Kayıt Ol

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
« : 13 Temmuz 2011, 22:06:18 »

Hikaye bu ya, Joanne Rowling cebinde kafede çay içecek kadar bile parası olmayan bir öğretmenmiş. Bir gün Manchester’dan Londra’ya giden bir trendeyken birden aklına gelen bir hikayeyi hemen kağıda dökme kararı almış. Ve sonrasında cebinde kalan son parayı kafede oturmak suretiyle harcamış ve zamanı geldiğinde milyonların hayranı olacağı Harry Potter karakterini kağıda dökmeye başlamış…

İşte 1990 yılından bugüne gerek kitapları, gerekse filmleriyle birçoğumuzun hayranı olduğu, hatta fantastik edebiyata başlama nedeni olan bu seri, yarın son filmin yayınlanması ile nihayete erecek. İyi ya da kötü, birçok yorum yapılacak, çok fazla eleştiri gelecek ve son film belki de çoğu hayran tarafından ‘defalarca’ izlenecek. Fakat bu süreçten sonra artık sadece mutlu bir tebessümle hatırlayacağımız bir seri olarak akıllarımızda kalacak…

Yazarı tarafından her ne kadar Pottermore adlı proje açıklansa da resmi olarak sona gelinen bu efsanenin son filmi olan Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 için bakın nasıl bir tanıtım hazırlamışlar.


Alıntı
Hayranlardan oluşan bir nesil için Harry Potter film serisinin son macerası Harry Potter ve Ölüm Yadigarları – Bölüm 2’nin vizyona girişi, bir devrin sona ermesi anlamına geliyor. Dünya çapında büyük bir izleyici kitlesinin merakla takip ettiği ve tüm zamanların en başarılı film serisi olan, Harry Potter filmlerinin sekizinci ve son bölümünün vizyona girişini kutlamak için, Warner Bros. Pictures sizleri bu serinin daha önce yayınlanmamış kamera arkası görüntülerinden oluşan benzersiz bir fotoğrafik geziye davet ediyor. Harry Potter film serisinin 2000 ve 2010 yılları arasındaki yolculuğundan kesitler sunan, bu kamera arkası hikayesini kaçırmayın.

Filmden orjinal kostüm ve eşyaların da yer aldığı bu kamera arkası fotoğrafları turu, 11-24 Temmuz tarihleri arasında İstinyePark Alışveriş Merkezi’nde görülebilir.

Harry ve Hermione’nin Orjinal Hogwarts Üniformaları ve Dumbledore’un Asa’sı Hayranların Ziyaretini Bekliyor…

Harry Potter film serisinde kullanılan Harry ve Hermione’ye ait orjinal Hogwarts okul üniformaları ile Dumbledore ve Deli-göz Moody’nin asaları da serinin hayranlarını bekliyorlar. Görülebilecek orjinal film eşyaları arasında Gelecek Postası gazetesinin örnekleri ve Karanlık Sanatlar ders kitabı da yer alıyor.

Harry Potter film serisinin son macerası Harry Potter ve Ölüm Yadigarları – Bölüm 2 ülkemizde 13 Temmuz, Çarşamba günü vizyona girecek.


Arkadaşlar yorumlarınızı bu başlık altına alalım. Sorun çıkmazsa ben de yarın gidip izleyeceğim ve yorumumu yazacağım, sizler izlediyseniz buyurun düşüncelerinizi bizlerle paylaşın.

Not: Özellikle film içeriği hakkında (sahneler, nerede ne oluyor gibi...) bilgi verecekseniz SPOILER kutucuğunu kullanmayı unutmayın.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı SiYaH

  • **
  • 83
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
« Yanıtla #1 : 14 Temmuz 2011, 19:45:08 »
bu efsanenin sonuna yakışmayan bir final olmuş. biçok yerde kitaptan müthiş sapmalar vardı. zaten birebir olmasını kesinlikle beklemiyorum da bu kadar da olmaz yahu.

arkadaşlar yazı spoiler içerir, izlemeyenler şimdiden önlemini alsınlar.

Spoiler: Göster
-trio domuz kafasına gidince harry aberforth'a hortkuluklardan bahsediyor. oha... halbuki kitapta lupin'e bile söylememişti. bu bir sır ve triodan başka bilen yok.

