Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - MissMacKLane

Sayfa: 1 [2]
16
Başka Kurgular / Ynt: Empati - Adam Fawer
« : 29 Mayıs 2016, 13:24:23 »
Taze liseli olduğum sıralarda okumuştum ve kendisi ilk defa bana felsefeyi sevdirmeyi başaran kitaptır. Şimdi Felsefe dalı derslerine girerken sayesinde önyargısızca dinleyebilmemi, sorgulayabilmemi onun bendeki temellerine borçluyum. İlginç bir şekilde çok fazla felsefe göndermesi olmasa da bu konuda gözlerimi açmamı sağlamıştır.. (Hala J.Locke'un bana A.Fawer'ı hatırlatmasına engel olamıyorum.)

17
Başka Kurgular / Ynt: Uğultulu Tepeler - Emily Bronte
« : 29 Mayıs 2016, 13:13:33 »
Yıllar önce kendisine edebiyat proje ödevi hazırlama gayesiyle okumuştum. Gayet hoş ve klasik olmasına rağmen hiç sıkmayan bir kitaptı. Gizemli ve fantastik kısımları da olan bölümlere sahipti ayrıca.
Bitirdikten sonra Juliette Binoche ve Ralph Fiennes'ın (Ralph, gerçekten Heathcliff'e çok uyan bir aktör.) başrollerini paylaştığı filmini de izlemiştim. Garip bir şekilde her ikisinde de aynı sahnesinde gözlerim dolmuştu..

18
Senin dediğin o grubun içinde Taravangian'da vardı ve şuan asıl olayları yürütmeye çalışan da o. Gavilar'ın görülerini ve yine Gavilar'ın diyagramının emirlerini birinci elden yürüten o. ''Onları Birleştir.'' sözünü o gerçekleştirmeye çalışıyor ve önüne çıkan herkesi, Dalinar gibi, öldürtmeye çalışıyor. Ama şimdi bu grup yokelçileri getirmeye çalışıyorsa Parshendiler de terk ettikleri tanrılarının(Yokelçilerin) geri gelmesini engellemek amacıyla Gavilar'ı öldürtmüşlerse neden Gavilar'a bunu yapması için o görüler geldi? Issızlığın gelmesini ölmüş tanrı mı istiyordu da? Ölmeden önce herkese son dakika vahiyi gibi gelecek hakkında bazı sözler geliyor. Dalinar'a geçmişten kalma görüntüler sunuluyor. Oğluna ise sprenler gelecek hakkında bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Resmen Vorin inancının geleceği öngörmenin yasak oluşu her koşulda ihlal ediliyor :D Heleran'ın bu kadar basit bir şekilde öldürülmüş olması da kötüydü. Sen bir Semadeşen'sin daha tam olarak Rüzgarkoşucusu olmamış birinin saldırmasıyla ölüveriyorsun.. Bir de senin Renarin'in kılıcıyla ilgili alıntına gelecek olursam Shallan'ın sadece Adolin'den Sefer sırasında kullanmasını istediğini hatırlıyorum. Son kısımda Renarin'den istediğinde ise artık o nokta da eski parekılıcı yerine spreninin aldığı şekliyle parekılıcına sahip olmuştu o yüzden sorun çıkmamıştı diye düşünmüştüm. Dalinar'la konuşan ardetler, gerçekten neler döndüğünden haberi olanlar mı yoksa basit politik sebeplerden dolayı mı yardım sözü verdiğini çıkaramadım. Hoid'in oluşu (ona benzer diğerlerinin onun kadar göz önüne çıkarılacağını sanmıyorum.) genel olarak kitabın eğlence kısmıyla alakalı gibi geliyor. ''Ben senin ne yapacağını dünyanın ne halde olduğunu biliyorum ama ben sadece gezgin bir izleyiciyim'' tarzı bir duruşu var. Ha birde hikaye toplayıcısı ve onlarla karakterlere motive veren bir rolü var. Böyle Dede Korkut ve Doctor Who arasında gidip geliyor gibi :D :D

Son bir şey daha ekleyeyim. Şu Eshonai'nin kardeşinin (Venli'nin) fırtınaformu hakkındaki bilgileri bu grubun ona aracılık ederek eline ulaştırdığını düşünüyorum. Böylelikle bu form onları esir alıp Dinmezfırtınayla beraber yokelçileri geri getirmenin başlangıcını yapmış oldu.. Böyle olmayabilir ama aklıma gelen ilk senaryo bu yönde oldu. 


