Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Bardes

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 14
31
Daha konuşsanız daha dinlerdik :D.

32
Kurgu İskelesi / Ynt: İş Görüşmesi
« : 28 Mart 2015, 18:43:59 »
CEO'su Tanrı, genel müdürü Ölüm olan bir şirket... Alper Canıgüz'ün Gizliajans'ını hatırlattı bana. Kitabı tam hatırlamamakla birlikte iş görüşmesine giden kahramanın, Şeytan Bey isimli bir kediyle aynı odada olduğunu hatırlıyorum ve şirketin patronuydu bu galiba.

Çok ilginç ve merak uyandırıcı bir başlangıçtı, devamı vardır sanırım :). Eline sağlık Madcap :)

33
Yüzyıllık Yalnızlık muhteşem bir kitaptı bana göre, içinden çokça alıntıyı kaydetmişimdir. Gerek dili kullanımı, gerek olay kurgusu çok güzeldi ama özellikle dilini sevmiştim. Kırmızı Pazartesi'yi ise bir türlü sürdüremedim, dili çok sıkıcı geldi ve bıraktım o yüzden. Ama yorumları görünce kendimden şüphe ettim, tekrar deneyeyim bari okumayı :P

34
Eğlence & Mizah / Ynt: Nick'lerinizin Anlamları
« : 27 Mart 2015, 22:45:41 »
Yiğit, mert, güçlü demek. Bir de Kafkasya'da açan bir çiçek adı.

Yaa tam ben yapmaya geliyordum :D. Bardes insanın kendine yakışanı giymesidir, Marius da insanın kendine yapışanı giymesidir o zaman :P

35
Başka Kurgular / Boyalı Kuş - Jerzy Kosiński
« : 26 Mart 2015, 22:38:23 »

Bu kitap, Polonyalı yazar Jerzy Kosiński’nin 1965 yılında yazdığı otobiyografik bir roman ve kendisinin ilk romanı. Türkiye’de ilk kez 1968’de E Yayınevi tarafından basılmış, yayınevinin bastığı ilk kitap olma özelliğini de taşıyor (Ben yayınevinin başka bir kitabını okumadım, yorumlarda çevirilerinin Google Translate gibi olduğu falan yazıyor ama Kosiński çevirilerine harika demişler ki ben de gayet iyi bir çeviri olduğunu düşünüyorum).

Kitabın konusu, II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin gazabından kurtulabilmesi için ailesi tarafından tanımadıkları bir adamın yanına bırakılan altı yaşındaki Polonyalı bir çocuğun savaş boyunca yaşadıkları. Olaylar kitap boyunca çocuğun ağzından anlatılıyor. Yirmi bölümden oluşan kitabın her bir bölümü çocuğun bir başına, sahip olduğu hiçbir şeyi olmadan oradan oraya kaçışlarını anlatıyor.

Kitabı tek bir kelimeyle özetleyecek olsam “vurucu” diyebilirim ki o bile hafif kalıyor aslında. Beni gerçekten çok etkiledi, ağlaya ağlaya okudum kimi yerlerini - ağlamadığım yerlerde de boğazım düğüm düğüm :P. Savaşın kan, ateş ve vahşetle dolu dünyasını çırılçıplak, çok sert bir şekilde gözler önüne seriyor. Böyle olmasında yazarın savaşın birinci elden tanığı olmasının etkisi büyük tabii ki. Zaten otobiyografik bir eser olduğunu söylemiştim.

“Boyalı kuş”un ne olduğu kitapta açıklanıyor ve kitaba bundan daha güzel bir isim düşünülemezdi. Savaşın insan hayatında ne türden bir değişime sebep olabileceğini apaçık görüyorsunuz, aslında kimsenin kazanmadığını da.

Mutlaka okunması gereken bir kitap ama yaşı küçük üyelerimize ve yolcularımıza tavsiye etmiyorum, siz büyüyünce okuyun :P.    

36
"Hayır madem o kadar kazanıyorsunuz neden Simit Sarayı?" diye düşünseler düşmeyecekler bu tuzaklara da işte...

37
Görsel kopardı beni yalnız ;D.

İhsan Abi seni çok seviyoz, Almanya'dan izliyoz :D.

38
Zaten alıntı yaptığınız kısım üzerine bunu söyledim, Marx'ın kendisi böyle bir şey söylemez, kitabın ona atfettiği bir söylem olmuş :). Yıllardır ders olarak okuyorum kendisini :p

Yanlış da anlaşılmasın, kapitalizmi savunuyor gibi bir şey de söylemiyorum tabii ki. Yıkmak gibi bir derdi yok sadece, "Tek yol devrim!" gibi bir propagandası yok. Gün gelecek, devrim zorunlu olacak ortaya çıkacak ve sosyalizme bu şekilde geçilecek gibi bir anlayışı var.

39
Marx, aslına bakarsanız kapitalist düzeni yıkmaya çalışan bir adam değildir. Kapitalizmin sosyalizme geçmek için gerekli bir evre olduğunu söyler hatta. Kitabı okumadım ama bu tarz bir kitap sadece ucundan kıyısından fikir vermesi açısından güzel olabilir diye düşünüyorum. Yani bana kalırsa yeterli değil. 

40
Sinema / Ynt: Requiem For A Dream
« : 25 Mart 2015, 13:10:28 »
Uzun zaman önce izledim ama bazı sahneleri hala çok net hatırlıyorum. Beni çok geren, rahatsız eden filmlerden biri.

41
Liman Kütüphanesi / Ynt: Marşandiz Fanzin
« : 25 Mart 2015, 12:46:33 »
Pek yakında Ankara'da 8)

42
Liman Kütüphanesi / Ynt: Marşandiz Fanzin
« : 25 Mart 2015, 02:31:24 »
Onur Sekmen'in çizimleri bir harika dostum! Bu ayki kapak çizimini ayrı sevdim :)

43
Televizyon / Ynt: Malcolm In The Middle
« : 25 Mart 2015, 01:47:06 »
Yemek yerken kısa ve komik bir şeyler izlemek isteyenler için birebir :D - böyle bir grup var mı bilmiyorum gerçi, belki ben tekimdir :P -

Dewey <3

44
Televizyon / Ynt: The Big Bang Theory
« : 25 Mart 2015, 01:37:11 »
BAZİNGA!

Bir sosyal bilimci olarak Sheldon tarafından fazlasıyla hakarete uğrasam da kendisini sevmeme engel değil bu durum :D

45
Sinema / Ynt: The Leviathan (Kısa Film)
« : 22 Mart 2015, 02:28:00 »
Baya başarılı.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 14