-harry'nin öldüğü sahnede sadece ginny no no diye bağırıyor.hermioneyle ron sanki harry uyuyormuş da az sonra uyanacakmış gibi bi tavır takınıyorlar.hiç inandırıcı değil.

-kitapta harryle voldemort karşılaşması herkesin önünde olurken filmde sadece ikisi var.meydan bomboş.

-bi avada kedavra gördüm ben bu filmde.yuh dedim ne içtiniz aga siz.avada kedavrada vucut kağıt parçası gibi uçuşarak yok olmaz.beden yere düşer sadece.bellatrix'de de voldemort'ta da vucutları kağıt gibi parçalandı uçuştu falan.

-hermione'yle ron sırlar odasında öpüşmüyorlardı. evcinlerine çıkmalarını söylemeliyiz başka dobby'ler istemeyiz sözü üzerine hermione ron'u ödüllendirir gibi öpüyordu.filmde hortkuluk yok edildikten sonra gaza geliyorlar sadece.

-snape bağıran barakada ölüyordu.ama filmde iskele gibi biyerde öldü.göl kenarında.

-snape harry'ye sadece look at me demeliydi.ama maşallah destan yazdı yok gözlerin aynı annene benziyor falan.

-düşünselinde snape'in anılarını görürken, lily'nin öldürüldüğü gece snape'in o eve gidip lily'e sarılıp ağladığını gördük.böyle bişey olması mümkün değil çünkü snape'e dumbledore haber veriyor sadece harry'nin kurtulduğunu.

-harry neville'e naginiyi öldürmesini söylemeden öldürdü neville.gerçi bu bi hata olmayabilir. intikam arzusuyla tamamen içgüdüsel olabilir.

-voldemort harry'nin ölmediğini anladığında harry'nin peşinden gidiyor.halbuki harry pelerinle gözden kaybolmalıydı.asalarla epey düello ediyorlar.burda ikisin yüksekten atladığı bi sahne var ki resmen kaynak kıçım seklinde bi sahne.

-harry diademin ihtiyaç odasında olduğunu anlayınca aşağıya doğru koşuyor.halbuki ihtiyaç odası 7. katta.yani en üst katta.

-bi sahnede ron'la hermione nagini'yi basilisk dişiyle öldürmeye çalışıyor.yuh yani, koskoca nagini lan bu böcek mi eziyorsunuz.

-harry mürver asayı filmin sonunda kırıp atıyor.kendi asasını tamir etmeden hem de.halbuki dumbledore'un portresiyle konuşurken ben doğal bi şekilde ölürsem asanın gücü yok olacak diyordu.

-harry ollivander'a mürver asanın gerçekten var olup olmadığını sorarken ölüm yadigarlarından da bahsediyor.ollivander yadigarları bildiğini söylüyor.ama kitaba göre olivander mürver asa hariç yadigarları bilmiyor.mürver asayı da sadece çok güçlü bi asa sanıyor.

-hermione'yle ron sırlar odasına nasıl girdiler acaba.süpürgeyle uçarak girmeleri gerekirken süpürgeleri çok sonra ihtiyaç odasından alıyorlar.

-harry düşünselinden çıktıktan sonra voldemort'a ölmek için giderken ronla hermione'ye rastlıyor.ikisi de harry engellemeye çalışmıyor.ayrıca harry hermione'ye sen de biliyordun benim hortkuluk olduğumu değil mi gibi bi laf ediyor.hermione onaylıyor.
burda artık diyecek bişey yok...


kısacası kitabı okuyan birini asla tatmin etmeyecek bir film olmuş.

Çevrimdışı HighLord

  • **
  • 244
  • Rom: 5
  • Dragonborn
    • Profili Görüntüle
    • Kotalılar Vakfı
Ynt: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
« Yanıtla #2 : 14 Temmuz 2011, 20:11:14 »
Filmde hatalar olabilir fakat detaylara takmaz iseniz şayet film gayet iyi gözükür gözünüze.

