Efendim şöyle bir kapağı vardı, kitaba Kadıköy Rıhtım'da rastlamıştım.
Kitabı alıp okuma sebebim aslında kendimde eksik gördüğüm bir yanı desteklemekti. Galip Tekin' in Cinsellik ve vahşeti konu edinen yapıtları olduğundan haberdardım çünkü. Beklediğimi de buldum açıkçası. En azından çizimlerin bu açıdan hayli zengin olduğunu söylemek gerekir.
Kitabın isminin içeriği hakkında yeterli bilgi verdiğini eklemeliyim. Yani öykülerden oluşuyor kitap ve hepsi de konu itibariyle tuhaf bir yapıya sahipler. Ama tüm bunlar esere ısınmam için yeterli olmadı maalesef. Çünkü kitabın birtakım yanları gerçekten beğeniyi engelliyor, ki ben de hakikaten zor beğenen biri değilimdir.
Örneğin kurgular yeterince sıradışı öğelerle doluydu, ama sanki bu öğeleri kullanabilmek uğruna oluşturulmuş gibiydiler. Sonra sahneler ve aralardaki geçişler, bazen olması gerekenden uzun, bazen kısa sürüyor, her şey çok hızlı gelişebiliyordu. He bir de diyaloglar var ona da değinmek gerek. Kitabı okuyunca ilk aklıma gelen, "Acaba bu diyalogları yazan kişiyle, çizer aynı kişi mi?" olmuştu. Çünkü hemen hemen her hikayede klişe konuşmalara, amatörce hatalara rastlamak mümkün oluyordu. Zamanla kitabı okumakta hayli zorlandığımı, bitmesi için can attığımı fark ettim.
Uzun lafın kısası, kan ve seks görmek isteyenler ya da bu öğelerin hikayelerin işleyişine katılmasına merak duyanlar için uygundur denebilir Tuhaf Öyküler için. Ama
Kişisel Görüş : Ben beğenmedim.Koyubeyaz' a buradan sevgiler ve teşekkürler. Her hakkı saklıdır.