19
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Incarceron - Catherine Fisher
« : 28 Mayıs 2016, 21:52:02 »
Okuduklarını beğenip beğenmemek tamamen zevk meselesidir. Lütfen sadece forumdaki insanların beğenmemelerine göre almamazlık etmeyin. Kitabı okumuş biri olarak beğenmiştim çok heyecanlı ve değişikti. Ama başka kitaplarla kıyaslarsak bir ayrıcalık yapamam. Yine de siz belki benden daha çok beğenebilirsiniz, kim bilir. :)

20
Ben de bir iki kelam etmek istiyorum hazır fırsat verilmişken. Birincisi Elhokar da bir parlayan. Ama daha tamamlanmamış. İnsanların ona paranoyak dediği zamanlarda aynalarda başları sembolden ibaret adamlar olduğunu ve onu takip ettiklerinden yakınıyordu ama kimseyi inandıramıyordu. Shallan'ın resimlerinde sprenlerin belirmesine benziyor bu. İkincisi kişiyi seçmek sprenlere bağlı değil mi? Neden Fırtınababa sırf yemin eden birine gönülsüzce bağlanması gerektiğini söylüyor? Siz, öleceksiniz! bittiniz! ama neyse ben bağlanayım belki bir işe yararım... Bir de sprenlerin Shadesmar'dan çıkıp bir insana bağlandığında tüm zihninin yeniden kaybolması-bir nevi ölmesi- gibi bir risk almıyor mu? Neden buna ihtiyaç duysun.. Hadi burada durumu kurtararak Fırtınababa ne zaman yardım edeceğini kendisi belirleyeceğini şart koşuyor ve bir yerde kontrolü ele alıyor. Üçüncüsü kitap çok kalın olsa da sona bazı sahneler o kadar yutulmuş ki okurken ben bunları ne ara kaçırdım gibi afallamalar yaşadım. Siz de yaşadınız mı bilmiyorum. Misal Shallan kılıcının Desen'e bağlı olduğunu ne zaman keşfetti onu kaçırdım. Bir de ben Shallan'ın parlayan olmasının böylesi bir yerde aceleyle ortaya çıkarılmasındansa Adolin'in de Kaladin gibi farklı bir şekilde keşfetmesini isterdim. Renarin'ki de çok aceleci bir ortaya çıkış süreciydi. En azından şuanlık o yan karakter sayıldığı için bir derece makul geldi bana. Dördüncüsü diyagramlardan, fırtınabekçilerinden forumda hiç bahsedilmemiş.. O ölüm anında söylenen sözlerin deşifre edilmesi, Amaram'ın bir nevi fırtınabekçisi oluşu ve Yokelçileri getirerek elçilerinde geri dönüşünü sağlayacağı inancı. En ilginç nokta buydu bana kalırsa. Sen ne zaman kahramanları getirmek ve yaratmak için kötü adamları kullanır oldun acaba yokelçilerden daha fenası da mı var diye merak ettim. (Saçmalamış da olabilirim.) Jasnah'ın geri dönüşü muazzamdı. Ben o kadına bayılıyorum. Olay ve durumların yavaş yavaş çözülüyor oluşu ya da Akıl'ın bilip de bilmezlikten gelerek gıcıklık yapması çekilmezdi. Şimdi Jasnah olduğuna göre yavaş yavaş keşfetmek yerine doğrudan bazı şeyleri bileceklerini varsayıyorum:) Dalinar ve Kaladin'in sürekli bir ''acaba?'' da kalışı çok can sıkıcıydı. Bir de kitapta ilerlerken ara bölümlerde dahil olmak üzere birçok kişi parlayana dönüşmeye başladı. Bunların bir anda çoğalmasındansa yavaş yavaş örneğin Jasnah'ın Shallan'ı keşfedişi gibi Kaladin ve diğerlerinin de tek tek keşfedişlerini ve tarikatı aşağıdan başlayarak kurmaya başlamalarını izleseydik ya. Bu sanırım diğer kitaplarda olacak ama keşke şimdiden arkadaş olsalardı onlara daha yıllar var.. :(( Ayrıca Shallan ve Kaladin çok yakışıyor. Shallan'ın Tien gibi çocuksu ve saf yapısı Kaladin'inn sert duruşunu yumuşatmasını izlemek çok eğlenceli! Neyse çok yazdım, susuyorum. :)

Sayfa: 1 [2]