Çevrimdışı Demigod

  • **
  • 253
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
« Yanıtla #3 : 14 Temmuz 2011, 21:27:39 »
Şimdi kitabı okuduktan sonra ne yapsalar beğenmek zor. Çünkü kitabı bitirmek saatleri alır. Filmde ise bütün bu olayları 2 saate sıkıştırmak zorundalar. E tabi ki bunu yaparken kolay yola başvurup bazı şeyleri değiştirmişler. Kitabı okumasaydım çok güzel olduğunu düşünürdüm sanırım. Ama ne diyeyim film çok yavan göründü gözüme . Çok irite eden hatalar da vardı. Mesela -belki dublajdan kaynaklıdır - Harry Voldemort'a Karanlık Lord diyor. Zaten Melez Prens'te de Malfoy'a Ölüm Yiyen yerine ruh emici demişlerdi. Bu tür yanlışlıklar kendimi cahillerin içinde arif gibi hissetmeme neden oluyor :D
“Bu basit ama anlatması pek de kolay olmayan bir hikaye. Tıpkı bir masal gibi. Masallarda ne kadar hüzün varsa o kadar hüzünlü ve en az masallardaki kadar çoşkulu bir hikaye.”
-La vita è bella

Çevrimdışı daphne_ariana

  • *
  • 34
  • Rom: 0
  • I ♥ harry potter!
    • Profili Görüntüle
    • Bazen Kelimeler Yetmez
Ynt: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
« Yanıtla #4 : 15 Temmuz 2011, 05:50:41 »

Spoiler: Göster
-harry neville'e naginiyi öldürmesini söylemeden öldürdü neville.gerçi bu bi hata olmayabilir. intikam arzusuyla tamamen içgüdüsel olabilir.


kısacası kitabı okuyan birini asla tatmin etmeyecek bir film olmuş.

sozune katiliyorum ama neville konusunda haksizsin; harry gitmeden once ron ile hermioneyi uyariyordu onlar da neville ve digerlerine soyluyorlar.. ama gercekten yilan bolumu cok sacma olmus ron ile hermionenin yilanla kapismasi falan.

bir suru sahne de eksikti. hele hele 19 yil sonrasi inanilmaz kotuydu. hic espri falan yoktu ne de komik bir sey. zaten albus haric tipleri de benzetememisler. hele hele james! onun kivircik sacli oldugunu haitrlamiyorum dogrusu.. aurica onun albus ile dalga gecmesi gerekiyordu.. ve bir de neville'in profesor oldugundan da bahsetmemisler.  >:(  >:(
ama onun disinda cok basariliydi.

Düzgün Türkçe kullanmak lazım arada.
"After all this time?"
"Always..." said Snape.
"...always..."

Ortak Salonumuz!
http://hogwarts-kutuphane.blogspot.com/

Bazen Kelimeler Yetmez..
http://bazen-kelimeler-yetmez.blogspot.com/


Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
« Yanıtla #5 : 15 Temmuz 2011, 17:53:35 »

arkadaşlar yazı spoiler içerir, izlemeyenler şimdiden önlemini alsınlar.

Spoiler: Göster

-harry'nin öldüğü sahnede sadece ginny no no diye bağırıyor.hermioneyle ron sanki harry uyuyormuş da az sonra uyanacakmış gibi bi tavır takınıyorlar.hiç inandırıcı değil.
  Bence orada şoka girmiş gibiydiler. Üzüntülerini anlatmak için "hayıııır," "olamaaaz" diye böğürmek zorunda değiller. Ki mimikleri de son derece inandırıcıydı.

-kitapta harryle voldemort karşılaşması herkesin önünde olurken filmde sadece ikisi var.meydan bomboş.
  Ufak bir ayrıntı. Çok da önemli değil. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Voldemort öldüğünde pek çok kişi vardı filmde de.


-bi avada kedavra gördüm ben bu filmde.yuh dedim ne içtiniz aga siz.avada kedavrada vucut kağıt parçası gibi uçuşarak yok olmaz.beden yere düşer sadece.bellatrix'de de voldemort'ta da vucutları kağıt gibi parçalandı uçuştu falan.
  Orada Avada Kedavra yapmadı ne Molly ne de Harry. Voldemort hortkulukları yok edildiği için öldü, olarak gösterildi. Molly de Bella'yı taş gibi bir şeye çevirip sonra da kırdı. (Sanki insanlar taşa dönüştürecek yeteneği varmış gibi -__- Gitsin asasıyla çorba karıştırsın o)

-hermione'yle ron sırlar odasında öpüşmüyorlardı. evcinlerine çıkmalarını söylemeliyiz başka dobby'ler istemeyiz sözü üzerine hermione ron'u ödüllendirir gibi öpüyordu.filmde hortkuluk yok edildikten sonra gaza geliyorlar sadece.
  Dediğim gibi, çok ufak ayrıntılar bunlar.

