Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - LiquidRainbow

Sayfa: [1]
1
Oyunlar / Ynt: En sevdiğiniz Flash Oyunlar
« : 15 Haziran 2017, 11:57:33 »
Deep sleep
Deeper sleep
The deepest sleep
 :yeho

2
Oyunlar / Ynt: Dark Souls ve Bloodborne
« : 09 Haziran 2017, 16:47:00 »
Dark souls 1 ve Dark souls 2'yi oynadım, 3. oyunuda çok az oynadım sadece sadece ilk 1-2 boss'unu geçtim.

Dark souls 1 bundan 3 yıl kadar önce bir anda aklıma geldi bende hemen indirip oynamaya başladım. Playstation'um olmadığı için bilgisayar versiyonunu oynadım. Oyun çok zordu, gerçekten çok zordu fakat oyuna yeterince zaman ayırıp emek harcayınca gerçekten güçlenip kolayca "ölmeyebiliyorsunuz" oyun her ne kadar zor olsa da aynı zamanda ödüllendiriciydide. Gerçekten güzel savaş mekanikleri de var savurduğunuz her darbenin ağırlığını hissediyorsunuz başka oyunlarla karşılaştırınca bu gerçekten güzel bir deneyim. Lore konusuna girmeme gerek yok sanırım anlamaya çalışan için güzel bir lore sunuyor, karakterler iyi işlenmiş hikayesi de sizi daha çok meraklandırmaya ve üstünde araştırmaya itiyor. Zaten hikaye siz üstünde düşünüp yaptığınız yorumlarla zenginlik kazanıyor.Bugün bile arada sırada dark souls 1'in lore'u ile ilgili videolar izlerim, gerçekten güzel videolar youtube'da mevcut göz atmanızı tavsiye ederim. Tüm bunları katıp şöyle bir düşündüğümde Dark souls 1 iyiki de oynamışım dediğim bir oyun.

Dark souls 2'ye ilk oyunu bitirmemle atıldım. Yine bilgisayar versiyonu olan Dark souls 2 Scholar of the first sin'i oynadım. ilk oyunun havasını tam alamadığımı düşünüyorum. Benim gibi düşünen bir çok insan da var hatta serinin en kötü oyunu olduğunu söyleyen hatırı sayılır bir kesim de mevcut bu oyunla ilgili. Bunun sebeplerinden kısaca bahsedecek olursak eğer ikinci oyunun zorluğunun altında yatan neden iyi bir başlangıç olabilir. Dark souls 2 sizi bir çok düşmanın ortasına atıp sağ çıkmanızı bekliyor fakat oyunun mekaniği teke tek savaş için dizayn edilmiş durumda. İkinci oyunda yapımcılar bu yoldan ilerleyerek oyuncuya bir mücadele ortamı yaratmak istemişler fakat dark soul'u dark souls yapan bu değil. Oyunda güzel şeyler yok diyemem tabi. Her ne kadar Majula, shaded woods ve shrine of Amana'yı barındırdığı ruh olarak severim. Arka plandaki müziğin de payı büyük. Tabi bu DS2'nin kötü bir oyun olduğu anlamına gelmiyor çok severek saatlerimi verdim. Her ne kadar ilk oyuna kıyasla eleştirebileceğim yönleri daha çok ama aynı ilk oyun gibi iyiki de oynamışım dediğim bir oyun kendisi.

Dark souls 3... Hidetake Miyazaki ilk oyundan sonra tekrar ekibin başında fakat bu oyundan beklentim bana verdiği değil sanki. Dark souls 3 seride en az vakit ayırdığım oyun oldu. Bu oyunda her şey değişmiş demiştim başladığım gibi. Açıkçası ilk oyunlarını da oynamış biri olarak bana fazla zor geldi. Düşmanlar gereğinden fazla güçlü ve gereğinden fazla çoktu belki ben yeterince iyi oynayamadım çünkü istatistiklere bakıldığında oyuncular DS3'te ilk oyuna kıyasla daha iyi performans sergilemişler.(http://imgur.com/DVXEeNQ) Hazır DS1'den tekrar konu açmışken oyun tasarım olarak o kadar iyi değildi ilk oyunda birbirinden bağımsız onca mekanın nasıl akıllıca birbirine bağlı olduğunu fark eden biri için üçüncü oyun hayal kırıklığı yaratmadı değil. Ayrıca bu kadar hızlı oynanışının olması pek hoşuma gitmedi. İlk oyunlardaki hantal oynanış dark soulsa daha çok yakışıyor bence. Ayrıca düşmanların çığlıkları çok rahatsız edici sırf bağırmasın artık diye öldüresim gelmiyordu. Bunların hepsi birleşince oynayasım da gelmedi ve bıraktım. Haksızlık yapmış olabilirim ama sadece devam etmek istemedim belki bir gün tekrar şans veririm. O yüzden üçüncü oyun için ara verdim diyebilirim.

