Waow

Şu kısacık paragafı bile çok güzel yazmışsın, öyle ki yazdığın bir şeyleri okumak için çok heveslendim

Ben öykülere başlarken genelde nasıl sonlanacağından haberim olmuyor. Yani belirgin bir taslağım olmuyor, böyle olunca da aklıma yeni şeyler geldikçe ekliyorum. Sonra bir bakıyorum aklıma hiç gelmeyecek bir biçimde sonlanmış. Kimileri de en baştan bir iskelet oluşturmanın daha iyi olduğunu söylüyorlar... Bilmiyorum hangisi daha iyidir ama bence bunu bir deneyebilirsin. Aklına yazacak bir şeyler geldiğinde bir iskelet oluşturmadan otur yazmaya başla. Aklına geldikçe genişlesin öykün. Sonra istemediğin noktaları çıkarır, hikayenin tümünü düzenlersin. İlk bitirişinden sonra okuduğun öyküyle, kurguda eklediğin çıkardığın şeylerden sonra okuduğun öykü arasında dağlar kadar fark da olabilir. Bırak olsun. Neyin yakışacağını düşünüyorsan ekle.
Bir de şöyle bir öneride bulunabilirim, aklına gelen şeylerden bazılarını bir başka öyküye de saklayabilirsin. Malzemeleri bölüştürebilirsin yani.
Benim önerebileceklerim bu kadar. Eğer aklına gelen tüm olasılıklar o kurguyla ilgiliyse biraz plansız yazmayı dene. Sonuçta aklına gelen şeylerden çoğunu her durumda elemek zorunda kalacaksın, çünkü planladığın sona uymayacaklar. Plansız yazsan da elemek zorundasın bazılarını. Ama en azından daha güzel bir son çıkarma şansın olabilir.