Kayıt Ol

Faerun'da Tanrılar -küçük bir kısmı-

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Faerun'da Tanrılar -küçük bir kısmı-
« : 17 Şubat 2008, 16:19:31 »
Çok sevgili bir arkadaşımın yazısını alıntı olarak yayınlıyorum ama dershanedeki sınav olayları geçtikten sonra bende kalan bir sürü tanrıyı, elf ve cüce pantheonlarını çevirmeye başlayacağım.

Tanrılar arasında en fazla sözü dinlenen ve saygı gösterilenler yüksek seviyeli tanrılardır-Bu sözümde diğer tanrıların güçsüz yada küçük olduğunu ima etmiyorum-.İlgi alanları ve görevleri nedeniyle büyük kitlelerce takip edilirler. Bu tanrılardan en önemlileri;

Lathander:



 


Lathander ilkbahar'ın ve yeniden doğuşun tanrısıdır. Faerun'un kuzeyindeki toplumlar arasında oldukça fazla müridi vardır.
Lathander, Sabahlordu (Morninglord) adıyla da tanınır. Yaşayan ölülerin ve lanetlilerin en büyük düşmanıdır.İnananları bir maceraya atılırken yada yeni bir işe başlarken Lathander'a seslenirler böylece Lordlarının,başlamaya yönelik çabalarını gördüğünü ve ona layık olduklarını kanıtladıklarını düşünürler.
Lathander'a göre hiç bir şeyin sonu yoktur ve bittiği -yok olduğu- sanılan her şey bir gün tekrar başlayacaktır.Myth Drannor'un düştüğü zamanlarda ''Dawn Cataclysm'i kullanarak Pantheon'u kendi istediği gibi şekillendirmeye çalışmıştır,böylece bölünmelere neden olup,diğer tanrılar tarafından kınanmıştır.
Lathander müritleri ölen birinin başka bir bedenle tekrar hayat bulacağına inanır ve teselli bulurlar. Rahipleri nispeten varlıklı kişilerdir.
Kontrol sahibi olduğu alanlar bahar, doğum ve şafaktır.Sembolü açık kızıl renkte bir disktir.

Mystra:



 

Mystra büyü tanrıçasıdır. Gizemler Leydisi (Lady of Mysteries) olarak ta anılır.Tüm Toril'i kapsayan ve varlıkların büyü yapmasına olanak sağlayan Ağ'ın(Weave) yaratıcısı ve koruyucusudur.
Sıkıntılar zamanında(Time of Troubles) Tanrı Helm tarafından öldürülmüştür ancak gücünün bir parçasını müridi olan Midnight adında bir insana bırakmıştır sonradan Midnight, Leydisinin görevini devralmıştır.
Kontrol sahibi olduğu alanlar Büyü ve sihirbazlıktır. Sembolü kırmızı bir sisin etrafında daire oluşturmuş dokuz yıldızdır.


Oghma:



 

Oghma,bilgi ve bilgelik tanrısıdır.Ciltçi,mücellit (The Binder) veya Bilge olan(The Wise One) olarak bilinir.Ozanlar,bilgeler ve büyücüler-kısaca bilgiye ihtiyaç duyan herkes-tarafından saygı görür.
Deneir ve Milil'de Oghma'ya saygı gösterir ve ona yardımcı olurlar. Ara sıra da olsa Gond'la iş birliği içindedir. Müritleri bilginin en önemli şey olduğunu düşünür. Kontrol sahibi olduğu alanlar yazmak ve bilgeliktir. Sembolü parşömendir.

Shar:


 
Kontrol sahibi olduğu alanlar karanlık ve gecedir.Sembolü,Mor bir bordür üzerinde bulunan siyah bir disktir.

Silvanus:

 


Silvanus doğa tanrısıdır. Ağaç (Meşe) Baba (Oak Father) olarak da bilinir.
Silvanus özellikle Faerun'un kuzeyindeki druidler tarafından saygı görür.Bunun sebeplerinden biri Kuzeyin el değmemiş,modern halklar tarafından kirletilmemiş doğal güzelliğidir.Kuzey ormanları Silvanus'un doğaya olan sevgisini yansıtan en somut örneklerdir.
Chauntea,Malar,Eldath ve Talos'un görevlerinin bir dengeleyicisi gibidir. Rahipler genellikle druidlerdir. Kontrol sahibi olduğu alanlar doğa, ormanlar ve druidlerdir.Sembolü yeşil bir meşe ağacıdır.

Sune:




Sune aşk ve güzellik tanrıçasıdır. Sune Firehair olarak tanınır. Kızıl saçlı ve mükemmel güzellikte bir kadın olduğu rivayet edilir. Kibirlidir.
Takipçileri de Tanrıçaları gibi kibirli ve kendini beğenmişlerdir. Müritleri aralarında en güzel görünüme sahip olanları kendilerine lider seçerler.
Daha çok kuzey şehirlerinde ilgi gören bir tanrıçadır. Kontrol sahibi olduğu alanlar aşk, güzellik ve tutkudur. Sembolü beyaz tenli ve kızıl saçlı genç bir kadın yüzüdür.

