En Beğendiğiniz Büyü Tanımı Hangisi?
Birçok fantastik eserde ve bazı fantastik olmayan eserlerde büyü anlatılmış ve kullanılmıştır. Bu kullanımlar çoğu yerde farklılık gösterdiği için de birçok büyü türü ortaya çıkmıştır. Merak ettiğim ise sizin en çok sevdiğiniz tanım ve bakış açısının hangisi olduğu. Cevaplarınızı yazarken nedenlerini de eklerseniz sevinirim. Ben kendim adına bir örnek vererek başlayım isterseniz.
Margeret Weis & Tracy Hickman - Ölüm Kapısı SerisiOlasılık Büyüsü: En beğendiğim büyü tanımı ve işlenişi buradaydı. Neden diyecek olursanız tamamen farklı bir yaklaşımla büyüyü anlatmışlar ve birçok çeşidini kullanmışlar. Bunların arasında Patrynlerin vücutlarında dövme olarak taşıdığı, Sartanların ise elleri ile havaya çizerek yaptıkları rün büyüleri çok çok güzel. Ama esas hoşuma giden büyü kavramını anlatmaları. Büyüyü kitapta şöyle anlatıyordu: (Orjinalini tam anlatamayacağım kafamda kaldığı kadar aktarayım orjinalini bilen varsa mesaj atarsa editlerim)
Büyücüler büyü gücünü sonsuz bir olasılık denizi olarak görürler. Sartanlar büyü yapmaya çekinirler çünkü bu olasılık denizine küçük bir damla bile eklenirse yankıları dalgalar halinde başka yerlerde ortaya çıkabilir. Ama en nihayerinde olasılık dengesi denizdeki gelgitler gibi kendi içinde dengeyi bulur.
-Ben tam şu an durduğum yerde dururken başıma birçok olay gelebilir. Örneğin burayı sel basabilir. Bir fırtına çıkıp bizi mahvedebilir. Bir ejderha gelip tüm nefretini üzerimize kusabilir ya da bir deprem olur ve toprak bizi yutabilir. İşte bunların hepsi birer olasılıktır. Biz büyücüler ise bu gerçekleşmemiş olasılıkları çağırma gücüne sahibiz. Ama dikkat etmemiz gerekir. Çünkü olasılık ne kadar zor ise onu çağırmak o kadar güç ister.
Niye bilmiyorum ama bu açıklamayı okuyunca tüylerim diken diken olmuştu. Hayal güçlerine bir kez daha hayran kalmıştım yazarların.
Not:
Harry Potter Fan Page'e çevirmeyin lütfen burayı rica ediyorum