Haddim olmadan ben de bir iki şey eklemek istiyorum.
Öncelikle romanınızda başarılar diliyorum. Umarım size bitirmek, bize de güzelce okumak nasip olur. Konuya dönecek olursak ilk önce şunu unutmayın. Koca bir evren tasarlayacaksınız değil mi? Tamamen sizin hayal ürününüz olan bir evreni mantığa uygun olduğu sürece istediğiniz şekilde yazabilirsiniz. Top ve tüfek aynı anda kullanılmalı diye bir durum söz konusu değil. Hatta tarihimizde, top tüfekten önce icat edilmiş bir savaş silahıdır. O yüzden içiniz rahat olsun, ki isterseniz kendi tarihinizi yazdığınız romanda öyle güzel fikirlerle ortaya çıkarsınız ki, daha kalem icat edilmemişken cep telefonunu bulmuş olurlar

Kendinizi bu yüzden kısıtlamayın. Ama tavsiyem kesinlikle de bilindik ırkları kullanmayın. Cüce var diye elf olacak değil. Cüce kısa boylu adama denir. Ama Tolkien'in cücelerinin görünüşünü, kültürünü, yaşayışını ve tarihini alırsanız o zaman olmaz. Tamamen kendi dünyanıza adapte olmuş bir cüce ırkı oluşturabilirsiniz. Kısıtlamaları kafanızdan çıkarın. Aynı şey elf için de geçerli. Eğer araştıracak olursanız bir sürü farklı elf görebilirsiniz. Ki aralarında en eskileri sanırım cüce orman elfleridir (zaten türkçe karşılığı da cindir). Tolkien kendi elflerini yazarak kendi farkını ortaya koydu ve bu sayede bu kadar iyi bir eser ortaya çıkardı. O yüzden hayal gücünüze kuvvet verin ve yeni şeylere kapı açın.
Gemi savaşı konusunda Ryld Argith'e katılıyorum. Daha önce işlendi mi bilmiyorum ama korsan büyücülerin attığı ateş topları bir gemiye sağlam zarar verirdi sanırım

Hatta sırf o korsanlara karşı koymak adına top icat edilmiş olamaz mı mesela

Ama illaki top olacak diye bir zorunluluk yok. Yanan oklar, büyüler, büyücülerin uçurarak diğer gemiye bıraktığı savaşçılar vs... Yeterki isteyin

Özetle rahat olun, akışına bırakın, hayal edin ve yazın. Ufak bir de tavsiye vermek isterim. Şimdi evreni oluşturduğunuzu söylemişsiniz. Şahsi görüşüm önce kurgunuzu yapın ve yazmaya başlayın. Yazdıkça arada sırada evreninizle ilgili bilgiler vermeye çalışın. Zamanla evreniniz ortaya çıkacaktır. Önce yazdığınız bir evrene daha sonra hikaye oturtmak daha zor olabilir genelde. Yazdıkça o evren ile ilgili aklınıza gelen fikirleri not düşün. Onlar sizin evreninizi şekillendirecektir. Tabi bu şahsi düşüncem, bu konuda illaki böyle yapmalısınız diye bir durum söz konusu değil.
Tekrar romanınızda başarılar diliyorum. Kolay gelsin.