3
Oyunlar / Ynt: Thief
« : 17 Haziran 2016, 21:06:38 »
"Fast gaming" konusunda haklısın evet. Bende aynı sorundan müzdaribim. Eski fantastik oyunlar ile ilgili görüşlerine de katılıyorum. benim çevremde de sadece görselliğe bakıp geri kalanı çok umursamayan bir kitle var ne yazıkki. Bence güzel bir oyunu oynamak çok ayrı bir deneyim.

Pillars of Eternity'i de bir süre oynamıştım. Hoş bir oyundu gerçi biraz garip gelmişti oyunun mantığı sebebi ise benim benzer mantıkta bir oyunu daha önce oynanamış olmamdı. Baldur's gate döneme yetişemedim ben.

Baldur's Gate oynamalısınız, eğer denemezseniz neyi kaçırdığınızı bile bilemezsiniz ;D

Üstelik BG'nin grafikleri yenilenmiş ve oynanabilirliği yükseltilmiş hali olan Baldur's Gate Enhanced Edition var. Üstelik BG, masaüstü frp oyunlarına hazırlık için de harikadır.

Hımmm bilmiyordum o zaman Baldur's gate i de oyunanacak listeme eklemem gerek :D

4
Oyunlar / Ynt: Thief
« : 17 Haziran 2016, 20:58:25 »
"Fast gaming" konusunda haklısın evet. Bende aynı sorundan müzdaribim. Eski fantastik oyunlar ile ilgili görüşlerine de katılıyorum. benim çevremde de sadece görselliğe bakıp geri kalanı çok umursamayan bir kitle var ne yazıkki. Bence güzel bir oyunu oynamak çok ayrı bir deneyim.

Pillars of Eternity'i de bir süre oynamıştım. Hoş bir oyundu gerçi biraz garip gelmişti oyunun mantığı sebebi ise benim benzer mantıkta bir oyunu daha önce oynanamış olmamdı. Baldur's gate döneme yetişemedim ben.

Thief 1-2 nin remake i yapılırsa bende oynarım sanırım gerçi remake bu tarz oyunlar için pek tercih edilen bir şey gibi değill sanırım. Dar kitleye hitap eden oyunlar söz konusu olunca sadece umut edebiliyoruz. Bunu Thief için söylemiyorum tabiki çünkü bilmiyorum ne kadar büyük bir kitlesi var.

5
Oyunlar / Ynt: Thief
« : 17 Haziran 2016, 00:54:56 »
Thief serisinin son oyununu oynama fırsatı bulmuştum fakat pek beğenmemiştim. Oyun kapalı bir kutuda hissettiriyordu, oyun ekranının köşesindeki dünya haritası çok yetersizdi ve yapılabilecekler fazla kısıtlıydı. Mesela bir eve girdiğimizde 1 ve ya 2 odaya girebiliyorduk. Odalarda hep boş oluyordu. Hatırladığım kadarıyla salgından dolayı sokağa çıkma yasağı olan bir şehirdeki insanlar evlerinde de değilseler nerdeler acaba diye düşünmeye itmişti beni. Biraz özensiz hazırlandığını düşünüyorum aslında tek problem burada sanırım. Gene aynı örnekten gidersek bir eve girdiğimizde uyuyan insanlarım olması mesela çok ayrı bir hava katardı eminimki. Belki küçük şeyler ama bir oyunu güzel yapan da bu etkenler bana göre. Serinin diğer oyunlarına gelirsek hiç oynamadım o yüzden bir şey diyemeyeceğim fakat araştırdığıma göre önceki seriler baya seviliyormuş.

6
Kurgu İskelesi / Ynt: Cadı
« : 17 Haziran 2016, 00:25:41 »
Merhaba,
Tek seferde tüm bölümleri okudum. Oldukça hoş ilerlerliyor. Eleştirebileceğim bir şey yok zira sen benden daha tecrubelisin. Devamını merakla bekliyorum. :)

Sayfa: [1]