Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - thanks for all the fish

Sayfa: [1] 2
1
Ford ile Zaphod arasında geçen bir diyalog vardı;
Alıntı
Ford: Neden?
Zaphod: "Neden?" "42" Bunu zaten denedim ben, işe yaramıyor, bak: "Neden?" "42"

benzerinde. Onu hatırladım mesajları okuyunca  ;D Neden 42 olduğunu anladığımız vakit Douglas Adams'ın dirilip daha kompleks ve anlaşılmaz bir seri yazacağına dair bir teori var.

2
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 21 Haziran 2016, 16:26:26 »
Savaş sekansı izlediğim en güzel aksiyon sekansıydı. O Marvel'lar, Jackson'lar hiçbirisi savaşın ürkütücü halini, kaotikliğini bu kadar sağlam verememişti bana. Jon'un perspektifinden bir oraya bir buraya giderkenki, karambolde ezilirkenki sahneler hem oyunculuk hem çekim olarak dizinin tavan noktasıydı. Yahu bu dizinin daha iki sezonu var, ne savaşlar çekmeniz gerekecek çıta şimdiden bu kadar yukarı çekilir mi?!

3
Genel Kültür / Ynt: Brandon Sanderson'dan dersler
« : 15 Haziran 2016, 13:14:05 »
Evet, çevirmenden çok oturup terimleri not alıp bölümleri uyumlu hale getirecek bir editöre ihtiyaç var şu an, çeviriyi ite kaktıra yapıyoruz bir şekilde.   :D

4
Genel Kültür / Ynt: Brandon Sanderson'dan dersler
« : 08 Haziran 2016, 22:03:51 »
Yahu şu 1.5 çevirisiz kalınca bütün motivasyonum yerle bir oldu nedense diğerlerine hiç geçemiyorum, bunu  çevirmek için bölümü açıyorum, 2 dakika sonra "Yerin dibine batsın atom fiziği!" nidalarıyla kapatıyorum. Nereden buldun o aksanı adam, anlayamıyoruz işte, öğretmensin sen, anlaşılır konuş iki dakika!

5
 Kral-Katili Güncesi'ni okuyup, "yoksunluğunu" çektiğim zamanlarda başladım Yerdeniz'e. Gerçekten, o kadar bilmeme, fantastik klasiği olarak her yerde görmeme rağmen sadece ve sadece Rothfuss'un Guin'in izini ne kadar takip ettiğini söyleyen eleştiriden dolayı okudum seriyi. Ve utandım kendimden resmen  :) Böylesine bir ustayı öğrencilerinden görüp de öğrenmek! Ayıp resmen.

Guin'den de beklediğim şey aşağı yukarı Rüzgarın Adı'ydı bu arada, çok yanlış beklentilerim varmış meğer. O epik sahneler, Adı ile çağırmanın Rothfuss'taki muazzam betimlemeleri, hiçbirisi yok burada. Her şey daha sade, daha gerçek. Belki de fantastik yazıp da bu kadar realist olabilmeyi başarmasıdır Guin'e günümüzdeki yerini veren, karakterine 50 sayfada 2 yıllık kılıç eğitimi verip 5 kitap boyunca o savaş senin bu ejderha benim koşturtmaktan öte bir fantastiği keşfettirmesidir.

Karakterlerin seri boyunca ejderhalarla, ölüm ile yaşam arasındaki duvarın incelmesiyle, halkın büyücülere, cadılara dair bakışıyla ilgili konuşmalarından her birisi günümüzde iki modern insanın oturup siyasi ideolojiler, bilim, felsefe gibi konularda konuşması ciddiyetinde ve gerçekçiliğinde. Le Guin anlattığı ejderha da olsa o dünyada ejderhaların bir gerçeklik olduğunu sonuna kadar verebiliyor okurlara.

İlk üç kitaptaki karakter hikayesi her yönüyle çok güzel ama görece yeni bir yazar olan Le Guin'in -bana hissettirdiğine göre- tam özgürlüğe sahip olmadığı için anlatmak istediklerini son kitaplarındaki özgürlüğüyle değil de, bir fantastik hikayede olması gereken olay örgüsü çerçevesinde anlatıyor -özellikle ilk kitapta bu his tavan olmuştu-. Oysa Tehanu'daki vücudu yanmış bir kızın, orta yaşlı annesinin ve güçsüz düşmüş babasının bir köyün sınırındaki evlerinde geçen hikayelerini anlatırken çok daha özgür Le Guin, "Ben bunu söylemek istiyorum!" diye bağırdı bana kitap, öyle bir dünyada da insanların ocak başında oturup birbirleriye olanlar ve olacaklar hakkında konuşacaklarını çok güzel söyledi.

Böylesine farklı bir seri okumak apayrı bir deneyimdi benim için, bütün o cazibeli fantastiklerin fırfırlı bilimkurguların arasında derin soluklar alıp tutmak için çok kullanışlı bir durak oldu. Ve ileriki hayatımda da çok kereler Daha ormandaki yürüyüşüne çıkmadan Ged'in yanına gideceğimden eminim.

6
Börü'nün Youtube sayfasından kaldırmışlar gırtlak müziğini. Bir sorun mı çıktı acaba merak ettim. Neyse yılların eksitemediği efsane bir alternatifi var, onunla idare ediyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=aTMHoXbK-hM

7
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 19 Nisan 2016, 16:53:42 »
Kralların Yolu ve Parlayan Sözler set olarak %35 indirimle satılıyor Arkadaş'ın sitesinde.

http://www.arkadas.com.tr/kitap/parlayan-sozler-krallarin-yolu/9789995090245

8
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 13 Nisan 2016, 19:11:15 »
http://www.idefix.com/vitrin/

İdefix bahar indirimlerine başlamış. Popüler yayınevlerinin çoğu %30-35 arası indirimde.

(Bir söylentiye göre indirimler %70'lere kadar uzanıyormuş, ama yaşayan hiç kimse onları göremedi...)

9
Üçüncü kitabın adını aynen çevirip basınca ufak bir yanlış anlaşılma yüzünden yayınevinin başı yanmasın?

Ne bileyim... Hırsızlar Cumhuriyeti...

10
Kitaplarındaki biyografi kısmını kaldırarak beni ve üye olduğum bir topluluğu çok sinirlendirmiş yayınevidir!! Hemen "Kitapların İlk Sayfasındaki 3-5 Satırlık Geyik Yapan Biyografilere Bayılanlar Cemiyeti" olarak yayınevinin duvarlarını boyamalıyız!

Sen kimsin de bizim hoşumuza gitmeyen bir şey yapıyorsun seni gidi yayınevi seni!!!!

11
Marvel bence bu sektörün tekeli olma yolunda çok iyi ve de kaliteden kesinlikle ödün vermeyen adımlar atarak işi hakkıyla yapıyor. Onlara söyleyecek sözüm yok neredeyse, hangi dizisini, hangi filmini izlediysem "Sıktı, suyunu çıkardınız artık." demedim. (Agent Carter'ın ikinci sezonunda biraz dedim gerçi, umuyorum ki sadece geçiş sezonu olduğundandır.)
Lakin, DC bana çok "LAN PARA VARMIŞ????" diyip de girmiş gibi sektöre, Smallville de dahil dizilerin gerek konusal olarak sönüklüğü gerek karakterlerin, kendi "karakterlerini" kaybedip CW'nin hedef izleyicisine uygun hale gelmeleri için iyice budanıp da özlerinden apayrı bir hal almaları, çok canımı sıkıyor. Sinema sektöründe de daha iyisini söyleyemeyeceğim doğrusu, Marvel'in 4-5 yıl boyunca ilmek ilmek ördüğü Avengers'ini görüp de yüzeyselliğin dibine vurmuş bir Justice League izletecekler gibi geliyor, hiç değilse önümüzdeki birkaç yıl boyunca.

Her şey bir yana, çizgi-roman, çizgi-roman olarak kalsın, roman da roman olarak. Hollywood'taki üşengeç "sözde" senaristlerin küçük kulüplerden yıldız futbolcu arayan antrenörleri gibi davranarak her köşeden dizi ve film çıkartmaları kalite ne olursa olsun, en basit tabiriyle, irrite edici.

12
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 29 Şubat 2016, 17:53:41 »
15 kitabın hepsi birden mi geliyor?
Gelenlerde yine ciltli-tek cilt veya karton-iki cilt opsiyonu olacak mı?
Bu sene muazzam gittiğinizin farkında mısınız?

13
Her Pazartesi gelip de "ROBERT SILVERBERG OKUYUN!" deseniz yeterli olacak galiba ;D
Şikayetçi olduğumdan değil gerçi önerdiğiniz diğer kitaplarını okudum şu an adama tapınıyorum resmen.

14
Calamity 3 güne çıkıyor ecnebilerde. DEX ne zaman yüzümüzü güldürür bilgisi olan?

15
"Goodreads kullanma kılavuzu" gibi kullanılacak bir yer değil burası galiba ama, soracak başka yer bulamadığım için yazıyorum.

Yeni üyeyim, 2016 Reading Challenge için şimdiye kadar okuduğum kitapları nasıl ekleyebilirim?

Sayfa: [1] 2