Ork, goblin, troll, elf, unicorn ve benzeri kelimelerin kullanımı telif haklarına aykırı mıdır?Bir Türk yazar içinde böyle kelimelerin geçtiği fantastik bir yazı yazsa yayınlanması açısından büyük problemler oluşturur mu? (Yani kısaca bu telifin sınırı nerede başlayıp nerede bitiyor? )
Zaman ayırıp sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim. Gayet net anlatmışsınız. Bu konuda pek bilgi sahibi değildim ve düşündüğüm kadar katı kurallarla çevrelenmemiş olması telif haklarının beni sevindirdi. Dikenli tellerle çevrili olarak gördüğüm birçok kavram aslında oldukça rahat bir şekilde kullanılabilir durumdaymış.
Alıntı yapılan: Malkavian - 18 Ağustos 2011, 01:23:49Zaman ayırıp sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim. Gayet net anlatmışsınız. Bu konuda pek bilgi sahibi değildim ve düşündüğüm kadar katı kurallarla çevrelenmemiş olması telif haklarının beni sevindirdi. Dikenli tellerle çevrili olarak gördüğüm birçok kavram aslında oldukça rahat bir şekilde kullanılabilir durumdaymış. Aklıma Order of the Stick'in bir bölümünde bir 2 tane palası olan bir drow büyücüyü yenmek için Vaarsuvius karakterinin bunun telif haklarına aykırı olduğunu ileri sürerek drow'u çizgi romandan çıkarttırması geldi.
Alıntı yapılan: arcian - 20 Ağustos 2011, 23:41:19Alıntı yapılan: Malkavian - 18 Ağustos 2011, 01:23:49Zaman ayırıp sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim. Gayet net anlatmışsınız. Bu konuda pek bilgi sahibi değildim ve düşündüğüm kadar katı kurallarla çevrelenmemiş olması telif haklarının beni sevindirdi. Dikenli tellerle çevrili olarak gördüğüm birçok kavram aslında oldukça rahat bir şekilde kullanılabilir durumdaymış. Aklıma Order of the Stick'in bir bölümünde bir 2 tane palası olan bir drow büyücüyü yenmek için Vaarsuvius karakterinin bunun telif haklarına aykırı olduğunu ileri sürerek drow'u çizgi romandan çıkarttırması geldi. Yahu benzetmek serbest dedik ama alenen yürütmek de ayıp artık