Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Ozymandias

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 13
16
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 08 Nisan 2017, 02:39:56 »
''Keşke biraz daha vaktim olsaydı. Bunu bana nasıl yapabildiğini anlamayı öylesine çok isterdim ki.'' dedi ve aksak bir iki adım ardından koltuğa kendini bıraktı. Beklemedim zira saniyeler içinde ölecekti.

17
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 02 Nisan 2017, 15:04:59 »

19
Harry Potter / Ynt: Sizin Patronus'unuz Ne?
« : 30 Mart 2017, 16:41:23 »
Gereksizlikte sınır tanımayan bu konuya attığım mesaj için utanıyorum. Lütfen konuyu tarihin karanlık sayfalarına gömelim.

20
Televizyon / Survivor Kurgu Mu ?
« : 27 Mart 2017, 13:27:16 »
https://www.youtube.com/watch?v=MnoOuU1d1ZY&t=3s

Ne düşünüyorsunuz ? Detaylı bir fikir alışverişine girmek iyi olur.

21
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 23 Mart 2017, 00:20:40 »
Stranger Things - Tavsiye Ediyorum - Rica Ederim


22
Sinema / Ynt: Alien: Covenant
« : 17 Mart 2017, 13:20:01 »
Emeğine sağlık

23
Resident Evil : The Final Chapter

Kötü sahneler çok vardı.

Spoiler: Göster
Şuan için hatırladığım Albert Wesker'in 'You are fired!' ile kovulması anında ölümünden bahsetmek istiyorum.


Yani ne oldu ne bitti anlaşılmıyor. Görsel bulamadım da izleyenler hatırlıyacaktır.


Snowpiercer'ı önerir misiniz ?

24
10.kitaptan ve üzerine söylenenlerden dolayı 20.kitabın Heinlein olacağından emindim ama Yaban Diyarlardaki Yabancı olacağını tahmin ve ümit ediyordum. En çok merak ettiğim bilimkurgu romanı olması nedeniyle. Ha bu romanda çok sevindirdi beni. Merak ettiğim romanlarından biriydi ve bu sefer olmasa da ilerideki sayılarda (belki 30) çevrileceği ümidini aşıladı bana.

Yaban Diyarlardaki Yabancı'yı okursanız iyi olur. Çok etkileyici sarsıcı bir kitap.

25
Çok güzel akılcı yorumlar. Problem şu ki bu konu 3 günlük sempozyum konusu. Burada tartışarak içinden çıkamayız. İçinden çıkamayacağımız bir konuyu atlamak daha iyi olur.

Fikrimi söylemem gerekirse. En makul çözüm olarak mit'in yazdığı bilgi dolu açıklamayı Bay_Karamsar'ın dediği gibi not düşülmesidir.


Düzeltme: Ek

Ek: 'Otoriter bir Türk lider' kulağa gerçekten hoş geliyor.

26
@mit

Sevgili mit iletişimimizdeki sorunun nedenini anlamış bulunmaktayım. (Fikir alışverişinin öznesi olmama rağmen olayı tamamen kavramak çok vaktimi aldı. O yüzden dışardan bakan birisi için durumu anlamak vakit alacaktır.)

Ehvenişer kelimesinin sana normal geldiğini ve kelime haznenin çok geniş olduğunu tahmin etmek kolay. Edebiyat dünyasına bana göre çok daha hakim olduğuna eminim.

