Ben Haberleri İzlemem
Neden mi? Nedeni çok basit aslında ama anlatması uzun. Zaten başlık boyunca anlatacağım. Bu sorunun cevabını bir kenara bırakalım ve haber izlemeyen insana karşı insanların anlamsız tepkilerine geçelim.
'Nee haber izlemiyor musun? Sen bu ülkede yaşamıyor musun?'
'Nee haber izlemiyor musun? Etrafında olan olaylar hiç ilgini çekmiyor mu?'
'Nee haber izlemiyor musun? Bir deprem olsa farkına bile varmayacaksın yani?'
'Nee haber izlemiyor musun? Savaş olsa ruhun duymayacak?'
Tepkilere dikkat ettiyseniz hep bir kınama ve küçük düşürme var. Biri de gelip sormaz sana 'Neden izlemiyorsun?' diye. Çünkü kendi doğruları ile yaşamaktan dolayı mutludurlar ve başkalarının doğruları umurlarında bile değildir.
Gelelim haber bültenlerinin yayın akışına. İlk 10 dakika 'Flaş Flaş Flaş' yazan günün bomba haberinin sürekli alt bantta döndüğü ve üst tarafta ülkede çeşitli kazalar,çatışmalar sonucu ölen ve tecavüze uğrayan insanlar. Sonraki 10 dakika alt bantta gözümüze sokulup durulan bomba haber ki genelde bu haber sonradan fıs çıkar. Son 10 dakika ise hayvanat bahçesinden görüntüler veya düşen ve bir yere çarpan insanların olabildiğine kalitesiz kameralarla çekilmiş görüntüleri. Sonrasında spor ve hava durumu ve büyük final...
Pekala bana tepki veren insanlar size soruyorum izleyip de ne öğrendiniz haberlerden? Maymunlar dünyası hakkında bilgi sahibi mi oldunuz? Bir insan kaç şekilde ölebilir onları öğrenip psikopatlık sayınız bir lvl yükseldi mi? Size bomba diye sunulan ve aslında sizin gözünüzü bağlamak için olan haberi izleyip usul usul mee lediniz mi?
Günümüzden bir örnek sizlere. Son 10-15 gündür haber bültenlerini zap yaparken 2-3 saniye arası izliyorum ve sürekli TFF ve şike soruşturması var. Haberi izleyen itaatkar halkımızın ağzından ilahi gibi yükselen tek bir ses var 'Temiz bir Türkiye istiyorz!' İsteyin çok güzel düşünceler bunlar ama bu haberin sizin gözünüzü boyamak için orda olduğunu görmüyor musunuz?[*]Fanatik Galatasaraylıyım bu arada.[/*]
Şike yapıldığı, Futbol alet edilerek kara para aklandığı 20 senedir bilinen bir gerçek. Hiç 'neden şimdi?' diye sordunuz mu kendinize? Sormadıysanız bile ben size cevabını hemen vereyim.
-Neden Şimdi ?
-Çünkü orkların kurduğu bir komite Orta Dünya Halklarının oluşturduğu bir birliğe cebrem ve hileyle girip kendilerine bazı haklar verilmesini istedi ve bu haklar fazlasıyla verilmesine rağmen yine de gidip bulundukları yerlerde kendi özerkliklerini ilan ettiler veya etmeye çalıştılar. [*]Acayip editledim bu cümleden birşey anlamayan bana özel mesaj atabilir.[/*]
-Çünkü ülkemizin Dış Borcu hesaplanamayacak düzeylere ulaştı ve devletin artık özelleştirecek kurumu kalmadı. E bu borcu bir şekilde kapatması lazım. Peki kiminle? Tabi ki haber izleyen hipnotize olmuş sevgili koyunlar ile. Siz Aziz Beyi izlerken 'Zorunlu Karşılık Oranı'* arttırıldı. Türkiye'deki faziler bir değil tam iki kez yükseldi. Artık bankaya gittiğinizde paranız daha az değerleniyor. Artık ihtiyacınız olduğunda aldığınız krediye daha fazla faiz yükü biniyor.
-Bir Varsayım: Devlet organlarının ekonomi bölümlerinden birinde çalışsaydım ve demeç verme yetkim olsaydı diyelim. Dolar 1.50 civarındayken tüm servetimle dolar alsaydım ve sonrasında çıkıp kamuoyu açıklaması yapsaydım ve tam olarak şunları söyleseydim. 'Dış piyasaları vuran kriz Türkiye'yi de vurabilir dikkatli olun' ve ardından faizleri yükseltseydim devlet olarak. Ne olurdu dersiniz? Dolar 1.90 lara fırlardı ve inanılmaz rantlar sağlardım. Peeh keşke devletin demeç verebilen bir kurumunda çalışsaydım. Kim takar ülkeyi ben kazanacağım paraya bakarım arkadaş.
Ama siz boşverin bunları 'Biz temiz bir Türkiye istiyoruz!' ohh be bunu söyledik ne rahatladık. Bu akşam yine haberleri izliyor muyuz? Çok değişik bir kafa yapıyor gerçekten de...
*Zorunlu Karşılık Oranı: Bankaların ellerinde tutmak zorunda olduğu para birimi. ne kadar az olursa bankalar insanlara o kadar fazla kredi kullanıdırabilir ve o kadar fazla riske girip daha yüksek fazilerle halkı zenginleştirebilir. Yükselmesi durumunda ise tam tersi durum söz konusur.