-snape bağıran barakada ölüyordu.ama filmde iskele gibi biyerde öldü.göl kenarında.
  Ne fark eder ki? Sadece izleyenlerin Bağıran Barakayı hatırlayacaklarını hiç sanmıyorum.
 
-snape harry'ye sadece look at me demeliydi.ama maşallah destan yazdı yok gözlerin aynı annene benziyor falan.
  Okuyucular Snape'in Lilly'ye olan aşkını zaten biliyordu. Ama ya izleyiciler? Onları da düşünün biraz.

-düşünselinde snape'in anılarını görürken, lily'nin öldürüldüğü gece snape'in o eve gidip lily'e sarılıp ağladığını gördük.böyle bişey olması mümkün değil çünkü snape'e dumbledore haber veriyor sadece harry'nin kurtulduğunu.
 Snape'in Lilly'ye olan aşkını daha iyi anlatmak için. Ayrıca Dumbledore söyledikten sonra da gitmiş olabilir?

-harry neville'e naginiyi öldürmesini söylemeden öldürdü neville.gerçi bu bi hata olmayabilir. intikam arzusuyla tamamen içgüdüsel olabilir.

-voldemort harry'nin ölmediğini anladığında harry'nin peşinden gidiyor.halbuki harry pelerinle gözden kaybolmalıydı.asalarla epey düello ediyorlar.burda ikisin yüksekten atladığı bi sahne var ki resmen kaynak kıçım seklinde bi sahne.
Evet o sahnede haklısın, neydi öyle birbirlerinin suratını mıncırıyorlar falan?

-harry diademin ihtiyaç odasında olduğunu anlayınca aşağıya doğru koşuyor.halbuki ihtiyaç odası 7. katta.yani en üst katta.
Dolambaçlı koridorları falan unutuyorsunuz sanırım. Ya oradan İhtiyaç Odasına gidilmiyorsa?
 
-bi sahnede ron'la hermione nagini'yi basilisk dişiyle öldürmeye çalışıyor.yuh aq koskoca nagini lan bu böcek mi eziyorsunuz.
  Öncelikle 'yuh aq' gibi ifadeler kullanmanız pek hoş değil, demek isterim. İkincisi savaşın adrealiniyle onu mu yapsak bunu mu yapsak diye düşüneceklerini sanmıyorum. O an ellerindeki silahla saldırdılar. Bence son derece mantıklıydı (hareketleri değil, oradaki senaryo)

-harry mürver asayı filmin sonunda kırıp atıyor.kendi asasını tamir etmeden hem de.halbuki dumbledore'un portresiyle konuşurken ben doğal bi şekilde ölürsem asanın gücü yok olacak diyordu.
Evet orada da haklısınız.

-harry ollivander'a mürver asanın gerçekten var olup olmadığını sorarken ölüm yadigarlarından da bahsediyor.ollivander yadigarları bildiğini söylüyor.ama kitaba göre olivander mürver asa hariç yadigarları bilmiyor.mürver asayı da sadece çok güçlü bi asa sanıyor.
Ölüm Yadigarlarını seyirciye tekrar hatırlatmak için diye düşündüm ben o bölümü.

-hermione'yle ron sırlar odasına nasıl girdiler acaba.süpürgeyle uçarak girmeleri gerekirken süpürgeleri çok sonra ihtiyaç odasından alıyorlar.
Ufak bir ayrıntı bu da. Unutmayalım, filmde herşeyi gösteremezler.

-harry düşünselinden çıktıktan sonra voldemort'a ölmek için giderken ronla hermione'ye rastlıyor.ikisi de harry engellemeye çalışmıyor.ayrıca harry hermione'ye sen de biliyordun benim hortkuluk olduğumu değil mi gibi bi laf ediyor.hermione onaylıyor.
burda artık diyecek bişey yok...
Evet bu sahne de saçmaydı biraz.



Kısacası, bence öküz altında buzağı aranmazsa, gayet hoş bir filmdi. Kitaba da diğer filmlere göre bayağı bağlıydı.

