Toggle navigation
Kayıp Rıhtım Arşiv Forum
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Takvim
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
Close
Giriş Yap
Beni Hatırla
Kayıp Rıhtım Arşiv Forum
Kurgu Edebiyatı
Başka Kurgular
Konu:
Küçük Ağacın Eğitimi - Forrest Carter
« önceki
sonraki »
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
1 Yanıt
5543 Gösterim
Berre
1340
Rom: 34
Güle güle fermuar!
«
:
02 Kasım 2009, 22:12:08 »
KÜÇÜK AĞACIN EĞİTİMİ
“Küçük Ağacın Eğitimi” Çeroki Kızılderilisi olan yazar Forrest Carter’in kendi otobiyografik hikayesini anlattığı kitabıdır.
Forrest Carter, yani Küçük Ağaç, küçük yaşında anne ve babasını yitirince büyükbaba ve büyükannesi tarafından, on yaşına gelinceye dek eğitilen bir çocuk..Küçük bir kulübede yaşamaktadırlar.
Büyükbaba, yüksek patikaya gideceği zaman zorlamaz Küçük Ağaç’ı onunla gitmesi için, kendi kendine uyanabilirse birlikte gidebileceklerini söyler sadece.. ama sabah kalktığında onun duyabileceği kadar gürültü yapar ve küçük ağaç kendi iradesi ile kalkarak büyükbabaya katılır. Bu Küçük Ağaç’a verilen ilk derstir..Kararlarını kendi kendine verebilmesi için bir ders..
Sorumluk, sevinç, hüzün, nezaket, sevgi gibi duyguları da büyükanne ve büyükbabası ile yaşayarken öğrenir ve okuyucuyu bazen ağlatıp bazen güldürür..
Egemenlik ve güç tutkusu peşinde koşan Beyaz Adam'ın acımasızca yok ettiği Çeroki'lere ithaf edilen bu kitap, insanı 'umursayan', acılarını 'paylaşan', yaşamın bütünselliğini 'savunan' bir kültürün mesajı... Evrensel dostluk ve barışın hikâyesi... İnsani duyarlılığın görkemli direnişi... Yüzeysel ve mekanik ilişkilerin hakim olduğu günümüzde, yitirilen değerlere saygı duruşunda bulunma denemesi...
Heidi, Küçük Prens, Şeker Portakalı ya da Martı'daki samimiyeti, dürüstlüğü özleyenler; coşmak, sevmek, özgür olmak, hüzünlenmek, doya doya ağlamak isteyenler için...
En çok da kitle iletişim araçlarının kölesi olanlar, yaratıcılığı körelten eğitimi sorgulamak isteyenler için...
Sevgiyi, duyarlılığı, dürüstlüğü, samimiyeti Kızılderili mantığıyla işleyen muhteşem bir kitap...
Spoiler:
Göster
"Yaşam Üzerine Dersler Veren Büyülü Bir Film."
-Bonnie Churchill, National News Syndicate
1930'ların Tennessee Smoky Dağlarındaki sekiz yaşındaki bir erkek çocuğunun maceralarını anlatan ve çok satan romanınıdan uyarlanmış filmde James Cromwell rol alıyor.
Küçük Ağaç anne ve babasını kaybetmesinin ardından büyük anne ve babasıyla yaşamak üzere dağlara gönderilir. Böylece Küçük Ağaç için keşiflerle ve mistik Kızılderili Willow John gibi iyi arkadaşlarla yeni bir hayat başlar. Büyük buhran zamanlarında hayatıntüm zorluklarına rağmen Küçük Ağaç unutulmaz zamanlar geçirir.
(Filmin bulabildiğim tek fotoğrafı buydu)
diana
513
Rom: 16
Ynt: Küçük Ağacın Eğitimi
«
Yanıtla #1 :
03 Kasım 2009, 14:07:04 »
Canım sayenda bu kitabıde kitap listeme ekledim.
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Kayıp Rıhtım Arşiv Forum
Kurgu Edebiyatı
Başka Kurgular
Konu: