Daha önce sormuştum, "Kayıp Öyküler ile beraber diğer Tolkien kitaplarının hali durumu nedir? Basılacak mı?" diye. Basılacağını ama sizden kaynaklanmayan problemler yaşandığını 2012 içinde basılabileceğini söylemiştiniz. Bin yer gezerek bulduğum Kayıp Öyküler kitaplarını eğer yaz ortasına kadar basabiliriz İthaki olarak derseniz yine erteleyeceğim. Çünkü 6,45 çevirisi gerçekten çok kötü.Yani... Ne zaman geliyor Kayıp Öyküler kitapları?
Soru sorulalı 5-6 gün olmuş ama, olsun. Zaten bunun cevabını bu başlık da bir kaç sayfa önce vermiştik. Toliken kitaplarının tamamı basılacak, AMA, torun tolkien'in kitapları düzeltmesini bekliyoruz. Şu anda dünyadaki hiçbir yayınevi, kayıp öyküler in yeni baskılarını yapamıyor.Bir rivayete göre bu yıl, düzeltilmiş hali, hak sahibi yayınevlerine yollanacakmış.
Başka Kitaplar adı altında şu ana kadar hangi kitaplar yayınlandı? Bildiğim kadarıyla; İçeriden Ölmek, Anormaller, Cehennem ve Vincent Spinetti'nin Tuhaf Kariyeri var. Başka kitaplar da yayınlamayı düşünüyor musunuz? Vincent Spinetti'yi okudum, İçeriden Ölmek'in de yarısını geçtim, ikisi de mükemmel. Anormaller de öyledir muhtemelen, Cehennem hakkında ise pek bir bilgim yok. Umarım yakın zamanda benzeri kitaplar yayınlarsınız.
Merhaba,Şu günlerde pek sevgili yazar Sadık Yemni'nin "Ağrıyan" adlı romanı hakkında duyduğum dedikodular giderek artıyor. Ben bu kitabı epey uzun zamandır bekliyorum ve açıkçası, hak ettiği yayınevini bir türlü bulamayan Sadık Yemni için İthaki şahane bir fırsat olabilir diye düşünüyorum. Bu kitabı basmayı düşünüyor musunuz? Burada, "Ağrıyan"ın İthaki'den çıkmasını isteyen pek çok kişi bulabileceğime iddiaya girerim. Umarım bizleri bir kez daha sevindirirsiniz.
Cesur Yeni Dünyayı Ziyaret adlı kitabı yeniden basmak gibi bir düşünceniz var mı? Böyle bir eseri bulamamak özellikle distopya okurunu (içinde biz de dahil) üzüyor.