Çevrimdışı elroy

  • **
  • 91
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
« Yanıtla #6 : 16 Temmuz 2011, 15:59:05 »
Filmi dün izledim ve yine bir hayal kırıklığı yaşadım.Birçok şey eksik veya değiştirilmişti.Zümrüdüanka yoldaşlığından beri aynı yönetmen filmi çekiyor ve ben o zamandan beri filmlerini beğenmiyorum bu serinin.Oyunculuk,özel efektler her zamanki gibi muhteşemdi ama 3 boyutun nimetlerinden biraz daha faydalanabilirlerdi diye düşünüyorum.Gene de yönetmenin diğer çektiği bölümlerle(5-6-7/1) karşılaştırırsak aralarında en iyisi buydu.
He's there in the dark
 He's there in my heart
 He waits in the wings
 He's gotta play a part
 Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine...

Ynt: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
« Yanıtla #7 : 17 Temmuz 2011, 13:50:08 »
bu efsanenin sonuna yakışmayan bir final olmuş. biçok yerde kitaptan müthiş sapmalar vardı. zaten birebir olmasını kesinlikle beklemiyorum da bu kadar da olmaz yahu.

arkadaşlar yazı spoiler içerir, izlemeyenler şimdiden önlemini alsınlar.

Spoiler: Göster
-trio domuz kafasına gidince harry aberforth'a hortkuluklardan bahsediyor. oha... halbuki kitapta lupin'e bile söylememişti. bu bir sır ve triodan başka bilen yok.

-harry'nin öldüğü sahnede sadece ginny no no diye bağırıyor.hermioneyle ron sanki harry uyuyormuş da az sonra uyanacakmış gibi bi tavır takınıyorlar.hiç inandırıcı değil.

-kitapta harryle voldemort karşılaşması herkesin önünde olurken filmde sadece ikisi var.meydan bomboş.

-bi avada kedavra gördüm ben bu filmde.yuh dedim ne içtiniz aga siz.avada kedavrada vucut kağıt parçası gibi uçuşarak yok olmaz.beden yere düşer sadece.bellatrix'de de voldemort'ta da vucutları kağıt gibi parçalandı uçuştu falan.

-hermione'yle ron sırlar odasında öpüşmüyorlardı. evcinlerine çıkmalarını söylemeliyiz başka dobby'ler istemeyiz sözü üzerine hermione ron'u ödüllendirir gibi öpüyordu.filmde hortkuluk yok edildikten sonra gaza geliyorlar sadece.

-snape bağıran barakada ölüyordu.ama filmde iskele gibi biyerde öldü.göl kenarında.

-snape harry'ye sadece look at me demeliydi.ama maşallah destan yazdı yok gözlerin aynı annene benziyor falan.

-düşünselinde snape'in anılarını görürken, lily'nin öldürüldüğü gece snape'in o eve gidip lily'e sarılıp ağladığını gördük.böyle bişey olması mümkün değil çünkü snape'e dumbledore haber veriyor sadece harry'nin kurtulduğunu.

-harry neville'e naginiyi öldürmesini söylemeden öldürdü neville.gerçi bu bi hata olmayabilir. intikam arzusuyla tamamen içgüdüsel olabilir.

-voldemort harry'nin ölmediğini anladığında harry'nin peşinden gidiyor.halbuki harry pelerinle gözden kaybolmalıydı.asalarla epey düello ediyorlar.burda ikisin yüksekten atladığı bi sahne var ki resmen kaynak kıçım seklinde bi sahne.

-harry diademin ihtiyaç odasında olduğunu anlayınca aşağıya doğru koşuyor.halbuki ihtiyaç odası 7. katta.yani en üst katta.

-bi sahnede ron'la hermione nagini'yi basilisk dişiyle öldürmeye çalışıyor.yuh aq koskoca nagini lan bu böcek mi eziyorsunuz.

-harry mürver asayı filmin sonunda kırıp atıyor.kendi asasını tamir etmeden hem de.halbuki dumbledore'un portresiyle konuşurken ben doğal bi şekilde ölürsem asanın gücü yok olacak diyordu.

-harry ollivander'a mürver asanın gerçekten var olup olmadığını sorarken ölüm yadigarlarından da bahsediyor.ollivander yadigarları bildiğini söylüyor.ama kitaba göre olivander mürver asa hariç yadigarları bilmiyor.mürver asayı da sadece çok güçlü bi asa sanıyor.

-hermione'yle ron sırlar odasına nasıl girdiler acaba.süpürgeyle uçarak girmeleri gerekirken süpürgeleri çok sonra ihtiyaç odasından alıyorlar.

