Kayıt Ol

Kara Büyücü Serisi

Çevrimdışı Deadman107

• **
  • 347
  • Rom: 3
  • ---AmOrTeNtİa---
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kara Büyücü Serisi
« Yanıtla #15 : 26 Ağustos 2010, 15:17:04 »
Alıntı
Fantastik dünyanın en gizemli kişilikleri büyücüler üzerine yazılmış, en gerçekçi en etkileyici seri…

Gerçektende böyle bir seri mi ? Seriyi okuyanlar beni bilgilendirebilir mi ? :)
Güneş doğacak, açacak çiçek...

Çevrimdışı vangoghspoison

• **
  • 79
  • Rom: 2
  • I'm everything. My spirit talks.
    • Profili Görüntüle
Kara Büyücü Serisi / Trudi Canavan
« Yanıtla #16 : 03 Temmuz 2011, 21:58:43 »
Kara Büyücü Serisi/ Trudi Canavan

İzmir’deki kitap fuarında gezerken, kendime uzun zamandır okumak istediğim birkaç seriyi aradığım sırada, uğradığım bir standın, tamamen fantastik eserlerle dolu olduğunu görüşümü hatırlıyorum. Ciddi anlamda gözlerim büyümüştü. Fantastik edebiyat okumayı seven bir okuyucunun heyecanından çıkan davranışlarım, uzun zamandır yemek yememiş bir yamyamınkilere dönüşünce, stand görevlilerinden biri benimle ilgilenmenin akıllıca olacağını düşünmüş olmalı ki, sordu ne istediğimi. Aklımda pek bir seçenek yok; çünkü aralarından birini seçip söylemek için karar veremiyorum. Sonunda, ‘’ Çok uzun zamandır düşünüyorum fantastik edebiyat eserlerini okumayı, başlangıç için ne önerirsiniz?’’ dedim.

Seriyi tanımam da bu şekilde oldu. Ejderha Mızrağı, Zaman Çarkı , Ravenloft vblerinden önce, beni fantastiğe ısıtan serilerden biriydi bu seri. Yüzüklerin Efendisi’ni bu seriden sonra bir kez daha okudum, zira bazı durumlarda adaptasyon için belli bir başlangıç seçmek gerekiyor. Aperatif misali. Lezzetli olursa yemeğinizi daha iştahla tüketirsiniz öyle değil mi? Ah, Trudi Canavan hoş bir aperatifti doğrusu. Gelelim fasülyenin nimetlerine.

Seri, Kara Büyücü Serisi adı altında altı kitabın sıralanmasından oluşuyor. Sonrasında gelecek üç kitaptan daha bahsedilmiş, aslını astarını iyice öğrenip başlık altından paylaşacağım. Bilen varsa benden önce paylaşırsa çok güzel olur ayrıca. Önce alıntımızı paylaşalım.

Büyücüler Loncası: Arınma
Bu yıl da, önceki yıllarda olduğu gibi, Imardin şehri istenmeyen kişilerden arındırılıyordu. Güçlerinin arkasına sığınmış Büyücüler; serserilerin ve kendilerine direnenlerin üzerine korkusuzca yürüyorlardı. Ta ki genç bir kız, nefret ettiği Büyücülere bir taş savurana kadar... ve taş büyülü kalkanlarını delip geçti.
Büyücüler Loncası, şaşkındı. Onların gözetimi dışında, hayal bile edemeyecekleri güçte bir kız vardı; Başıboş bir büyücü...

Büyücüler Loncası: Tanışma
Benliğinin tüm derinliklerine işlemiş "büyücüler"e karşı duyduğu korku ve içinde bilmeden büyüttüğü -kendisiyle birlikte bir şehri bile yıkıma götürebilecek boyuta ulaşan- denetim dışı "büyü" gücü ile Lonca tarafından ele geçirilen Sonea; büyücülerin nispeten sakin bir yaşam sürdükleri Lonca'da da ortalığın karışmasına, çelişkilerin derinleşmesine neden olur. Büyücülerin gerçek yüzleri ile tanışan Sonea için karar vermek hiç de kolay olmayacaktır...

Çırak: İlk Yıl
Ve Sonea için eğitim günleri başlar...
Büyücüler Loncası'ndaki çelişkileri derinleştiren Sonea için, Akademi günleri de hiç kolay olmayacaktır. Bir yandan, içindeki muazzam gücü kullanmayı ve geliştirmeyi öğrenen Sonea; diğer yandan da kendisini kabullenmekte zorlanan diğer çıraklara göğüs germeye çalışmaktadır. Bu arada ona destek olmayı sürdüren Rothen, Yünetici Lorlen'in de ilgisini çeken garip cinayetler, Dannly'in Yüce Lord'un izinden gittiği ilginç yolculukları, Sonea'yı; farkında olmadan bir kaosa doğru sürüklemektedir...

