Ben film setinde çalışırken arkadaşımın beni düşünüp üyelik aldığı site kendisi.
Döndüğümde Rowling'in kendi verdiği kullanıcı isimle bir mail geldi hatta son mail gelenlerden, dedim acaba kofti miyim, neyse ki son mail gelenlerdendim sanırım geç üye olunduğu için.
Şu zamana kadar içerisinde beni en çok heyecanlandıran şey kesinlikle seçmen şapkaydı. Arkadaşıma Slytherin isterken Gryffindor çıkmış, ben de Gryffindor istiyordum haliyle. Bu zamana kadarki büyün testlerde Gryffindor çıktık, Ravenclaw falan çıksam çok kötü hissederdim kendimi, hele ki Hufflepuf

Neyse test başladı. Arkadaşım Slytherin çıkarsan değiştirelim dedi, soruları cevapladım ki aynı cevapları vermişiz, bir süre sonra ona çıkmayan sorular bana çıkmaya başladı ve seçenekler 7'şer tane. Hatun nasıl bir sistem yapmışsa kopya çekmek imkansız öyle ya da böyle cidden gerçek cevaplarınızı veriyorsunuz ve neye uyuyorsanız ona çıkıyorsunuz. Neyse ki bana da Gryffindor çıktı derin bir nefes aldım lakin o seçmen şapka sizi yerleştiriyor lütfen bekleyin yazısındaki heyecanımı ben bilirim.
Ardından sitede kitapta verilmeyen küçük detayların gösterimli anlatımı da bulunuyor, bu gösterimli anlatımda etraftaki küçük eşyaları fark edip biriktirebiliyorsunuz. Bunun dışında iksir yapımı oldukça eğlenceli ve deli eden bir durum. Bir kere doğru dürüst bir bilgisayar donanımına ihtiyacınız var onu diyeyim, 3 kez sağa çevir sonra sola vs. bir şekilde çeviremediğinizde sinir küpü oluyorsunuz hele de laptop'ta yapıyorsanız, çünkü aldığınız iksir malzemelerini size verilen bütçeden alıyorsunuz ve gerçekten pek ucuz değil fiyatları, zaman zaman kazanınızı da patlatabiliyorsunuz tabi, o kazanın da standart olanı var ama kaliteli iksir yapmak adına paralı bir şey aldığınızda elinizde patlayabiliyor.
Düelle seçeneği ve büyü egzersizleri var. Benim en kötü olduğum alan sanırım. Laptop'ta yaptığım için çok zorlanıyorum, hız gerekiyor göz gerekiyor, hafıza gerekiyor. Egzersiz sonrasında da diğer bölümlerdeki öğrencilerle düello yapabiliyorlar.
Şu anda eleştirdiğim tek şey, birinci kitap ile ikincinin arasını inanılmaz açtı pottermore. Bu kadar açmamalıydı. Resmen ilgisi dağıldı milletin. Hayır yeni kitap da yazmıyor ki hatun neyin yavaşlığı bu. Neyse artık keyfini bekleyeceğiz yapacak bir şey yok.