Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Elodin

Sayfa: 1 2 [3] 4
31
Mizahi dil maksadını biraz aşan biyografiler olduğuna katılmakla birlikte buna verilen cevabın https://twitter.com/yeryuzukadinlar/status/708294855559147520 şekilde olması da beni korkutuyor.
İthaki yazdığı biyografilerle beni güldürmeyi başaramadı ama bu "Yeryüzü Kadınları" isimli grup adeta komiklik öyle değil böyle yapılır demiş.

32
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 16 Şubat 2016, 23:27:10 »
Yayınevini çok merak ettim. Devamını getirirler inşallah.

33
Yazarlar / Ynt: Brandon Sanderson
« : 16 Şubat 2016, 20:14:05 »
Bu adamın beyni büyük bir inceleme konusu. İnanıyorum ki anime izleyen veya kitap okuyan insanların hayal gücü genel olarak çok gelişmiştir ve hatta bu yüzden de toplum içinde sırıtırlar. Ancak Sanderson'ın hayal gücü çok farklı boyutta. Bunun üstüne bir de oldukça sistematik bir şekilde işliyor ki buna hayran olmamak elde değil.


34
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Malazan Book of the Fallen
« : 12 Şubat 2016, 18:21:12 »
Net bir tarih yok ama bu sene çıkıp çıkmayacağını sorduğumda "...uzun sürebilir." dediklerini düşünürsek bu sene de çıkaracaklarını düşünmüyorum. Tam olarak neyi bekliyorlar anlam verebilmiş değilim ama açıkçası telif haklarını Beyaz Balına'nın aldığını duyunca sevinmiştim. İthaki istikrarlı bir yayınevi değil, düşüncem o ki ya seriyi yarım bırakacaklardı ya da bir süre sonra serinin kitapları tükenecek ve bir daha da basmayacaklardı. Akılçelen'e de henüz güvenemiyorum. İyi olmuş bence, tek sorun bekletmeleri.

35
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Malazan Book of the Fallen
« : 12 Şubat 2016, 14:44:26 »
Beyaz Balina'ya attığım bir mesaj sonucu "Kitap henüz yayına hazırlanmadı bu yüzden raflardaki yerini alması biraz uzun sürebilir." dendi. Ama, aklımı seveyim, cevap vermelerini beklemesem de çevirmeni sormuştum. İlk kitabın çevirmeni Niran Elçi'ymiş. Nasıl mutlu oldum anlatamam .

36
Spoiler bile kutulu :D

Yayın youtube üzerinden mi yapılacak?

37
Batman'in ben yatağımda yatarken pencereden fırlayıp boğazımı kesmesi gördüğüm garip fantastik rüyalardan biri. Ve bu rüyayı gördüğüm zaman anaokulundaydım galiba. O gün nasıl bir psikolojiyle yastığa başımı koyduğumu hala çözebilmiş değilim.

38
Çizgi & Anime / Ynt: One-Punch Man
« : 04 Şubat 2016, 10:42:29 »
Sevmedim >.<

Savaşların sonucu zaten belliydi, esprilerin de çoğu önceden tahmin edilebilirdi. Animeyi izlememin tek sebebi Saitama acaba bu kez hakettiği ilgiyi görecek mi merakıydı ki görmeyeceği de çok açıktı. Niye izledim bilmiyorum -_- Ama zaman kaybı da değ... Neyse yalan söylemeyeceğim tamamen zaman kaybıydı ve şu an izlediğim için pişmanım.

39
Robert Silverberg - İçeriden Ölmek

İlk defa bir kitabı okurken bu kadar zevk alıyorum. Sanırım Silverberg'e aşık oluyorum <3 :P

40
Tartışma Platformu / Ynt: Çevreniz ve Fantastik Edebiyat
« : 01 Şubat 2016, 21:49:54 »
Allah'a şükür şu ana kadar girdiğim ortamlarda fantastik edebiyata karşı neredeyse hiç ön yargı yoktu. Hatta fantastik edebiyat seven kişilerin arasında büyüdüm diyebilirim.

Ama iş aileye gelince biraz değişiyor işte. Babam edebiyat annem Türkçe öğretmeni dolayısıyla kitaplarla araları oldukça iyi. Babamın bir ara öğrencilerine Yüzüklerin Efendisi'ni okuttuğunu hatta Tolkien'i de çok sevdiğini biliyorum ancak fantastik edebiyatla ilişkisi bu kadar ve geri kalan tüm fantastik kitaplara karşı ön yargılı. Okuduğum kitapları görünce yüzünün aldığı hal de oldukça moral bozucu ve kitaplarla olan ilişkimi ciddi derecede zedelemişti zamanında.

Son olarak yakın zamanda annemle aramda geçen küçük bir anımdan bahsetmek istiyorum.

Babam geçenlerde Ulysses almıştı, James Joyce da çok merak ettiğim bir yazardı o yüzden sevgiyle kucakladım kitabı ve incelemeye başladım. Ardından yanı başımda beliren annem kocaman gözlerle ilk önce kitaba sonra bana baktı ve "Bu da mı senin kitaplarından" dedi. Evet "senin kitapların" derken bahsettiği şey aslında fantastik kitaplar :D

41
Ahh ah. 2 saat bekledim sizi :( Belki çok eskiden beri dinlemiyorum ama Kahramanın Yol Türküsü'ne kurban olayım :D

( Şaka maka değil gerçekten 2 saat :D )

42
Az önce dün kaçırdığım ilk bir saati dinledim. Gerçekten şahane bir yayındı. Dün bulunduğum yerden internet çok zor çektiğinden dolayı dinleyebilmek için şekilden şekile girmiştim, en son kafamı yana eğip telefonumu kulağımın üstüne koyduğumu hatırlıyorum :D Normalde hiç uğraşmaz kaydını dinlerdim ama o kadar hoşuma gitmişti ki artık yarıda bırakamadım :) Böyle güzel bir yayın için çok teşekkür ediyorum.

43
Bildiğim kadarıyla ölen insanların hepsinden 21 gram eksiliyor ve bu da ruhun ağırlığı olarak düşünülüyor. Tabii bu konuda ciddi bir araştırmam yok sadece duyduklarım böyle, efsane bile olabilir yani :).

44
Son söylediklerine göre kapak tasarımı, sayfa düzeni ve basılması kalmış.

45
  Stormlight is going very well. I’m working on Book Three, which I’m calling Oathbringer. (That is likely at this point to be the final title.) This is my main project, and I won’t be writing any new prose on other stories until it is done. You can follow the progress bars!

  Release dates for this book are still in flux. Even if I finish it early next year, it could be a year or more until you see the book. The amount of editing, continuity, and art that these books require creates a need for a long lead time. I’ve told people that Fall 2016 is the earliest they’d see it, but my team has been warning me that’s not realistic. We’ll see, but for now you should assume on a 2017 release.

  Demiş Brandon Ağabey blog sayfasında. Anlaşılan üçüncü kitap bir bir buçuk yıl sonra orjinal dilinde yayınlanacak :). Kitabın ilk taslağının %36'sı bitmiş görünüyor şu an.



Sayfa: 1 2 [3] 4