Çırak: Meydan Okuma
Kara Büyücü Serisi'nin giderek artan temposunun yarattığı 'büyülü etki' dördüncü kitapta doruğa çıkıyor. Büyücüler Loncası'nda giderek bir kör düğüm haline gelen çelişkiler... Ve 'kırılgan' yapısı, yalnızlığın ve dışlanmışlığın beslediği merak dürtüsüyle bu çelişkiler sarmalının tam ortasına savrulan bir çırak: Sonea...
Ve bu genç çırak; tüm bu kargaşanın yarattığı ortamda kendini geliştirmeye çalışırken, öte yandan durmaksızın artan saldırılarıyla 'Regin ve yandaşlarıyla' uğraşıyor. Fiziki boyutları giderek artan bu saldırılardan usanan Sonea; artık hiç değilse 'Regin sorununu' çözmeye kararlıdır.

Yüce Lord: Kara Büyünün Sırrı
Giderek sık işlenen tuhaf, acımasız cinayetler; Lonca ve İmardin halkını bir korku ve şüphe sarmalına alır. Tüm cinayetlerin işleniş biçimi, katil olarak bir büyücüyü işaret etmektedir; güçlü, çok güçlü bir büyücüyü, bir kara büyücüyü... Ve bu ağır suçlamaların odağına bir kişi oturur; Yüce Lord Akkarin...
Tüm bunlar yaşanırken Akkarin; büyüsel yeteneği giderek güçlenen ve gelişen Sonea'ya, gizemli dünyasının kapılarını ardına dek açar; geçmişini ve tüm karanlık sırlarını...

Yüce Lord: Kara Büyücüler
Yüce Lord Akkarin ve giderek artan müthiş büyü gücüyle, Akkarin'in sırlarla dolu dünyasına tam bir kararlılık ve inançla dalan Sonea için, Sachaka'nın acımasız çorak topraklarında bir av ve avcı olacakları sürgün günleri başlar. Akkarin ve Sonea'nın Lonca'dan kovulma haberleri, İchaniler için; bir intikam ve istila davetiyesi olur...
Artık Yüce Lord Akkarin ve Sonea'dan yoksun tüm Krylia, acımasız kara büyücüler için potansiyel bir güç kaynağı haline gelmiştir.Sonea ve Akkarin arsında güçlü bir ilişki başlamıştır.

Vikipedi’den alıntıdır.

Kitaba başladığınızda, hikayeyi ilk sayfalarda önce anlamakta zorlanıyor, hatta biraz hareket bekliyorsunuz. Fantastik eserler denildiğinde bir şekilde üstümüzden bir ejderhanın geçmesi, yahut dipsiz bir kuyuya yıllar yıllar boyu düşmeye başlamayı uman önyargılı okyuculardan değilseniz, kendinizi tutuyor ve gelişmeye, şekillenmeye başlayan bir evren görüyorsunuz etrafınızda. Sonea, bazı yönleriyle çoğu kişiye kendisini andıracaktır. İşin bu kısmında, kitap acaba piyasa kaygısıyla mı yazıldı dedirtebilir; ancak Trudi Canavan hakkında çok derin bir bilgiye sahip olmasam da, kitapların devamında, böyle bir kaygı güdülmemesine rağmen, her çevreden okuyucuyu bağlayabilecek bir dilde yazılmış olan kitapları takdir ediyorsunuz. Toplumun her kesimine seslenmek zor. Belki de benim aperatif dediğim bu seriye, bir başkası çok daha farklı bir yorum yapabilir. İşin bu kısmı öznel.

Büyücülüğün insanlar üzerindeki etkisi, toplum içerisindeki yeri, hep görmeye alıştığımız o karizmatik havadan çok lanetli bir özellikmiş gibi yorumlanışına şahit olacağınız kitapta, duygusallığın yansıtılma şekli oldukça renkliydi. Bir kızın sahip olduğu büyü gücünün boyutlarını sorgularken, bir yandan da beklenmedik kişilerin beklenmedik hikayeleri sizi şaşırtıyor. Kitapta özellikle Akkarin’in duruşuna olan hayranlığımı vurgulamam gerek.

Elbette sona dair bir şey yazmayacağım; ancak benim gibi fazla beklenir olan sonlardansa, sürprizleri arzu edenler için, hoş bir bitiş olduğunu söylemeliyim. Okuyabileceğiniz yahut fantastik edebiyat okuyucu kitlesine katmak istediğiniz kimselere önerebileceğiniz bir seri.

Keyfini çıkarın.

Çevrimdışı Narr

• **
  • 115
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 05 Temmuz 2011, 13:13:42 »
Bunun seti satılıyormuş bir ara çok çok ucuza, aklım neredeydi, alsaydım keşke. Şimdi ilk kitap tükenmiş çok zor bulunuyor, gerçi vardır dostta mostta. İlgimi çok çekti, sağlam olması çok yüksek ihtimal. (bkz: okumalıyım, okumalıyım!)

