynı şekilde okumaktayım. Bence matah bir seri. :-\
3. Yeni Crobuzon üçlemesini okumak istiyorum lakin Yordam Kitap bu fiyatlarda oynama yapmadığı sürece serinin bir kısmı yazı aşacak.
4. Uzun yıllar okuduğum Jean-Christophe Grangé'den sonra Tess Gerritsen'i biraz keşfetmek istediğimden kitaplığımdaki Cerrah kitabını kesip duruyorum. Elimdeki iki seriden biri biter bitmez başlarım.
5. Franz Kafka-Şato

247
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 05 Ağustos 2015, 21:12:17 »
Raymon E. Feist Gediksavaşları Efsanesi serisinin tüm kitapları yavaş yavaş tükenmekte. Seriyi almaya karar verdim lakin üçüncü kitabı -Gümüşdiken'i- bulamadım. Tekrar basılması mümkün mü? Elimde serinin ara kitaplarından birinin olmaması oldukça can sıkıcı bir durum.

248
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik Kitap Önerisi...
« : 03 Ağustos 2015, 16:26:31 »
Tarihe, özellikle Bonapart zamanlarına da ilgin varsa Temeraire Serisini öneririm. Hem ilk dört kitabı ülkemizde mevcut.

Sayfa: 1 ... 15 16 [17]