-harry düşünselinden çıktıktan sonra voldemort'a ölmek için giderken ronla hermione'ye rastlıyor.ikisi de harry engellemeye çalışmıyor.ayrıca harry hermione'ye sen de biliyordun benim hortkuluk olduğumu değil mi gibi bi laf ediyor.hermione onaylıyor.
burda artık diyecek bişey yok...


kısacası kitabı okuyan birini asla tatmin etmeyecek bir film olmuş.
Harfi harfine katılıyorum bana yazcak birşey bırakmamışsın. Şöyle bir şey var Lotr 3 saat sürüyor nerdeyse ikiye böldüler adam gibi çekmek için bunları 2 saate sığdırabilirlerdi eğer bu şekilde çekselerdi kusura bakmasınlar Voldemort ile Harry'nin son sahnesini mahvetmişler bu yüzden filmi hiçe sayabilirim sırf bu anı bekledim.Hiç yoktan bunu yapabilirlerdi.
Mutsuzluğumla mutluydum , Kaktüs.

Çevrimdışı SiYaH

  • **
  • 83
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
« Yanıtla #8 : 18 Temmuz 2011, 00:55:59 »
film orjinal haliyle nete düşmüş.sinema çekimi değil ama görüntü kalitesi kötü.

Ynt: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
« Yanıtla #9 : 20 Temmuz 2011, 19:48:28 »
siyah arkadaşımıza çok feci şekilde hak veriyorum,
[spoiler]
tamam allah a şükür daha kötü olabilirdi olmamış yani vasat denemez
ama ; yapmayın be hayal kırıklığı o kadar fazla oldu ki
yani hanginizin hayallerini beklentilerini karşıladı ki sahneler
( severus kısmına sözüm yok)
ne doğru düzgün düello gördük ne savaş
harry voldemort saheneleri alabildiğine saçma olmuştu zaten
bir ara voldemort harry i tekmeledi malfoy a sarıldı filan
aslında güldürdü...
fred ne zaman ölcekde ağlayacağım diyordum, yok arkadas
inadıma çekmemişler sanki
ron hermione öpüşme sahnesi de en çok beklenen sahneydi
ben hayal kırıklığına uğradım evet ama tam olarak çekemezlerdi bunu da kabul ediyorum genede daha iyi olabilirdi ve kesinlikle muhteşem destansı gibi kelimeleri haketmediğini düünüyorum...

bu son film bana bir şey öğretti ki bir daha kitabını çok beğendiğim bir serinin asla filmini izlemem... beceremeyecekseniz çekmeyin arkadaş bozmayın milletin içindeki saf temiz hayranlık aşkını
Melekler alsa beni götürse,Karanlığa teslim olmadan...

Çevrimdışı Rooney

  • **
  • 66
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
« Yanıtla #10 : 21 Temmuz 2011, 13:02:49 »
Bende dün gittim filme hayal kırıklığı yaşadım.Savaş sahnelerinin neredeyse hepsi fragmanda var.Fragmanlar anca bu kadar kandırmaca olur.Filmi sevmemin bir diğer nedeni Harry Potter karakteri oynayan Daniel Radcliffe.Oyunculuk bu kadar mı kötü olur.Ya arkadaş seviniyor aynı yüz ifade üzülüyor yine aynı yüz ifade ölüme gidiyor yine aynı yüz ifade  :inca . 3d ise çok az olmuş,gitmeyenler boşu boşuna 3d gitmesin.

Çevrimdışı Bonthey

  • ****
  • 900
  • Rom: 15
  • Behtül
    • Profili Görüntüle
    • Kavuniçi Mavi
Ynt: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
« Yanıtla #11 : 23 Temmuz 2011, 09:58:39 »
Biz Azkaban Tutsağı, Ateş Kadehi, Melez Prens filmlerini görmüş kitleyiz. Bu filmdeki en ufak detayları dahi hata olarak eleştirmek biraz gaddarlık bence. Yates'in katlettiği esas film Melez Prens'tir. Açıkçası Melez Prens'ten sonra Ölüm Yadigarlarının çok kötü olacağını bekliyordum, kendimi ona göre hazırladım fakat birinci ve ikinci filmi bir bütün olarak düşünürsek bence koca 7 filmlik serinin içerisinde en iyi film Bölüm 1 ve Bölüm 2.

