Kayıt Ol

Dünyanın en zor oyunu!!

malkavian

Dünyanın en zor oyunu!!
« : 16 Eylül 2009, 19:43:48 »
Evet arkadaşlar Dünyanın en zor oyunu bu linkini yolladığım oyundur. Oyunun birincisi 2milyar küsür kere yanmış ve oyunu bitirebilen dünyada sadece bir kişi var. Buyrun siz de bir şansınızı deneyin :)

http://www.flash.gen.tr/index.php?action=file&fileid=810

Çevrimdışı Canina

• 1460
  • Rom: 39
  • There ought to be a law against you
    • Profili Görüntüle
    • Canina's
Ynt: Dünyanın en zor oyunu!!
« Yanıtla #1 : 16 Eylül 2009, 20:12:06 »
Hakkaten de çok zor. 5. bölüme geldim ama geçemiyorum artık :D

Çevrimdışı Nihbrin

• 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
« Yanıtla #2 : 16 Eylül 2009, 20:36:16 »
http://www.youtube.com/watch?v=lRviZKJIjSw

Size bunu göstermek istedim... Beterin beteri var  ;D

malkavian

« Yanıtla #3 : 16 Eylül 2009, 20:54:57 »
10/30 a geldim 1 saatlik oyun ile ve yıldım gerçekten. baya zor dur seninkine de bakayım :)

Evet onu biliyorum ama bunu oynama şansımız var en azından :)

Çevrimdışı Nihbrin

• 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
« Yanıtla #4 : 16 Eylül 2009, 21:01:14 »
Şaka bir yana dünyanın en zor oyunu Ghouls and Ghosts adında eski bir oyun. Öyle bir oyun hayal edin ki 3 hakkınız ve 25 bölüm var, haklarınız bitince ilk bölümden başlıyorsunuz... (bir prensesi kurtarmak hiç bu kadar iç bayıcı olmamıştı benim için) oturup ağladığımı anımsıyorum 24. bölümde yandığımda. Oyunu bitirmenin tek gerçek ve mantıklı yolu 2playerı aynı anda oynamaktı (bu iş için iki tane joystick gerekiyor) işin ilginci yine olsa oynarım ^^ gamecube'um artık yok  :hemk

Şöyle birşey:

malkavian

« Yanıtla #5 : 16 Eylül 2009, 21:04:54 »
Karakutu için gayet başarılı grafikleri varmış... Tsubasa nin karakutu da baya zordu (Çünkü Japoncaydı) hangisi pas hangisi şut çözene kadar sezon bitiyodu zaten :)

Çevrimdışı Amras Ringeril

• 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 16 Eylül 2009, 21:12:35 »
Malkvaian'a katılıyorum, en zor oyun anlamadığınız oyundur :P O tsubasayı oynamak çok zordu, neyseki Tsubasaya top gelince her türlü gol oluyordu :D

Sağlam bir satranç programında son level satranç oynamayı deneyin. Az önce (muhtemelen son level bile değil, hatta %70 kapasiteyle oynadığını bile sanmıyorum) chessmaster'da adamın benim 2 hamle sonra 2 hamle sonrası için planlayacağım şeyi düşünüp ona göre taş hareket ettirdiğini gördüm.
try again fail again fail better

malkavian

« Yanıtla #7 : 16 Eylül 2009, 21:16:22 »
Malkvaian'a katılıyorum, en zor oyun anlamadığınız oyundur :P O tsubasayı oynamak çok zordu, neyseki Tsubasaya top gelince her türlü gol oluyordu :D

Sağlam bir satranç programında son level satranç oynamayı deneyin. Az önce (muhtemelen son level bile değil, hatta %70 kapasiteyle oynadığını bile sanmıyorum) chessmaster'da adamın benim 2 hamle sonra 2 hamle sonrası için planlayacağım şeyi düşünüp ona göre taş hareket ettirdiğini gördüm.

Korkarım ki bu dediğin olayı biliyorum. Hatta bu satranç oyunlarındaki varyasyonlardan yola çıkarak bütün oyunu hafızaya alıp kaydeden ve duruma göre değişiklik yapabilen bilgisayarlar üretildi. Bunun ardından daha geçenlerde (1-2 ay olmamıştır) Amerikan hükümeti yapay zekayı geliştirmek adına yasal bir enstitü kurdu (Kimse bunu açık açık desteklemiyordu). Bütün bu olayları düşününce insan Matrix gerçek olabilir mi diye düşünmüyor değil. Seçilmiş kişi kısmı değilde makinaların insanlara kafa tutma olayı en azından :)

Çevrimdışı Amras Ringeril

• 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 16 Eylül 2009, 21:34:07 »
Şöyle bir olay mevcut. Satranç oyununda maksimum oyun olasılığı 10 üzeri 120 olarak saptanmış. Bilgisayarlar bu hesap hızına ulaşabiliyorlar şu durumda sanırım. Çünkü eskiden Go oyununda hiçbir bilgisayarın profesyonel yenemeyeceği söyleniyormuş. Bunun sebebi de Go'daki oyun sayısının 10 üzeri 761 olmasıymış. Evrenin saniyede yaptığı hesap sayısı en fazla satranç oyunu kadar oalbilir deniyormuş. Geriye kalan ise insan yaşamı olduğu için bir bilgisayar bir profesyonel Go oyuncusunu yenemez deniyormuş.

Ama bir bilgisayar üretilip Go profesyoneli yenildi. Satrançta da benzer hesap hızına sahip bilgisayarları yenmek sanırım imkansız olacak. Çünkü hamle başına yapılabilecek bütün oyunları hesaplayabilecekler. Hata payı bırakılmadığı takdirde, satrançta kazanmak imkansız olabilir bilmiyorum :D
try again fail again fail better

malkavian

« Yanıtla #9 : 16 Eylül 2009, 21:42:10 »
Evet çok mantıklı aynı zamanda da ürkütücü. Ama yapay zekanın en can alıcı özelliği bazı hamleleri mantıklı olmasa bile sırf rakibinin moralini ve dikkatini bozmak için yapabiliyor olması ki bunu yapan süper zeki bir bilgisayar gerekli riskleri tam gerekli anlarda alıyor ve hangi hamlelerde insanların genellikle hata yaptığını hesaplıyor...

Çevrimdışı Wanderer

• 1501
  • Rom: 28
  • Uzun günler ve hoş geceler dilerim.
    • Profili Görüntüle
    • Blog Sayfam - Yolsuz Yolcu
« Yanıtla #10 : 21 Aralık 2010, 20:49:36 »
6-30 bıktığımın resmidir. Yazılım var abi n'aptınız ya.
May the force, be with you.