Kayıt Ol

Cariye'nin Kızı Mihrimah - Demet Altınyeleklioğlu

Çevrimdışı Victoria

• **
  • 316
  • Rom: 3
  • Peynir!
    • Profili Görüntüle

Uploaded with ImageShack.us
Arka Kapak

TUTKUSU HÜRREM, GÜCÜ SÜLEYMAN,
MASUMİYETİ İSE ESARETİYDİ!..

Üç kıtaya yayılan bir imparatorluk, sayısız entrikanın döndüğü bir saray, güç ve tutkunun kızı bir güzel, üç kalp ve bir aşk.

Osmanlı Sarayı'nın muhteşem atmosferinde, kudretle, aşkla kuşatılmış bir hayattı onunki. Çevresinde korkunç ölüm oyunları örülüyor, gölgelere sinmiş suikastçiler fırsat kolluyordu. Yaşamak için öldürmek zorunda kalmayı kabullenemeyen masum bir kalp ve çaresiz, telaşlı çırpınışları Osmanlı'nın unutulmaz dönemlerinden birinin saklı kılavuzuna dönüşecekti. Mihrimah'ı, elle tutulur hiçbir özelliği olmayan bir adamla evlenmeye zorlayan korkunç sır, annesi Hürrem'le arasındaki anlaşmada gizliydi. O güçte bir annenin, o tutkuda bir babanın kızı, Hafza'nın torunu, Sinan'ın açmazı, Rüstem'in gelini olmanın aykırı bir bedeli vardı. Artık ne Barbaros Hayreddin Paşa'nın kadırgaları, ne de Mimar Sinan'ın göğe astığı kubbeler güldürebilirdi kırgın prensesin yüzünü. Gözlerine çöreklenen tuhaf derinliğin esiri Mihrimah, kalbinden geriye kalan koca boşluğu, adını tarihe kazıyarak dolduracak ve...
...Hürrem-Mihrimah işbirliği, Cihan Devleti'nin kaderini değiştirecekti.

MUHTEŞEM SÜLEYMAN İLE BÜYÜK AŞKI, MOSKOF CARİYE HÜRREM'İN MAHZUN VE GÜZEL KIZIYDI MİHRİMAH. İKTİDAR SAVAŞLARI VE AŞKLA YAZILMIŞ KADERİNİ, SÜSLÜ SARAY SALONLARINDA BİR YÜK GİBİ TAŞIDI.

Çok muhteşem ve harika bir şekilde mihrimah sultanı anlatan başka bir yazar görmedim. Ama Demet Altınyeleklioğlu bunu başardı. Anlatım tarzı o kadar güzel ki kitabı okurken sanki olayların içindeymişim gibi hissettim. Normalde hiç bir kitabın sonunda ağlamam. Ne kadar acıklı olsa bile. Ama bu kitabın sonunda resmen salya, sümük ağladım.
Okunması gereken harika bir kitap.

Spoiler: Göster

''I do not suffer from insanity, I enjoy every minute of it."
- Edgar Allan Poe

Çevrimdışı Malkavian

• 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cariye'nin Kızı Mihrimah
« Yanıtla #1 : 05 Eylül 2010, 23:08:59 »
Güzel bir kitaba benziyor. Daha önce tanıttığım şu kitabın da devamı niteliğini taşıyor aynı zamanda:

Hürrem-Moskof Cariye

Çevrimdışı Victoria

• **
  • 316
  • Rom: 3
  • Peynir!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cariye'nin Kızı Mihrimah
« Yanıtla #2 : 06 Eylül 2010, 11:36:26 »
Güzel bir kitaba benziyor. Daha önce tanıttığım şu kitabın da devamı niteliğini taşıyor aynı zamanda:

Hürrem-Moskof Cariye
Ben hürrem sultanı da okudum. Ama onu o kadar beğenmedim. Çünkü çok acındırmıştı.
 Ama mihrimah sultan da daha başarılı bir şekilde yazmış.
Spoiler: Göster

''I do not suffer from insanity, I enjoy every minute of it."
- Edgar Allan Poe