Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Sirius Red

Sayfa: 1 [2] 3 4 5
16
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 23 Şubat 2010, 20:48:12 »
Herkesten Ruhdöveni'ni duyuyorum o yüzden ana seri bitince onu okurum diyorum tabi o gün bir gelsin yine fikirleri alırım.Yine de şu başka yazar işi içime sinmedi zaten karışık olan durumu daha da karıştırıyor gibi...Teşekkürler...

17
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 23 Şubat 2010, 01:12:21 »
ben serinin ilk üç kitabını bugün bitirdim.İdefix ten baktımda belli bi yerden sonra Jean Rabe yazıyor weis ve hickman yerine.Hata bir tanesinin arka kapağında ilk yol arkadaşlarından sadece altınay kaldı falan yazıyordu.Nasıl yani artık Tanis,Tas,Tika,Nehiryeli onlar olmayacak mı?Ayrıca neden serinin yazarı değişmiş?Sizi serinin tamamını okuyanlar biliyordur kitabın tadı değişmeden kalabilmiş mi?Kredi yatar yatmaz efsaneler üçlemesini alcam ama şaşırdım bu duruma.

18
Yıldız Savaşları / Ynt: Soru-Yanıt Bölümü
« : 23 Şubat 2010, 00:46:15 »
Filmleri küçükken izlemiştim.O zamanlar bu kadar etkilememişti. Şİmdi cnbce de tekrar izledikçe vay be diyorum sadece fantastik değil bilimkurgu da beni etkiliyormuş ve böylece saldırdım bu konuya.Çok teşekkür ederim aydınlatıcı yanıtlarınız için.

19
Yıldız Savaşları / Ynt: Soru-Yanıt Bölümü
« : 22 Şubat 2010, 01:09:45 »
Benim star wars hakkındaki tüm bilgim filmlerine dayanıyor.Kitabı olduğunu bilmiyordum.Şİmdi 3 sorum var;
1)Kitapları okumak istersek hangi sırayla okuyacağız?
2)İlk film 77 de çekilmiş son film ise 2005 te.Arada 28 yıl fark var.Bu 28 yılda sinema teknolojisi çok değişti.Acaba 77,80,83 te çekilen 4.-5.-6. filmler tekrar çekilebilir mi?
3)Önce kitaplar mı,filmler mi çıktı?Genelde önce kitaplar çıkar ve çok tutulunca filmleri olur neden bilmiyorum ama sanki bana önce filmleri çıkmş bunun gibi geliyor?
sorularım saçma gelebilir size ama merak ediyorum gerçekten.Şİmdiden teşekkürler

20
Tartışma Platformu / Ynt: Önerileriniz?
« : 06 Şubat 2010, 22:25:40 »
Hiç Türk yazar okumadım bu tarzda.Ama okumayı çok isterim.Yabancı yazarlara aşinayız ama bir Türk yazarın eserini çook merak ederim.Sende bu kadar memnun kaldıysan mutlaka okumalı:)Teşekkürler...

21
Ben bir ara kesintisiz 6'sınıda yayınlayacaklar diye duydum gece seanslarıyla :D

Harika,muhteşem,muazzam olur yaaaa noluuur öyle olsuuun !!!

22
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik Edebiyat Klişeleri
« : 23 Ocak 2010, 22:11:05 »
Şimdi TDK sözlüğünden baktım "ucube:Çok acayip, şaşılacak kadar çirkin olan" şeklinde tanımlamış.Herhalde bir çok fantastik kitap yazarı çok acayip anlamında,bizim yazarımızsa şaşılacak kadar çirkin anlamında kullanmış.Tabi varsayım bunlar. :)

23
Tartışma Platformu / Ynt: Kitap önerebilir misiniz?
« : 23 Ocak 2010, 21:59:26 »
Stephine Meyer den Göçebe gerçekten güzel,vampirsiz,elfsiz fantastik bir kitap.Ejderhamızrağı'nın 2.kitabındayım bende ve gerçekten çok aklıcı ilerliyor.Ve bu siteden ve kitaptan anladığım kadarıyla Ejderhamızrağı serisini okunması gereken temel kitaplardan.