36 yaşında 25 yıldır aktif okuyan edebiyat üzerine bir forum sitesinde hem yönetici hemde ''İhsan abi'' denilen biri olarak bildiklerine aşırı bir özgüvenle yaklaşmanı doğal karşılıyorum. Bu aşırı özgüven sebebiyle mesajlarında genel anlamda 'ben bilirim' havası hakim.(''Hayır canım ne alakası var ?'' dersen buna fazladan örnek verebilirim.Edebiyat dünyasında benden çok şey bildiğine emin olduğumu tekrar belirtiyorum)  İletişimimizdeki sorunun temelinin karakterimde herhangi birinin bana anlamsız bir şekilde üstten bakmasına tahammülümün az oluşu. Durumumuzdaki karışıklığın sebebide edebiyat bilgin ne kadar çok olsada ehvenişer kelimesinin ne sıklıkla biliniyor oluşunun edebiyat bilgisiyle alakasının olmayışı. Bunun bilgileri yordayarak yeni bir bilgiye ulaşma yeteneğiyle alakalı oluşu.




27
@Lordmuti

Kelimeye karşı dersek yanlış anlatmış oluruz. Bu duruma karşı diyelim. Bence ''ehvenişer'' i sokaktaki 1000 kişiden 1'inin ancak biliyor oluşu çok belirgin. Bu belirginliğe rağmen ''ehvenişer'' in bilinen bir kelimeymiş gibi muamele görmesi bu duruma samimiyetsiz bir yaklaşım olduğunu düşünmeme neden oluyor. Belki bana denk gelmedi belkide hatırlayamadım ilk defa burada duydum. 4 Senedir aktif kitap okuyorum.

@mit

Söylediğini anlıyorum. Bu muhalefet durumunu özel kılan ise hatırladığım kadarıyla 5-6 tane mesajıma olumsuz bakıldı bunlardan 4 tanesinden rahatsız oldum ve 3 tanesi senin tarafından yapıldı. Haliyle bu durum dikkatimi çekti. Eğer yazdığında samimiysen bakış açılarımız cidden farklı demektir. Korktuğum ise samimi olmama ihtimalin. Bilmediğim bir durumdan dolayı duyduğun antipati.

@yaprak.onur

Sadece mit'in yazdığından bir rahatsızlık hissetmem dışında iyi bir tespit . Görüşümde iddialıyım o yüzden 20 kişiye sorma ve bunuda paylaşma ihtiyacı hiseettim.

@Fırtınakıran

Haklısın fikir alış-verişimizi bitirelim yeni konuya geçelim :)

28
Kelime dağarcığının geniş olması tabiki önemli şuanda konumuz bu değil. Bu arada sende bana karşı bir muhalefet havası hissediyorum ve anlam veremiyorum bu duruma. Bu konuda ne düşünüyorsun ?

29
hemen hemen bitmemiş çoğu seri kitaplar :D zaten bu alanda çok fazla bir okumam yok ama çok merak edip de şuan başlayamayacak olduklarım ; Kralkatili Güncesi ve Taht Oyunları.
Seriler bitmeden başlarsam meraktan ölürüm bu acıyla daha fazla yaşayamam herhalde :D

Düzenleme: Zaman Çarkı'nı yazmayı unutmuşum (bitmiş bir seri ama başlayabilmek için doyuma ulaşmam gerekiyor diye düşünüyorum.Bunun yüzünden de uzun süre bir köşede bekleyecek olan inanılmaz merak ettiğim seri.)

Hocam emin ol çok iyi yapıyorsun. Tamamen aynı durumdaymışız bu arada  :aww

Kral Katili Güncesi

Seri bitmediği için erteleyip duruyorum.

Aynı durumdayız hocam. Buz Ateşin Şarkısı'ndan dolayı çok bedbahtım artık çok dikkat ediyorum bu seri olaylarına. Zaman Çarkı serisini de 2010 civarından beri bırakmıştım takibi çoktan bitmiş meğersem. Bu konuyada dikkat etmek gerekiyor bazen bitiyor da bizim haberimiz olmuyor.

30
Eveeet madem ki Ehvenişer kelimesi kullanılıyor. İddialısınız. Bugünden itibaren 20 kişiye soracağım bu kelimeyi hiçbiri bilmiyor olacak ben daha iddialıyım. Sonucu buraya yazacağım.  :bacio

Düzeltme: Cümle düzeltmesi.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 13