Çevrimdışı Ryld Argith

• 879
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 30 Eylül 2012, 01:33:11 »
Serinin ilk iki kitabını bitirdim ve seri hakkında sizi çok şaşırtacak bilgilerim var. Serinin konusuna bakılınca havada uçuşan buz oklarıyla, patlayan kürelerle çok fazla haşır neşir olunacakmış gibi görülüyor ama aslında Trudi Canavan seride Dresden Dosyalarında olduğu gibi Urban Fantasy'e fazlasıyla değinmiş ilk iki kitapta. Kendisini tebrik ediyorum çünkü:

1- Seri HARİKA!

2-Baş karakter bir kız ve tüm olay onun ekseninde oluyor. (Tamam fantastikte kadın kahramanlarda var ama ilk defa full kadın odaklı bir seri okuyorum ve gerçekten hiç yadırgayıp garipsemedim!!!)

3-Sokakta normal fantastik kurguyla Urban fantasy aynı eserde olabilir mi dense şiddetle karşı çıkardım ama Trudi Canavan beni çok şaşırttı!

Herkes okusun bu seriyi. Hem farklı bir şey okumak hem de büyücüleri irdelemek için :)
"Ben neysem oyum Regene. Sen nasıl ışığın bir parçasıysan, ben de karanlığın bir parçasıyım. Bence biri diğerinden daha iyi veya daha kötü değil"
Kara Dalamar

Çevrimdışı zekican5

• **
  • 320
  • Rom: 0
  • .............
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 30 Eylül 2012, 18:56:48 »
Serideki büyücü kavramı çok ilgimi çekmişti. İçten kalkan oluşturmalar vs.çok hoşuma gitmişti. 4-5 kere okumuşumdur herhalde ve her okuduğumda ayrı bir tat verdi. Seriye başlamamış arkadaşlar en kısa sürede başlamanızı öneririm. Çok şey kaçırıyorsunuz!!!

Çevrimdışı Ryld Argith

• 879
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 30 Eylül 2012, 19:06:17 »
Bence de bu seriyi herkes okumalı ama kitapları bulamadığım için sinir krizine falan girdiğimi hatırlarım :D Özellikle tüm seriyi toplayıpta 4. kitabı bulamadığımı far ettiğim gün  tam bir saatli bombaydım :D
"Ben neysem oyum Regene. Sen nasıl ışığın bir parçasıysan, ben de karanlığın bir parçasıyım. Bence biri diğerinden daha iyi veya daha kötü değil"
Kara Dalamar

Çevrimdışı Daarlan Gardan

• 722
  • Rom: -1
  • to hell with gatech
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 09 Ekim 2012, 15:06:15 »
Namını çok duydum. Türkçe olarak alıp okumaya başlayacaktım ki, Egemen Görçek serinin orijinal dilinin çok hafif olduğunu ifade etti. Bu yüzden, İngilizce mi de geliştirmek adına, her köşe başı İngilizce kitap bulabildiğimiz güzelim ülkemizde (!) kitabı aramaya başladım.

Bazı okurların kafaları karışmış, seri gereksiz yere bölündü diye.
Kara Büyücü normalde üç kitaptan oluşmaktaymış ve her kitap kendi içerisinde ikiye bölünüyormuş. (Ejderha Mızrağı Destanı'nda da üçe bölündüğü gibi değil, iki kitap birleştirilmiş.)

Bu yüzden Laika seriyi altı kitap olarak düzenlemiş. Yurt dışında olduğu gibi bıraksaydılar, etiket fiyatlarında astronomik rakamlar görebilirdik.
''Civilizations have the morality and ethics they can afford.''

— Larry Niven & Jerry Pournelle, ''Lucifer's Hammer''

''These colonies in nature can reach at least two million individuals at a time, last for decades, and occupy a hundred cubic meters of space. It was a wonderful achievement to see a fragment of this world captured all around you, so that you almost had the experience of being inside the ant colony when you were in that room.''

— Robert Trivers, ''Natural Selection and Social Theory'', p. 162

''... Bu amaç doğrultusunda nükleer santraller hedeflenecekse, yapılması gereken şeyler vardır. Çünkü nükleer elektriğe geçiş bir hobi değil, bir akademik egzersiz hiç değil, temel bilimlerden yaygın endüstriyel alt yapıya açılacak bir uygulamadır.''

Ömer Faruk Ağa Yarman 1993

Çevrimdışı Ryld Argith

• 879
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 09 Ekim 2012, 16:55:05 »
Bence seriyi Türkçe oku Daarlan Gardan o kadar güzel bir seri ki ingilizceni geliştirmek için yabancı dilde okumanı tavsiye etmem. Ama geliştirmek istiyorsan şunu önerebilirim daha önce okuduğun kitapların ingilizcelerini al ki daha iyi anlar ve geliştirirsin
Kara Dalamar

Çevrimdışı zekican5

• **
  • 320
  • Rom: 0
  • .............
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 28 Ekim 2012, 17:09:27 »
Ahh bu ingilizce yok mu ;)  1 hafta önce aldığım Froi of the Exiles adlı kitabın 70. sayfasına ancak gelebildim. Günde 2 saatten fazla okunmuyor zaten.Yoruluyor insan ;)