24
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik Edebiyat Klişeleri
« : 19 Ocak 2010, 21:36:11 »
Bir de benim hiç bir zaman anlayamadığım bir "ucube" durumu vardır.Kahramanlar "sen işte benim hayatımı kolay mı sanıyorsun ucubenin tekiyim ben" falan derler.Ya da normal insanlar özelliği olanlara "seni gidi ucube " falan şeklinde(tabi böyle değil:) ) konuşurlar nedir bu ucube olayı yani adam mis gibi büyü yapıyor,uçuyor,ölümsüz falan neden ucube olsun ki,niye öyle görürler kendilerini anlamam,onlara neden öyle derler onu da anlamam ???

25
Fantastik kitaplar bence hayatın ta kendisi.Gerçek hayatta orkların,kötü ruhların,ejderanların bir farklı biçimiyle;kötü olaylarla ve kötü insanlarla karşılaşıyoruz.Fantastik eserler bana hiç fantastik gelmiyor bu yüzden hepsi o kadar sahici ki tüm duygular,durumlar,tavırlar bu kadar aynıyıyken sadece özneler,nesneler değişiyor.Seviyorum sanki başka tarz romanlara göre daha büyük bir emeğin daha büyük bir yeteneğin ürünüymüş gibi geliyor.Huzur buluyorum,mutlu oluyorum,o karakterlere inandıkça kendime inanıyorum.Örnek alıyorum,nası bir insan olmam gerektiğini görüyorum.Dostun dostu için yapabileceklerini görüyorum.Kendi hayatımdaki kriterlerimi oluşturuyor.Fantastik edebiyata çok şey borçluyum kısaca.

26
Liman Kütüphanesi / Ynt: Beğendiğiniz Alıntılar
« : 19 Ocak 2010, 21:13:10 »
bazı kitaplarımın kapağının katlanmasına bile kıyamam ama şu satırların üstünü fosforlu kalemle çizmiştim."Gelmiş geçmiş en kötü büyücüyle savaşmakla ele ne mi geçerdi?" dedi Black.Yüzünde korku verici bir hiddet vardı."Sadece masum hayatlar, Peter!"  "Anlamıyorsun" diye sızlandı Pettigrew "Beni öldürürdü,Sirius!"  "o halde ölseydin" diye kükredi Black. "DOSTLARINA İHANET EDECEĞİNE ÖLSEYDİN,BİZ SENİN İÇİN BUNU YAPARDIK"   

27
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Okuma Rehberi
« : 17 Ocak 2010, 22:12:52 »
Ben de başlıyacağım bir türlü tam olarak bulamıyorum.D&R a gidiyorum Adana'da.Bir türlü Ejderha Mızrağı Destanı'nın ilk kitabını bulamıyorum.Artık set oalrak filan internetten almaya bakacam.

Arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. Ben de Adana'da yaşıyorum ve inan her yere baktım, o Kitapsan'ın yollarını aşındırdım; ama yok. Nette bir site var herhalde adını söylemem doğru olmaz, ama özel mesaj falan at bana söylerim (tabi hala almadıysan). Oradan ilk 3 kitabı 30 Tl'ye aldım indirimli satıyorlar. 1. kitap yeni bitti, öyle baskı hatası falan yok. Orijinaldir büyük ihtimal.

-Arkadaşım Türkçeye biraz daha özen gösterelim lütfen. Burası MSN değil.-

28
Müzik / Ynt: ~Pink Floyd~
« : 17 Ocak 2010, 22:04:21 »
hayatıma bir ark. sayesinde girdi ve 1daha da çıkmadı.Echoes...fizik kurallarına aykırı bir şarkı hala anlayamıorm o prozodiyi.Ve time...her dinlediimde bir acaip olurum.Pf her zmn beni düşünmeye sevk etmiştir

29
Müzik / Ynt: The Cranberries
« : 15 Ocak 2010, 16:34:58 »
abimin genclik yillari sayesinde benim hayatima cok kucuk yasta girdiler ama iyi oldu ne kdr erken no kdr ii butun sarkilari cok iidir ztn doleres o sesle ne solese ii olur.ama favorilerim ode to my family ve when you are gone

30
Müzik / Ynt: Şebnem Ferah
« : 15 Ocak 2010, 16:30:48 »
Ilk cikardigi sarkidan sonuncusuna kadar way be diyerek dinledigim sanatci,zaman bu kadinda ters etki yaratiyor zmn gectikce sarki sozleri muhtesemlesiyor:)sarap gibi...

Sayfa: 1 [2] 3 4 5