Ben burada bahsedilen üç seriyi de okuyup bitirmiş biri olarak söyleyebilirim ki, Zaman Çarkı'nı okuyunca fikriniz değişecek. Tabi sizin sevdiğiniz tarz belki başkadır bilemem ama, Rothfuss ve Kvothe'miz ne kadar eşsiz olsa da benim için Zaman Çarkı'nı geçebilen seri yok şu an. Belki Brandon Sanderson'ın gelecekteki çalışmaları. Belki.
Çok da kesin konuşmamak gerek. Ben bu iki seriyi de Kralkatili'nden önce okuyup bitirdim, epeyce de fantastik eser okumuşluğum var ve arkadaşımızla aynı fikirdeyim. Sanderson konusunda da yine fikrim aynı. Şöyle söyleyeyim, Rothfuss kesinlikle en iyi hikaye anlatıcısı değil. En iyi kurguya, en orijinal dünyaya falan da sahip değil. Fakat öyle bir dili var ki, en sıkıcı şeyi bile hayranlıkla okunabilecek bir hale getiriyor. Bir incelemede "Rothfuss Kvothe'nin ekmeğine tereyağı sürmesi üzerine koca bir kitap yazabilirdi, ve yine de muhteşem olurdu" gibi bir şey yazıyordu. Bence konuyu muhteşem bir şekilde özetliyor bu cümle.
Dolayısıyla neye daha çok önem verdiğiniz epey önemli burada. Zevk meselesi yani biraz.