Kitapları çok seven birinin moralini bozacak, belki içini parçalayacak yegane şey: raflarını süsleyen güzelim kitaplarının eskimesidir herhalde. Evimizde eski kitaplar var. Babamın çocukluğundan kalma kitaplar! Ben doğmadan önce varolan kitapları rafıma dizdi babam ve ben onları gördükçe çok ilginç duygular hissediyorum. İster istemez o kitapları merak ediyor, inceliyor ve kokluyorum. Ama sayfaları o kadar parçalanmış, yazıları o kadar okunmaz hale gelmiş ki babama kızıyorum: niye kitaplarına iyi bakmadın? Belki iyi bakmış olsaydı okuyabilirdim onları.
Ben de geleceğe iyi bakılmış, içindeki dünyayı koruyan kitaplar bırakabilmak için araştırma yaptım. Kitap bakımıyla ilgili bulduğum ve kısa zaman önce uygulamaya başladığım bazı ipuçlarından bahsedeceğim.
-Kitabın üzerine bir elinizle bastırıp yanlarını fırçalayın ( fırçadan kasıt allık fırçasıdır, sonra kitaba işkence etmeyin, uykunuzda rahatsız eder sizi

). Amonyak ve alkolle ıslattığınız yumuşak bir bezle silin. Temiz bir bezle kurulayın. Üzerine ağırlık koyup iyice kurumasını bekleyin.
-Tozunu keten bir bezle sık sık alın.
-İçindeki parmak izlerini ekmek içiyle silin.
-Rutubeti engellemesi için sayfaların arasına talk pudrası dökün. Talk pudrası rutubeti çekince silkeleyin.
- Dış kaplamaları renksiz deri cilası ile cilalayın.
-Kitap sayfalarında kötü bir koku varsa kabartma tozu serpin. 4-5 saat dinlendirin.
-Kitaptaki yırtık ve yıpranmış sayfalar için mücellit tutkalı kullanın.
Yeni Ciltler;- Bal mumuyla silin. Yünlü bir bezi beyaz muma sürün. Cildi bununla silin.
Eski Ciltler;-Terebentine batırdığınız fanila ile silin. Bir diğer yöntem ise; yumurta sarısıyla alkölü karıştırıp pamuğa batırmak ve cildi bununla silmek.
Edit: Eklemek istediğiniz ya da hata olarak gördüğünüz kısımları söyleyebilirsiniz.