Kayıt Ol

Sucker Punch (2011)

Çevrimdışı Amras Ringeril

• 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Sucker Punch (2011)
« : 06 Kasım 2010, 14:45:53 »

Tür : Aksiyon / Fantastik / Gerilim

Yönetmen : Zack Snyder

Senaryo : Zack Snyder , Steve Shibuya

Yapım : ABD

Çıkış Tarihi : 25 Mart 2011

Oyuncular

Jon Hamm (High Roller) , Emily Browning (Baby Doll) , Vanessa Hudgens (Blondie) , Jamie Chung (Amber) , Carla Gugino (Mrs. Schulz) , Jena Malone (Rocket) , Abbie Cornish (Sweetpea)

Kötü üvey babasından ve lobotomiden kaçmak isteyen bir kız hakkında. Akıl hastanesine yatan kız gerçeklikten kaçmak için alternatif bir dünya kurguluyor. Kendisini yakalamak isteyen kötü adamlardan kurtulmak için 5 nesne toplaması gerekiyor ve böylece o dünyadan çıkabilir. Öykü 1950lerde kurgulanmış..

Fragman1: http://www.youtube.com/watch?v=XSIetIg7O3M
Fragman2: http://www.traileraddict.com/trailer/sucker-punch/trailer
try again fail again fail better

Çevrimdışı vangoghspoison

• **
  • 79
  • Rom: 2
  • I'm everything. My spirit talks.
    • Profili Görüntüle
Sucker Punch
« Yanıtla #1 : 03 Temmuz 2011, 22:52:21 »
Spoiler: Göster
Yapım:
2011 ~ ABD,  Kanada
Tür:
Aksiyon,  Dram,  Fantastik,  Gerilim,  Macera
Yönetmen:
Zack Snyder
Oyuncular:
Vanessa Hudgens,  Abbie Cornish,  Emily Browning,  Carla Gugino,  Evan Rachel Wood,  Jamie Chung,  Jena Malone,  Jon Hamm,  Scott Glenn,  Oscar Isaac,  Ron Selmour,  Lee Majors,  Danny Bristol,  Frederique De Raucourt,  Gerard Plunkett,  Jonathan 'Legacy' Perez,  Lee Tomaschefski,  Lee Majors ıı,  Malcolm Scott,  Michael Adamthwaite,  Paula Giroday,  Stephanie Symns,  Tariq Leslie,  Vicky Lambert
Senaryo:
Zack Snyder,  Steve Shibuya
Senaryo (Kitap):
Zack Snyder,  Steve Shibuya
Yapımcı:
Zack Snyder,  Jon Jashni,  Wesley Coller,  Deborah Snyder,  Jim Rowen,  Thomas Tull,  Christopher DeFaria
Görüntü Yönetmeni:
Larry Fong
Müzik:
Tyler Bates,  Marius De Vries

Bu kısa tanıtımdan sonra söylemem gereken çok şey var sanırım. Vanessa Hudgens'ın oyunculuğunu her ne kadar hoş bulsam da, açıkçası çok sevdiğim aktrislerden biri olmadığı için, film ilk bakışta bana sıkıcı bir genç kız macerasını çağrıştırmıştı. Yine de yanımdakilerin ısrarlarına uyup girdim, ki çok film izleyen biri olduğumdan kayıp olacağını düşünmedim. Filmin ilk sahnesinde, fikrim değişti. Başrol oyuncularından biri tarafından (Emily Browning) yeniden aranje edilmiş ve çok gotik bir havada söylenmiş olan senfonik yorumuyla Sweet Dreams beni gülümsetti ve koltuğuma yerleştim. Görselleri, oluşturulan kurgunun orjinalliği, sonundaki sürprizleri, beni oldukça şaşırtan oyunculuğu ve beklentilerimi fazlasıyla doldurup taşırıp karşılayan film, hem fantastik alt yapılı hem de bir o kadar gerçek. Teknolojiden uzak alt yapıyla döşenmiş filmde öyle müthiş müzikler var ki, albümü devamlı dinliyorum birşeyler yazarken. Björk'ün çok güzel remikslerinin yanı sıra, eski bazı parçaların çok güzel yorumlanmış hallerini de dinlemenizi tavsiye ederim. Filmden çıktığımızda, her birimiz farklı türde sinema seven insanlar olmamıza rağmen, hepimize vay be dedirttiren Sucker Punch, sinemada izlenilesi bir film. Yine de DVDsini edinerek koltuğunuza kurulduğunuzda, aynı keyfi alacağınıza eminim. Geri bildirimleri bekliyorum.[/size]

FRAGMAN:
http://www.youtube.com/watch?v=KrIiYSdEe4E

Bahsettiğim soundtracklerden beğendiğim iki tanesi de burada:
Björk - Army Of Me
http://www.youtube.com/watch?v=Zce1QaicJTs
Emily Browning - Sweet Dreams
http://www.youtube.com/watch?v=sQzG-3Vagrk&playnext=1&list=PLCAF096454590DF74

Çevrimdışı Malkavian

• 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sucker Punch
« Yanıtla #2 : 03 Temmuz 2011, 23:36:03 »
Filmin belki de en güzel yeri sizin de bahsettiğiniz Sweet Dreams Coverı ile geçen ilk 3-4 dakikaydı. Bu kadar güzel başlayan bir filmi nasıl bu kadar bağlayamadılar bilmiyorum ama kızın kurtuluş mücadelesini en fazla bu kadar alenen ve amatörce işleyebilirlerdi. Keşke görsel efektlere harcadıkları paranın bir kısmını da senaristlere koklatsalardı.