Talos:



 

Talos The Destroyer, yıkım ve fırtınalar tanrısıdır. Öfkeli Olan (The Raging One) ismiyle de anılan Talos, dönek ve intikamcı bir tanrıdır. Kararsızlıktan nefret eder bunu yapan kendi müritleri bile olsa kesinlikle cezasını verir.
Takipçileri çabuk öfkelenen ve şiddete eğilimli kişilerdir. Rahipleri, Tanrılarına inanmayanların lanetlenmesi için dua ederler. Kontrol sahibi olduğu alanlar yıkım, fırtınalar ve depremlerdir. Sembolü, farklı yönleri gösteren üç yıldırımla belirtilir.

Tempus:

 


Tempus savaş tanrısıdır. Savaş Lordu (Lord of Battles) ve Foehammer olarak da bilinir. Takipçileri savaşı seven ve savaştan uzak kalmaya dayanamayan kişilerdir. İnananları için eğer Tempus yanlarındaysa, kendilerinin sırtını kimsenin yere getiremeyeceğini düşünürler.
Sıkıntılar Zamanında (Time of Troubles) Avatar'ının 3.5 metrelik devasa bir insan olduğu rivayet edilir. Savaş tanrısı,Diyarlar'ı etkileyecek önemli savaşlarda nadiren de olsa bir ordunun yanında biri siyah biri beyaz olan atlarından Deiros(siyah)'u sürüyorsa bu ordunun yenileceğini gösterir.eğer Veiros(beyaz)'u sürüyorsa bu Tempus'un orduyu zafere götüreceğinin işaretidir.
Tempus'un savaşçıları savaşa korkusuzca giderler bilirler ki olurda savaşta hayatlarını kaybederlerse, savaşarak öldükleri için Tempus'un salonlarında kendilerine de yer verileceğini bilirler.
Çünkü Tempus cesur ve korkusuz olanları ödüllendirir. Kontrol sahibi olduğu alanlar savaş ve savaşçılardır. Sembolü kan kırmızısı bir kalkanın üzerine işlenmiş etrafı alevlerle çevrili bir gümüş kılıçtır.

Tyr:

 


Tyr adalet tanrısıdır.Eski bir tanrı olmamasına rağmen kısa sürede büyük güç sahibi olmuştur.Asıl adı Tyr Grimjaws'tır.
Adalet arayan savaşçıların Tyr'a duyduğu saygı giderek artmaktadır. Kezef (The Chaos Hound)tarafından kolu koparılmış, Ao(High Lord) tarafından da kör edilmiştir. Rahipleri, tanrılarının kayıp kolunu ve gözlerini sembolize etmek için sağ ellerine siyah bir eldiven giyerler ve ayin sırasında gözlerine ince bir bant takarlar.
''Savaşçı kılıca hakim olamaz, kılıç savaşçıya hakim olur.'' Tyr'ın paladinlerinin çokça kullandığı ve gerçekliğine inandıkları bir sözdür. Kontrol sahibi olduğu alanlar cesaret, kanunlar ve adalettir. Lord Tyr'ın sembolü, mavi bir kalkan üzerine işlenmiş çekiç ve onun üzerinde bulunan terazidir.

Arkadaşlar tanrıların tamamı bunlar değil. Hatta yazının sahibi Audric Seluna yada Azuth gibi önemli tanrılardan da bahsetmemiş bile. Ancak bunlar da Faerun üzerinde müritleri yaygın olan, Major, Greater Gods diye tabir edilen tanrılardır. Bilinmesinde fayda vardır.

 Kaynak: www.FrpNet.net
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: Faerun'da Tanrılar -küçük bir kısmı-
« Yanıtla #1 : 17 Şubat 2008, 16:39:58 »
En çok bilinenler bunlar gibi.. :) Bunlar arasında ise favorim Tempus.. Nedeni aslında çok belli gibi.  ;D Wulfgar olabilir mi?  ;D

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Faerun'da Tanrılar -küçük bir kısmı-
« Yanıtla #2 : 17 Şubat 2008, 16:49:08 »
Olabilir valla :P Tempus dogmaları bana çok barbarca geliyor, frp oynarken pek tempusa tapmayı bu yüzden tercih etmem, rp'yi çok kısırlaştırıyor.

Benim favorim bir paladin ve monk hayranı olarak: Tyr, Tyr'in hizmetkarı sadakat tanrısı Torm, Koruma, gardiyan tanrısı Helm ve azap ve disiplin tanrısı Ilmater
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı Rectain

  • **
  • 90
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Faerun'da Tanrılar -küçük bir kısmı-
« Yanıtla #3 : 24 Mayıs 2009, 01:17:59 »
Güzel paylaşım eline sağlık.

En sevdiğim tanrı Tempus, Corellon Larethian ve Cyric.. Ekliyim dedim başlığa   :P

Çevrimdışı uzman

  • *
  • 26
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Faerun'da Tanrılar -küçük bir kısmı-
« Yanıtla #4 : 05 Ağustos 2011, 00:04:59 »
en bilinenler demiş yahut örümcek kraliçe nasıl unutulmuş hayret ettim

Çevrimdışı Ryld Argith

  • ****
  • 879
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Faerun'da Tanrılar -küçük bir kısmı-
« Yanıtla #5 : 05 Temmuz 2012, 14:02:19 »
Tanrı veya tanrıça Tyche'nin  görevini bileniniz var mı?
"Ben neysem oyum Regene. Sen nasıl ışığın bir parçasıysan, ben de karanlığın bir parçasıyım. Bence biri diğerinden daha iyi veya daha kötü değil"
Kara Dalamar