Önce Harry Potter'ı bitir, zaten sıkılmak veya yarıda bırakmak nasıl mümkün olabiliyor o seriyi bilmiyorum. Hobbit Yüzüklerin Efendisi'ne nazaran daha hafif ve akıcıdır, bu yüzden Yüzüklerin Efendisi'ne geçmeden önce oku derdim normalde. Fakat Taht Oyunları'nı saydığın diğer kitaplardan daha çok beğendiysen bir parça daha üst seviye kitaplardan hoşlanıyor olabilirsin. Dolayısıyla eğer durum buysa sana tavsiyem direkt Yüzüklerin Efendisi'yle devam etmek olacaktır. Buz ve Ateşin Şarkısı ve Yüzüklerin Efendisi'ni severek okursan oradan sonra önereceğim seriler Karanlık Cevher Serisi, Yerdeniz ve Amber Yıllıkları olabilir. Bu noktada artık muhtemelen Zaman Çarkı için hazırsın, tabi kendinde yeterli sabrı görüyorsan.

Oradan devam edebilirsin. Gitmiyorsa zorlama ama, daha sonra tekrar dönersin, zira okuması kolay bir seri değildir.

Ha bu arada, başlangıçta biraz daha hafif kitaplar okumak bence daha iyidir. Burada verdiğim liste 1-2 tanesi haricinde böyle bir liste değil. Yerdeniz gibi bazıları ise kolayca okunabilse bile aynı kolaylıkla hazmedilemez. Ben senden aldığım izlenime göre tavsiyelerde bulundum, ama eğer uygun olmadığını düşünürsen okunacak daha çok fantastik seri var. Diğer arkadaşların tavsiye ettiği kitapların tamamı da okunmaya değer kitaplar zaten.

Not: Arada bir yerde Kara Kule'yi de okuyabilirsin. Bitirdiğim bir seri olmadığı için çok bir yorum yapamıyorum gerçi. Fakat herkesin zevkine hitap edecek bir seri değil, onu söyleyeyim. Çok çok beğeneni de hiç sevmeyeni de gördüm.
Ayrıca elbette, kesinlikle ve kesinlikle Kralkatili Güncesi. Bu sadece sana değil buraya bakan ve okumamış olan herkese tavsiye. 2. kez düşünmeyin bile, alın ve okuyun. Buradaki başka hiçbir kitap için böyle bir garanti veremem, ama bu başka. Pişman olmazsınız.