Çok beklenti ile beklediğim bir filmdi hatta aylardan beri bekliyorum. Bu yüzden ortalama bir film olmasına oldukça üzüldüm. Ama derseniz ki notunu ilk 5 dakikaya ve film içindeki müziklere ver o zaman benden tam not alır işte.

Not: Bu da 3. Sucker Punch konusu oldu bir editör el atıp birleştirir umarım hepsini :)

• **
  • 79
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sucker Punch
« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2011, 23:53:16 »
Üçüncü mü o.O Eyvah. Indekste göremeyince açıverdim konuyu ben. Bilsem açmazdım yahu. Filmde beni etkileyen noktalar, kızların savaştığı yaratıklardaki orjinallik ve müziklerdi. Sanırım daha çok müzikler bağladı beni. :) Kurtuluş mücadelesinin amatörce gelen kısmı ne size? Merak ettim :)

Çevrimdışı Malkavian

• 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sucker Punch (2011)
« Yanıtla #4 : 04 Temmuz 2011, 10:11:53 »
Konu toparlanmış madem yazayım buraya da.

Hoşuma gitmeyen kısım şu (Filmin başından sonuna doğru ağır spoiler içerir)

Spoiler: Göster
Öncelikle ilk 5 dakika müziklerle süslenmiş süper bir girişken, ardından hemen akıl hastanesine gitmesi ve orada karşılaştığı karakterleri bizlere tek tek göstermesi ardından lobotomi yapılması ve sonra fantastik olayların başlaması... Heyecan nerde? Beklenmezlik nerde? Zaten bütün konu apaçık insanların gözü önündeyken sıradan bir filme inanılmaz bütçeler verilmiş ve görsele abanılmış bir filmden ötesi yoktu. Biraz da senaristlere yatırım yapılsaydı keşke.

Peki ben nasıl birşey tercih ederdim; İlk 5 dakika sabit olacak. Akıl hastanesine gitmeden daha kaçtığı sahneden sonra tüm fantastik ve bilim kurgu öğeleri verecekler. Bütün bunlar bitip kızın ekibiyle beraber kaçışı gerçekleştikten sonra akıl hastanesi bölümleri ve lobotomi gelecek. Böylece hem aşırı fantastik öğelerin hayal gücü olduğunu en azından filmin ikinci yarısında anlayacağız. Hem de hayal gücündeki karakterlerin esas mesleklerini görüp şaşıracağız vs vs...  Amatör ötesi işleniş bu olsa gerek.

• **
  • 79
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 05 Temmuz 2011, 04:11:34 »
Dayanamadın koydun buraya da değil mi? Ağır spoiler içeren her kısma katılıyorum, zira, tam anlamıyla o şekilde verilse, hoş yapıtlar arasında yer alışını garantilerdi. İşte, bir filmden çok bir şey ummadan girmek lazım zaman zaman. Bu aralar bende konuyu bile okumadan filme girme takıntısı başladı. En son Ruhlar Bölgesi'ne girdim bu şekilde. Evet bu saatte ayaktayım hala. -_- Exocism of Emily Rose'a kadar korkmazdım gülerdim. Ondan sonra geceleri uyuyamayan her korku filminden sonra sağa sola bakınan komedi bir insan oldum ya. :)

Çevrimdışı Narr

• **
  • 115
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 05 Temmuz 2011, 11:21:20 »
İzlemeyi başaramadığım filmler arasında. İlk Sweet Dreams'li girişi izlerken aklım çıktı, kayboldum, derhal kapattım, fazla etkiledi beni; nedense. Ondan beridir daha da açmadım o filmi. Çok korktum ama. Bir de ben kızı sevmiyorum, suratı, bakışları azıcık rahatsız ediyor. Onun yerine Pan's Labyrinth çok daha güzel. Sonra Björk'ün Army of me şarkısının olduğunu da bilmiyordum ki yoksa dayanırdım(dayanabilirdim). Bir de metascore'u 27 idi, irrite oldum. İşlnemiş bir konuyu görüntülerle ve efektlerle gözümüze sokmaktansa, belki birazcık daha sağlam bir konuyla düşük bütçeli ama düşündürücü bir film çekebilirlerdi. -> Merhaba ben sinema eleştirmeniyim, çok pis anlarım bu işlerden ya, ondan konuşuyorum:D

Çevrimdışı Canina

• 1460
  • Rom: 39
  • There ought to be a law against you
    • Profili Görüntüle
    • Canina's
« Yanıtla #7 : 05 Temmuz 2011, 14:08:16 »
Görüntü ve müzikten ibaret filmdi. Ama müzikleri "filme özel" olmadığı için onları pek övmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.

Dövüş sahneleri gayet iyiydi ama herkesin dediği gibi senaryo çok zayıftı.

Saf aksiyon filmi. Güzel kızlar, bol bol bacak, herkesin seveceği tarzda müzikler, kan ve dövüş.