IMDB Puanı: 7.4/10
Yapım: 2006 ~ ABD
Tür: Aksiyon, Bilim Kurgu, Dram, Fantastik, Romantik
Yönetmen: Darren Aronofsky
Senaryo: Darren Aronofsky, Ari Handel
Yapımcı: Eric Watson, Iain Smith, Arnon Milchan
Müzik: Clint Mansell
Hakkında:The Fountain, üç farklı zamanda biriminde, bir adamın sevdiği kadını kurtarmak için başından geçen bin yıllık serüveni konu almaktadır. 15. yüzyılda İspanya'da yaşayan Tomas ölümsüzlük verdiği sanılan efsanevi bir çeşmenin arayışına çıkar. Günümüzde, Tommy Creo isimli bir bilim adamı, kanser olan eşi İzzy'yi kurtarabilmek için umutsuzca bir tedavi yöntemi keşfetmeye çalışmaktadır. 25. yüzyılda, astronot olan Tom ise uzaydaki gezintisi sırasında kendisini çok uzun sürelerdir rahatsız eden olayların arkasındaki gerçekleri keşfeder. Bu üç adamın hikayesi tek ve ortak bir gerçeğe uzanmaktadır...
Kişisel YorumumDarren Aronofsky'nin ağlatırken düşündürttüğü son derece vurucu filmi. Özellikle ölümsüzlük kavramı üzerinde çok etkileyici bir şekilde durmuş. Bir yandan filmi anlamaya çalışırken öbür yandan resmen dayak yiyorsunuz, ya da en azından ben öyle hissettim izlerken. Sonsuz aşk... Bilmiyorum. Üzerine fazla bir şey yazamayacağım. Bazı filmler vardır; alır götürür, sonra iade etmeyi unutur sizi. Bu da öyle bir şey işte. Soundtrackleri yeter uçurmaya ya, neyse.
WB bu filmden zarar etmiş diye duydum, şaşırtıcı.
Sizce de böyle bir filmin konusunun açılmaması garip değil mi? Arattım ama bulamadım, umarım yamulmuyorumdur.