Oyunu bir süredir oynuyorum an itibariyle. Başlangıçta muazzam gelen her şeyin zamanla sıradanlaşması oldukça olağan bir durum olduğu için bir önceki mesajlarımdaki heyecandan eser bulamayabilirsiniz bu yazıda.
Nihbrin'in dediği gibi oyunun bedava versiyonu oldukça kısıtlanmış. Daha çok bedava olduğu için oyuna başlayıp beğenenlere vip üyelik aldırmaya yönelik sanırım bu, çünkü ilerledikçe vip yani paralı üye olmamanın eksilerini daha çok görüyorsunuz. Ben yoluma emin adımlarla devam ediyorum bedava olarak fakat itiraf etmeliyim ki zorluyor, vip olanların benden çok daha hızlı geliştiğini de söyleyebilirim.
Orta Dünyanın küçük versiyonu gibi düşünülebilir mekanlar. Kitapta yürümenin haftalar aldığı yolları atla 5 dakikada geçebiliyoruz öyle ki. Gerçi bu gerekli, kimse bir online oyunda bir gün at koşturamaz. Gene de biraz eksik hissettirdi bana, fazla minyatür hissettiriyor bir süre sonra.
Orta dünyanın tamamı henüz oyuna dahil değil, mesela Moria madenlerini görmek için ek paket satın almanız gerekiyor. Ayrıca bu ek paket Morianın dışında bir sürü yenilik daha sunduğu için buna sahip olmayanlar oyunda ilerledikçe biraz sıkıntı çekmeye başlıyor, öyle ki level sınırı da bu paketle genişletilmiş olduğundan son levela ulaşmak için bunu almak şart.
Oyun genel olarak eğlenceli, crafting denen meslekler güzel bir çeşitlilik yaratmış oyunda. Usta bir demirci olup kendi zırhınızı dövebiliyor, çiftçilik yaparak boya elde etmek için gerekli bitkiden yetiştirebiliyor, aşçı olup yemek yapabiliyorsunuz. Bu mesleklerin de kendi gelişimleri var ve daha fazla uğraştıkça daha da gelişerek yeni tarifler öğrenebiliyor yeni silahlar yapabiliyorsunuz.
Oyuncular ise genel olarak yardımcı olmayı seven olgun bir topluluk. Bedavaya dönmesinden dolayı bir çok acemi de var elbette ve bunlardan bazıları 'Knight Online' kültürü dediğimiz seviyesiz mmorpg kültürünü de beraberinde getiebiliyor fakat pek barınamıyorlar ve ortama uyuyorlar yavaş yavaş. Yani oynarken canınızı sıkacak pek olay görmeyip bir yandan kinshipinizdeki[*]Clan, topluluk[/*] diğer üyelerle muhabbet ederken bir yandan orta dünyada gezinebiliyorsunuz.
Ayrıca oyunun geniş bir emote arşivi var ve zaman zaman oldukça renkli sahnelere tanık olabiliyoruz bu sayede. Örneğin ben her boş kaldığımda cüceme pipo içiriyorum, adım tütüncüye çıkacak yakında sanırım.

Eğer boş vaktiniz yoksa veya ben vakit öldürmek istemiyorum diyorsanız bu oyunu denemenizi tavsiye etmem çünkü başlangıçta güzel bir çekiciliği oluyor ve oynamaya karar verirseniz gerçekten vaktinizi alıyor. Ama bu aralar boşum hem neymiş bu kadar bahsettikleri bir bakayım derseniz, bu güzel atmosferi solumak için bir deneme girişi yapabilirsiniz.
Bolca da resim çektim efenim, onları da koyayım.
[spoiler]

12 kişi + herkesin yanında bir asker + bazı sınıfların kendi askerleri derken yaklaşık 30 kişilik bir grupla koca bir kaleyi savunduk. Zevkliydi be!

Üstteki resim için bakınız; ejderhaya kafa tutmak.

Bu ablanın tezgahı çok hoşuma gitmişti nedense.

O gördüğünüz heykelin altında 15 saniye falan kalınca ekran bulanıyor ve yanda o koca göz beliriyor. 30 saniyeden fazla durursanız artık mordora kadar sürünerek çekilirsiniz herhalde, ben deneyemedim.

Trollshaws hatırası

Alev püskürtmek gibi ilginç bir emote da mevcut.

Oyunda çeşitli çalgı aletleri var ve internetten indirilen müzikleri grup halinde çalmak mümkün. Resim için bakınız; İstiklal Marşı çalıyorlardı onlarla.

Kötü müzikten bayılmak.

Elrond'un evi - Ayrıkvadi. İçerde Bilbo, Frodo, Sam, Merry, Pipin ve Elrond'u görebiliyoruz.

Ayrıkvadiye inerken.

Adettir, oyun tanıtırken en az bir tane güzel kız resmi mutlaka olur.

[/spoiler]