Ben de bir şeyler sorayım. Zaman Çarkı'nda yaptığınız gibi yayınladığınız kitapların bir de ciltli versiyonlarını az bir miktarda da olsa basabilir misiniz acaba? Ciltli kitap konusunda takıntım var da. Eminim benim gibi düşünen başka insanlar da vardır.
Emin ol senin gibi düşünen çok az adam var!
Dünyada kural şudur: Önce hardcover dediğimiz ciltli versiyon piyasaya çıkar. En az 3-4 ay sadece o satılır. Alan aldıktan sonra, daha ucuza almayı bekleyenler için paperback dediğimiz küçük versiyonu çıkar.
Türkiye'de bu şöyle oluyor: Önce paperback çıkıyor. Baktın kitap iyi satıyor, derhal bir de ciltli versiyon çıkartıp daha çok para kazanmaya bakıyor bizim yayıncılar.
Evet, bir tek Zaman Çarkı'nda bu dögüyü kırdık biz ama bunun bambaşka bir sebebi vardı. Zaman çarkının çoğu kitabı tek kitap olarak basılamayacak denli kalındı. Bu nedenle bazılarını iki kitap olarak basarken, kendimizi affettirmek ve tüm cilti bir arada tutabilmek adına biraz da hardcover bastık.
Güzel de oldu. Ama fiyatlarını ve bu fiyatlara yapılan yorumları eminin kayıprıhtım'ın başka sayfalarında bulursunuz.
Ben de ciltli kitap okumayı, kütüphanemde görkemli bir şekilde durmalarını çok seviyorum. Ama lütfen Türkiye'nin gerçeklerini unutmayalım.
Yukarıdaki soruya verdiğim cevapta olduğu gibi, satış adetleri onbini geçsin hardcover için de bizzat zorlayacağım. (şu aki fiyatı 35TL, ciltli versiyonu 45TL den aşağı olmayacaktır, yerinde olsam kulis yapmaya başlardım.)

Sevgiler