Kitapta bir çok iç ses, kafa düşüncesi var. Bunları sinemaya yansıtmak elbette ki imkansız o nedenle de bazı durumlarda Yates, çarpıtmayı seçmiş. Bu zamana kadar hangi film birebir oldu da bunda bu kadar şaşırıldı anlamıyorum ben? Bence son filmdeki eksikleri hataları saptayıp eleştirene kadar, diğer filmlerin katledilişini düşünüp dua etmeliyiz. Elbette ki eksikler yanlışlar vardı ama ben bu sonuca da razıyım. Ayrıca filmin en güzel sahnesi Snape'in flashbackleri idi ve özelikle Lily'e sarıldığı andı. Adam 7 filmlik birikmiş duygusallığını kusmuş bu filmde. Fazladan bir sahne ya da değil, seyirciyi duygunun en yüksek mertebesine taşıyan bir sahne. Kitapları bütün izleyicilerin okumadığını ve yönetmenin okurlar ve seyirciler arasnda bir çizgi çizmek zorunda olduğunu düşünürsek de bence gayet yerinde bir sahneydi.

Beğendim kısacası.


Not to mention the pincers...

Çevrimdışı Demigod

  • **
  • 253
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
« Yanıtla #12 : 23 Temmuz 2011, 12:06:04 »
Arkadaşlar yapmayın. Sonuçta bu kitaptan filme uyarlanmış bir sinema filmiydi. Yani kitabı okurken aldığınız heyecanı filmde almamız zaten mümkün değil. Ben Harry Potter'in ilk 4 veya 5  filmini izlediğimde kitabı okumamıştım. Ve de çok güzel gelmişti. Ne zaman kitapları okudum filmler yetersiz gelmeye başladı. Bu bizim orjinalini bimemizden dolayısıyla farklılıkların bizi itmesinden kaynaklanıyor. Aksiyon azdı deniliyor. Yani film tamamen Hogwarts'ta geçti sayılır. Yani her saniye de aksiyon olamaz kl. Biraz da içerik hakkında bilgi vermek zorundalar ki burdan bile kısmışlar. Dumbledore'un hayatından kitapta çok bahsediliyor örneğin. Filmde ise hiç katmamışlar. Kız kardeşinin sadece ismi geçti filmde mesela. Şu anda aksiyon yetersiz diyorsanız tek tek filme bu bilgiler de kitapta anlatıldığı gibi aktarılmaya çalışılsa aksiyon hakında ne diyecektiniz merak ediyorum. Bence ellerinden geldiğince yapmışlar. Ben birçok kişi duydum filme bayılan. Bence bu beğenmeme kitabı okumamızdan kaynaklanıyor ki bana da yavan geldi. Ama aslında düşününce diğer filmler kadar iyiydi.

3D konusunda filmin kötü olduğuna katılıyorum. Gerçekten 3D var mıydı yok muydu belli değildi. Karayip Korsanları da bu konuda başarısızdı. 3D film izledikçe Avatar'ın aslında bu konuda ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha anlıyorum.

“Bu basit ama anlatması pek de kolay olmayan bir hikaye. Tıpkı bir masal gibi. Masallarda ne kadar hüzün varsa o kadar hüzünlü ve en az masallardaki kadar çoşkulu bir hikaye.”
-La vita è bella

Çevrimdışı Rooney

  • **
  • 66
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
« Yanıtla #13 : 03 Ağustos 2011, 03:18:32 »
Kuzenimle tartışıyorduk bu filmi benim farkettiğim bir şey söyledi.Filmde Lily Potter kahverengi gözlü değil mi ??   :)

Çevrimdışı Moonstone

  • *
  • 34
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
« Yanıtla #14 : 31 Ağustos 2011, 18:38:09 »
Film hakkında bir yorumda bulunmayacağım çünkü izleme fırsatım olmadı henüz. Fakat bir konuda fikrimi belirtmek isterim. Bence çok fazla kitap-film arasında bir karşılaştırma yapmamak gerek. Çünkü zaten filmi yazar yönetmiyor. Dolasıyla yönetmen de filmlerde kendi fikirlerini yansıtıyordur ve böylece kitap ve film arasında farklar da kaçınılmaz olabilir. Bir de tabi koca kitabı iki saatlik bir zamana sığdırma zorunluluğu da cabası.