Aranızda konuşacaksanız özel mesaj atın birbirinize.
Herkes farklıdır ama herkes farklı olsa da, küçük ya da büyük bu farklılıkların, birbirimizi dışlamamıza sebep olmasına izin vermemeliyiz. Ne isterse olsun, farklılıklar ne olursa olsun, hepimizin birer insan olduğu gerçeğini unutmamalıyız.İran'da 1970'li yıllarda yüzlerce eşcinsel öldürüldü. Neden? Neden Öldürüldü? Çünkü onlar insan değil miydiler?Amerikan soykırımında beyazlar ve siyahlar arasındaki kanlı savaş sonucu binlerce sivil insan öldü. Neden? Ten rengi siyah olanlar insan değil midir?Hitler'in Yahudi'leri sevmemesi yüzünden çıkardığı 2. Dünya savaşında ise, milyonlarca insan öldürüldü. Neden? Alman ırkı diğer her ırktan üstün müdür?Rus soykırımında komünizm ve kapitalizm birbirine girmemiş miydi? Düşünceleri ne olursa olsun onlar insan değil miydi?Ben insanlar farklıdır ama herkes insandır, herkes eşit olmalıdır diyorum. Bunları yapan insanoğlunun, bir eşekten ne farkı vardır?Demekki bunları açık açık yazmak gerekliymiş. Benim yazım manasızmış. Neymiş, ben demişim ki: Üç yaşındaki çocukla dört yaşındaki çocuk arasında fark varmış. Demek ki herkes farklıymış. Yoksa biz mi öyle sanmalıymışız? Evet, biz öyle sanmalıymışız çünkü eşekten adam olurmuş; bizden olmazmış.Niye böyleymiş?Niye öyleymiş?
Bir Cunhurbaşkanı ile bir çiftçi arasındaki tek fark, Cumhurbaşkanının kadınlara daha fazla para harcamasıdır. Tabi o da eğer Cumhurbaşkanı erkekse. Cumhurbaşkanları kadın olsaydı, kadınlara para yedirmeleri söz konusu bile olamazdı.
Ama bu metini neden böyle yazdım, ilk başta yazdıklarım ne içindir, en sonda yazdıklarım ne içindir, neden böyle oldu, bunları bir sorgulaman gerekir. Sorgusuz yargı ile sorgusuz infaz arasındaki tek fark, birinin yeterince iyi sorgulanamamış olması, diğerinin ise zaten önceden yanlış sorgulanmış olmasıdır.